За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 40 545
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
  • София
  • Мнения: 17 775
Добра идея, благодаря.
Не знаех, че е като боба.

# 481
  • На ръба..
  • Мнения: 2 114
Ох, нещо съм се заблеяла е магазина и вместо сърца съм взела дробчета, мога ли пак така, както сърцата да ги сготвя? Мариновам във водка, вино, лук и подправки и после ги смятам в тигана с маринатата - хем се сваряват, хем като се изпари маринатата се запичат...

# 482
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
Ох, нещо съм се заблеяла е магазина и вместо сърца съм взела дробчета, мога ли пак така, както сърцата да ги сготвя? Мариновам във водка, вино, лук и подправки и после ги смятам в тигана с маринатата - хем се сваряват, хем като се изпари маринатата се запичат...

Можеш разбира се, аз така готвя дреболийки микс от воденички, дробчета и сърчица.

За нахута в обикновена тенджера около час се вари, може и повече, но предварително минимум 12 часа киснене.

# 483
  • Мнения: 9 107
Ох, нещо съм се заблеяла е магазина и вместо сърца съм взела дробчета, мога ли пак така, както сърцата да ги сготвя? Мариновам във водка, вино, лук и подправки и после ги смятам в тигана с маринатата - хем се сваряват, хем като се изпари маринатата се запичат...

дробчетата се готвят много бързо, имай го предвид. Готви на силен котлон, да извира бързо маринатата

# 484
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 000
Дали някой може да ми помогне ? Преди време гледах една рецепта на видеоклип за картофени крокети с пълнеж от кашкавал. На бърз кадър беше как се настъргват картофи и с едно яйце май се смесват, разстила се част от сместа и по средата се слагаше кашкавал, увива се  и се пържи. Не мога да го намеря и това е? Някой сеща ли се? Даже под клипа имаше коментар, че картофите трябвало да се изстискат.

# 485
  • софия
  • Мнения: 2 463
аз гледах подобно в tasty или някое от подобните. Картофите се рендосват поръсват се с малко сол, оставят се за 20мин и после се изстискват. След това добавяш яйце и подправки и омесваш хубаво. След това си разстилаш в дланта малко от сместа - и слагаш моцарела/кашкавал и увиваш, така че да остане в центъра. Овалва се в галета и се пържи/пече на хартия

# 486
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 000
аз гледах подобно в tasty или някое от подобните. Картофите се рендосват поръсват се с малко сол, оставят се за 20мин и после се изстискват. След това добавяш яйце и подправки и омесваш хубаво. След това си разстилаш в дланта малко от сместа - и слагаш моцарела/кашкавал и увиваш, така че да остане в центъра. Овалва се в галета и се пържи/пече на хартия
Нещо подобно, но не престояваха мисля...Ще потъмнеят.

# 487
  • софия
  • Мнения: 2 463
Престояват иначе не може да се изцедят, но според мен това изцедяване е малко излишно. Аз си правя такива картофени кюфтенца и си стават супер в/у хартия

# 488
  • Мнения: 9 107
Дали някой може да ми помогне ? Преди време гледах една рецепта на видеоклип за картофени крокети с пълнеж от кашкавал. На бърз кадър беше как се настъргват картофи и с едно яйце май се смесват, разстила се част от сместа и по средата се слагаше кашкавал, увива се  и се пържи. Не мога да го намеря и това е? Някой сеща ли се? Даже под клипа имаше коментар, че картофите трябвало да се изстискат.

Правила съм със сварени картофи

# 489
  • софия
  • Мнения: 2 463
да - именно не уточних че и аз ги правя но с варени картофи. Няма грешка.

# 490
  • Мнения: 10 371
Навяхте ми спомени с това сухо мляко. И аз навремето много обичах да си взема някоя и друга лъжица. Ние правехме домашна нутела с това мляко, харесваше ми. Понякога си забърквах и в чашка без какао, ставаше като бял шоколад.

# 491
  • Мнения: 9 517
нахутът задължително се кисне. варенето е различно в зависимост от нахута. аз взимам от производител и се вари страшно бързо. преди взимах едър от арабите на женския пазар и се вареше наистина бавно /в тенджера под налягане/.
правих вчера лава кейка - не съм впечатлена, макар другите да го харесаха много. замразих 5-6 във фризера, ще видим как ще станат.

# 492
  • Мнения: 2 641
Дайте изпитана рецепта за пататник моля. Гледах разни в нета...каква е разликата във вкуса на тези на тиган и на фурна печени?

# 493
  • Мнения: 4 859
Дайте изпитана рецепта за пататник моля. Гледах разни в нета...каква е разликата във вкуса на тези на тиган и на фурна печени?


Аз съм го правила така,на тиган,много е вкусен.
https://www.mish-mash.recipes/2017/07/patatnik.html?m=1
Сместа може да се изсипе и в намазнена и набрашнена тавичка и да се изпече.
Във фурна е по-лесно-няма обръщане и е по-бързо,но пък на тиган порциите са индивидуални,като че ли една идея по-хрупкав става и повече ми харесва.

# 494
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
И вас да питам за отзиви и инфо за тези фритюрници с горещ въздух

Общи условия

Активация на акаунт