За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 40 530
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Спанака може да бъде направен на спаначени кюфтенца. Това което аз правя е да изцедя спанака хубаво от течностт, после задушавам в малко мазнина заедно с праз или зелен лук нарязан много на ситно. Когато е почти готово добавям джоджен и черен пипер, оставям за още минута на котлона и после свалям от котлона. Оставям сместа да изстине и към нея добавям сварен ориз и сирене, обърквам хубаво и чуквам 1 - 2 яйчица, сместа трябва да е леко рядка. Загрявам тигана с малко мазнина на дъното и с лъжица оформям кюфтенца направо в тигана. Като се стегне от едната страна обръщам. когато е твърдо значи е готово.

# 586
  • София
  • Мнения: 10 832
имам замразено пюре от спанак от лидл. идеи?

Леща с домати и спанак

# 587
  • Sofia
  • Мнения: 26 331
На леща може ли да се сложи някакъв пушен колбас или не ?

# 588
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 139
На леща може ли да се сложи някакъв пушен колбас или не ?
може.  и става хубава.

# 589
  • Sofia
  • Мнения: 26 331
Сложих нарязано наситно парче хамон,но ми се струва че я развалих,...вкуса на малкото месо доминира и все едно не ядеш леща...добре че малко сготвих,няма да слагам повече месо в леща...на боб става,но в леща не ми хареса Angry

# 590
  • София
  • Мнения: 5 644
имам замразено пюре от спанак от лидл. идеи?

суфле. задушавам спанака с подправки, добавям ситно натрошено сирене и жълтъци. отделно разбиват белтъците на сняг и внимателно смесвам. пека на слаба фурна.

# 591
  • Мнения: 9 515
и аз за суфле си мислих....благодаря за идеите.

# 592
  • Мнения: 284
Аз като не много запозната с брашната,искам да ви попитам мога ли да направя кифлички с изцяло царевично брашно? Ще се получи ли нещо?

# 593
  • под тепетата
  • Мнения: 9 265
Мисля, че не. В пшеничното брашно като се активира глутенът кифличките се надуват. В царевицата, ако има глутен, то той е малко и кифличките няма да се надуят.

# 594
  • Мнения: 9 106
Мисля, че не. В пшеничното брашно като се активира глутенът кифличките се надуват. В царевицата, ако има глутен, то той е малко и кифличките няма да се надуят.
Аз заменям една трета част от пшеничното брашно с царевично и стават хубави, но не се надуват толкова

# 595
  • Down south
  • Мнения: 7 666
Искам да направя рибна супа (cod, shrimp), мога ли за основа да използвам консерва мидена крем супа?
Благодаря!

# 596
  • Мнения: 2 774
Привет Flowers Hibiscus
Днес купих бон филе с идеята да го заложа за пастърма, но като отворих пакета....леко надъхваше, продали са ми по-старички парчета...2 броя са, отказах се да ги суша, но тук идва проблема.....поне 15г не съм готвила такива. Сцепих, мариновах с горчица и подправки разни, с идеята утре да ги напълня с кашкавал, гъби, топено сирене и май това ще.....но после? Да запечатам на сух тиган и колко време да готвя във фурната? Под капак? Или открити? Помагайте, моля.

# 597
  • Мнения: 9 106
Запечатай добре на тиган, залвй ги с вряло олио и сложи във фурната без олиото само с малка водичка и без да ги завива печи 30-40 мин.
Ако искаш да не ги пълниш Виж в блога ми бонфилето Самурай Страхотно е

# 598
  • София
  • Мнения: 11 688
Привет Flowers Hibiscus
Днес купих бон филе с идеята да го заложа за пастърма, но като отворих пакета....леко надъхваше, продали са ми по-старички парчета...2 броя са, отказах се да ги суша, но тук идва проблема.....поне 15г не съм готвила такива. Сцепих, мариновах с горчица и подправки разни, с идеята утре да ги напълня с кашкавал, гъби, топено сирене и май това ще.....но после? Да запечатам на сух тиган и колко време да готвя във фурната? Под капак? Или открити? Помагайте, моля.
Приготвям го по този начин, има и снимки.

https://recepti.gotvach.bg/r-97300-Свинско_бонфиле,_печено_на_тиган

# 599
  • Мнения: 2 774
Ох, Пепи, как го забравих това самурайско нещо....хем му се облизвах наскоро. Лошото е, че ги сцепих и няма да мога да ги нарежа напречно Confused.
Благодаря.... Самурайското ще го направя след месец на мъжлето Flowers Hibiscus.
Мерси, Марчева Flowers Hibiscus.

Общи условия

Активация на акаунт