Коледни меденки

  • 7 123
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 31
Вместо айсинг, аз слагам само пудра захар с една капачка прясно мляко или колкото мляко е необходимо за да стане нужната консистенция. Става страхотно, лесно се работи с него
Пак ли разбивате с миксер и за колко време?
Не, на ръка, докато стане като крем за мазане, по - течно е от белтъците, но бързо съхне. Нещо като разтопен шоколад, така изглежда
[/img]

# 16
# 17
# 18
  • Мнения: 10 351
Със лимонов сок също става такава глазура, даже е много свежа като вкус. Разбивам я с миксер, до стопяване на захарта и я мажа с четка

# 19
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 677
Глазура аз правя с малко изцеден лимонов сок и много пудра захар. Става много добре. Но сокът трябва да е наистина да е малко, а захарта -много. Ако е повече сок, ще се разтече.

# 20
  • Мнения: 3 638
Глазура аз правя с малко изцеден лимонов сок и много пудра захар. Става много добре. Но сокът трябва да е наистина да е малко, а захарта -много. Ако е повече сок, ще се разтече.
Без белтък?

# 21
  • Мнения: 10 351
Да, без белтък се прави. Става по-различна структура, като стъклена, леко прозрачна. Имах някъде и рецепта за такава глазура със сухо мляко и вода, също без белтък.

# 22
  • Мнения: 3 638
Да, без белтък се прави. Става по-различна структура, като стъклена, леко прозрачна. Имах някъде и рецепта за такава глазура със сухо мляко и вода, също без белтък.
А достатъчно лепкава ли е да се сглоби къща с нея или не?

# 23
  • Мнения: 10 351
Според мен, не

# 24
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 677
Без белтък я правя. Глазурата като изсъхне има ефект на морска пяна.
За слепване не знам, но мисля,че няма да стане.

# 25
  • Мнения: 31
За сглобяване на къщичките не знам, но върху сладките е страхотна, съхне, не е лепкава и е вкусна. Във фб в старницата на tasty има много клипове с подобни глазури без белтъци!

Общи условия

Активация на акаунт