Искам да кажа ... (154) през януари 2019

  • 230 774
  • 5 432
  •   1
Отговори
# 2 955
  • гр.София
  • Мнения: 2 761
Привет!
Много студено ми се стори тази сутрин, едвам се стоплих в работата!
Болничките да се оправят Hug  на Зварте,  на Алина, и на Хрис
И аз ползвам хлебопекарна за месене или миксер-робот, пека пицата в силно загрята фурна без тава само на хартия за печене на най-долното ниво, буквално на ламарината, уникална пица винаги ми става, хрупкава отдолу с мека вътрешност и много плънка, всичко на куп слагам, кашакавала се разтопява прекрасно, без да се препича.
Скоро не съм яла, нали диетувам Cry
Тока ни е 10лв. повече от мин.месец, парното с 40лв. е повече, та горе-долу се ядват сметките!
По био и аз не залитам!

# 2 956
  • Мнения: 6 501
Ние се храним основно био/еко, но при нас контролът е добър.
Хлебопекарната ми е голям помощник. Ядем предимно домашен хляб и тестени, рядко купуваме. 

# 2 957
  • Мнения: 13 012
Лайкче, не мога да обясня за отоплението, защото не разбирам, не искам и да знам:) Система вода- въздух каза ММ, отоплява и охлажда. Има едно огромно тяло на покрива и 8 “кондуктора” в жилището. Не мисля че е удачно за малко жилище, по- скоро за къща е рентабилно. Ама пък може да има и по- малки системи и съответно на по- нормална цена.
Наистина не знам. Ако искаш ще питам за фирмата . Икономомично е като сметки, 1/3 отколкото бихме плащали на ток с климатици, така каза ММ.
Такъв съм му опънах от 12.30 до сега 15,30🤪🤪 Довечера ще бродирам....

Имам ли от къде винаги гледам домашно да купя- яйца, боб, месо, зеленчук от баби и познати.
Хлебопекарна нямам щото не ядем хляб, за децата купувам от оня магазин със семките, черния него най- го обичат.
За мен си пека разни бъркочи със сусам, лен, трици и това ми е хляба. По скоро са палчинки в момента, че са на тиган.

# 2 958
  • Мнения: 2 016
Кой питаше за бакпулвера,  ето тоя е
http://moitebilki.com/%D0%B1%D0%B8%D0%BE_%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D0%B … 3%D1%80-5683.html
Има го в Била и ДМ

# 2 959
  • София
  • Мнения: 11 772
Аз пробвах хляб от хлебопекарна.Беше вкусен,докато беше пресен.
След това не ми допадна особено.
Ама знам ли,може би защото няма подобрители и консерванти,с които съм свикнала в хляба.
Алина сега не я ли ползваш хлебопекарната?
Дори не знаех,че има био бакпулвер.Заредила съм се с такъв на д-р Йоткер и него ползвам.
Жаки довечера ще списваш темата! Wink

# 2 960
  • Мнения: 1 985
Жаки, ако можеш да питаш за фирмата ще съм ти много благодарна, че ни е на дневен ред. Simple Smile 150кв.м. е нашето, за което за декември платихме 470 и кусур лева. Множко ми се струва, ама може и защото в квартирата плащахме по 50 кинта за парно и беше парник.

# 2 961
  • Мнения: 2 016
Купешкия хляб е отвратителен.
Има само един с квас, който ми харесва.
Хлебопекарна нямаме , но аз често меся ръчно хляб с вякакви семена,  трици и различни брашна. Смес от пшеничено брашно и  такова от елда дава много  приятен и засищащ резултат.

# 2 962
  • Мнения: 6 724
Добрутро!
Сега се събудих, снощи бяхме на гости и си легнахме късно.

На парно сме, към топлофикация и за декември  платихме 170лв за целия апартамент с всички вкл радиатори. Тока ни е около 30 лв. Въобще не се оплаквам, навсякъде е топло, по летни дрешки сме.

Био, мио и други не ползвам, особено пък бакпулвер. Ако са мляко, яйца или месо-ок, но бакпулвер и друго-не.

Селесте, стискам палци!

# 2 963
  • София
  • Мнения: 18 679
Ая, четох за слоукукърите, че много миришели на манджа. Който има, да каже вярно ли е. Аз сякаш предпочитам да ям салата и сиренце за вечеря, отколкото да се върна от работа и цялата къща да ми се е вмирисала на готвено Rolling Eyes Остъклена тераса нямам.

Мериан, с яйцата и аз съм като теб.

Шугърита, екстра е диванчето!

# 2 964
  • Бургас
  • Мнения: 6 563
Хлебопекарната я ползваме само за хляб. Става вкусен, засища бързо и съответно се изяжда по_бавно, та обикновено се стига до изхвърляне на последните филии, че мухлясва или става  супер корав. На фигурите не ни се е отразило. Онзи ден реших да тествам програма тесто, но явно рецептата не беше ок.

# 2 965
  • София
  • Мнения: 7 090
Алина, това тесто за пица на Лидл в постоянния асортимент ли е, никога не съм го виждала. Аз също правя пица от готово тесто и разточването ми е ужас.

# 2 966
  • Мнения: 39 533
Дойде и нашата честитка за тока. Спрямо вашите сметки няма да се оплаквам- 264 лева. Ама предния месец беше 170.
Алина, не си спомням дали коментирах твоите хлебчета, но изглеждаха много вкусно. единствено магданозът не ме спечели в едната комбинация.
Белинда, имам такова уредче аз. Харесвам го, защото пролет, лято, есен го слагам на терасата и там омирисвам. Зимата е малко тегаво, защото си мисля, че ниските външни температури няма да му позволят да си вдигне градусите и да ни сготви. Основно правя месо, мръвки със зеле, сарми, сладко съм правила. Ние не сме по чорбалявите манджи, но ми си го харесвам.
Да се изкажа за маята и количеството ѝ- когато се прави хляб, питка, тутманик- ползвам повечко мая, но ако е за пица- винаги слагам по- малко. Не спазвам пропорцията 1 кг. брашно и 1/2 кубче мая.

# 2 967
  • Мнения: 11 703
Използвам хлебопекарна, но само меся в нея. Моята програма е 1.15 ч. Излиза готово, втасало.
Готвя само в почивните дни. През седмицата може някакви аламинути, но рядко.

Свет, ето я моята пица. Става, като на пещ (почти Blush)
Коричката на края е уникална.

Скрит текст:

# 2 968
  • Мнения: 5 374
Добро утро, вече ден.
При нас, освен карантината от варицела, имаме и болни деца. Много намаляха. Моите, лично моите деца, засега държат фронта.
Пица правя с тестото на Верди. Слагам и премазан или чесън на прах. Иначе, я правя с много сирена.
Сметката ни за газ за миналия месец е 340 лева, отделно е токът, но не знам колко е. Санирана къща, топлим втория етаж.

# 2 969
  • Мнения: 6 724
Силно препоръчвам за блат за пица тестото Верди, няма такава вкусотия. Мятам в хлебопекарната на програма тесто и става бързо, после разтягам с ръце и зехтин тестото и без да точа го оформям. Много е крехко и хрупкаво, моите хора умират за тази пица.

Общи условия

Активация на акаунт