За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - Коледно-новогодишна :)

  • 40 519
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 896
Благодаря. Ще споделя резултата, ако някой прояви интерес.

# 16
  • Мнения: 4 859
Фурми пълнени със синьо сирене вкусно ли е?
В руска салата слага ли се варено яйце?
Мъжа ми е  полу-руснак и от него научих,че в руска салата слагат варени яйца.Преди си я правех без,но с яйцата определено ми е по-вкусва.

Пълнени фурми със сирена обожавам,по тази рецепта ги правя
http://pep-4o.blogspot.com/2013/04/blog-post_15.html?m=1

Пепчо,Благодаря за темата  bouquet

# 17
  • София-Младост
  • Мнения: 23 319
Моля за помощ с изпитана рецепта. Сготвих боба за довечера, но нещо не ми харесва. Стои такъв един умит. Преди години направих боб на фурна. Спомням си, че го сготвих както обичайно и го запеках. Много вкусен стана. Слагаше се и брашно, но как и кога.. Стана хубава коричка. Не намирам рецептата, която съм ползвала.
Аз нне слагам брашно и пак се запича, наскоро правих боб на фурна и то с консерва от Лидл, стана страхотно..
Ето ти рецепта, като аз не сложиш гъби, в общи линии малко импровизирах.
http://ilrai.blogspot.com/2018/12/blog-post_10.html

# 18
  • Мнения: 189
Здравейте! Исках да направя хумус за тази вечер и затова варих нахут на слоукукъра. Бях го сложила за 6 часа на слаба степен. Преди това го накиснах за няколко часа  във вода. Има вероятност да не е готов за толкова много време? Някой от бобчетата са спукани, а като го стисна между пръстите си се смачкват, но не на каша. Сякаш "дрънчи" още.

# 19
  • София-Младост
  • Мнения: 23 319
Довари го още малко тогава. Макар, че ми се струва сварен както го описваш. Нали го пасираш след това...блендера ще се погрижи да стане на каша.

# 20
  • Мнения: 5 896
Благодаря за бобените рецепти. При мен проблемът е, че е съвсем готов - както го готвя обикновено, но поради сорта ли, има нужда от "поправка". Та ще опитам импровизация на рецептата на Биляна-Фукла.

# 21
  • Мнения: 2 641
Започнах да правя чийзкейк  - за първи път ми е. Направих блата - натрошени маслени бисквити  с малко масло, но се притеснявам да направя чийзкейк с печене. Може ли да ми предложите рецепта която да е сполучлива и да не е необходимо да пека. Имам рикота, маскарпоне, сметана течна и заквасена.

# 22
  • София
  • Мнения: 11 687
Започнах да правя чийзкейк  - за първи път ми е. Направих блата - натрошени маслени бисквити  с малко масло, но се притеснявам да направя чийзкейк с печене. Може ли да ми предложите рецепта която да е сполучлива и да не е необходимо да пека. Имам рикота, маскарпоне, сметана течна и заквасена.

https://recepti.gotvach.bg/r-79455-Най-вкусният_чийзкейк_без_печене_и_без_желатин
Благодаря, пеп-4о, както за новата празнична тема, така и за изчерпателния отговор! В момента имам от всичко, само пенливото вино не е отворено, затова съм така подробна. Ще сложа бирата!
 И пак с въпрос - на Никулден заложих от хайвера да зрее и верно го забравих в хладилника. Обаче от лакомия май съм сложила повечко хайвер и на места е оранжев, на места - не. Да изчопля неоранжевото, да изхвърля целия ( че ме е страх да не се заседим в ОО), или да го разбъркам и да преседи още в хладилника?
Ако е бил напълно покрит с олио няма да имаш никакъв проблем.

# 23
  • Мнения: 2 429
Правя ориз с кисело зеле. Запържих леко зелето с лук, ориза също минах през тигана, но не стана стъклен. Метнах го със зелето, лука и подправки (червен пипер, черен пипер на зърна и някакъв микс) във фурната с повече вода на 180 градуса за 40 минути. Изобщо ще стане ли ядене от това нещо?

# 24
  • София
  • Мнения: 3 948
Здравейте, момичета, не съм чела темата последните страници, продължавам да готвя и нямам особено време. Извинявам се ако е питано, но бихте ли ми препоръчали рецепта за коледни сладки с кокосово масло? Благодаря ви предварително!

# 25
  • Мнения: 39 195
Въпросът ми е похапнахте ли вече сармички?

# 26
  • Мнения: 4 647
Въпросът ми е похапнахте ли вече сармички?
хахаха, ами ние от няколко дена си похапваме, ама не постни, че на ММ много му се ядяха и днес ще ги пропуснем, ще е само боб и другите неща, да не кажа, че още имаме от сармите Simple Smile

Взех замразен грах на Бондюел, трябва ли да го сваря? Ще правя руска салата за утре Simple Smile))) Пепчо, гледам твоята рецепта, там не го обработваш допълнително, само отцеждаш, но на пакета пише да се свари 10-12 Мин. Какво да го правя?

Последна редакция: пн, 24 дек 2018, 13:55 от aDream

# 27
  • София
  • Мнения: 11 687
Правя ориз с кисело зеле. Запържих леко зелето с лук, ориза също минах през тигана, но не стана стъклен. Метнах го със зелето, лука и подправки (червен пипер, черен пипер на зърна и някакъв микс) във фурната с повече вода на 180 градуса за 40 минути. Изобщо ще стане ли ядене от това нещо?
Ще стане, що да не стане.
............

Взех замразен грах на Бондюел, трябва ли да го сваря? Ще правя руска салата за утре Simple Smile))) Пепчо, гледам твоята рецепта, там не го обработваш допълнително, само отцеждаш, но на пакета пише да се свари 10-12 Мин. Какво да го правя?
Когато е от консерва е готов, но ако е замразен ще трябва да го свариш за 10 мин, така както пише на опаковката.

# 28
  • Мнения: 2 641
Марчева много благодаря за рецептата!

Растителна сметана нямам имам течна животинска. Като я разбивам каква трябва да е? Студена или стайна Т?
маслото е написано меко, другите продукти с каква Т да са? И също изварата мога ли да заменя с рикота?

# 29
  • Мнения: 22 867
Понеже в старата тема сложих рецепта за капама /не мога да цитирам/ и писах за нея, та да добавя, една година правих капамата в тенджера под налягане, защото фурната все се оказваше заета и време не остана. Подредих си я както в гювеча, затворих, на бавен огън, време не помня, но по-бързо стана отколкото на фурна и си беше вкусна, както една капама може да е вкусна. Та и това е вариант!

Общи условия

Активация на акаунт