Миксер - кога да го използваме

  • 966
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 918
Здравейте,
Надявам се съм уцелила раздела.
От скоро готвя, по точно се опитвам. Най-обичам сладки и тестени изделия. Не мога да открия информация обаче кога е подходящо да се работи с миксер и кога не. В някои рецепти за мъфини, например, е упоменато да се работи без миксер.
Въпроса ми е има ли някаква закономерност кога да се разбиват с миксер продуктите, например при смесване на продукти за хляб и тн.
Между другото, доста активно ползвам и приставките за месене - отразяват ли се на тестото?
Благодаря ви предварително, извинявам се за глупавия въпрос, но искам вече да не правя всичко напосоки, а по правилния начин Simple Smile

# 1
  • София
  • Мнения: 4 547
Теста, които бъркам на ръка са май само белтъчните или твърде тежките за моя елементарен миксер. Когато тестото е с отделно разбиване на белтъци, тях си ги бия с миксера, но после смесването с другите съставки (брашно, яйца и др.) е на ръка , за да не спаднат белтъците. Мъфините си ги разбивам изцяло с миксера - тестото много малко се различава от кексовото.

# 2
  • София
  • Мнения: 2 298
Аз всичко разбивам с миксера, при белтъчното тесто за добавянето на другите съставки преди го правех на ръка, сега пускам най-ниската степен, бавна е колкото като да е на ръка.
Кремовете също разбивам с него.
Тесто за хляб и всякакви тестени закуски меся само с приставката за тесто. И вече зависи от тестото - меся по-дълго или по-кратко, на по-висока или по-ниска скорост. За козуначено тесто например меся по-дълго време на по-ниска скорост, за хляб от пълнозърнести брашна не меся дълго.

Общи условия

Активация на акаунт