Вегетарианска тема 11 - какво ще готвим днес

  • 41 994
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
на мен идеята за лешници и моркови също много ми харесва, че аз пък захар не трябва да ям. ще пробвам като минат постите. благодаря!

според мен можеш да пропуснеш яйцето.
аз го слагам, защото безглутеновите брашна не "лепнат" и не става точно сладкиш, а подметка. Mr. Green

иначе комбинацията лешници и елдено брашно е чудесна - има такъв традиционен сладкиш от Южен Тирол (той вече е с яйца).

# 361
  • Мнения: 1 418
За малко ви изпуснах и сте готвили тук чудесни неща! Аз тия дни няколко пъти изпекох от тези постни/веган кето хлебчета. ММ, който от години избягва въглехидрати много ги хареса. Тук качих едно малко клипче, в което се вижда колко са меки и се запазват няколко дни така при стайна температура.

# 362
  • Мнения: 2 641
Бианка, много хубави изглеждат кето хлебчетата...ако пропусна хуска? За какво служи той в рецептата?

# 363
  • Мнения: 1 418
Бианка, много хубави изглеждат кето хлебчетата...ако пропусна хуска? За какво служи той в рецептата?

Хускът, освен , че обединява съставките, придава еластичност и  влага . Не може да се пропусне. Не зная къде живееш за да те насоча откъде да си набавиш.

Последна редакция: чт, 21 мар 2019, 18:26 от BiankaD

# 364
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
крем супа от коприва
мляко с ориз
пица с блат от картофи - смятам да ги изпеча като катми и после да сложа каквото ще се слага отгоре и да запеча за няколко минутки. newsm78

# 365
  • София
  • Мнения: 5 247
Бианка, хлебчетата изглеждат чудесни, те всъщност имат вкус на бадеми сигурно?
Ася, с какво я правиш супата от коприва?

За днес- доматена супа с киноа, лук, моркови и розмарин.

# 366
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 747
От вчера и предните дни - картофени крокети с нахут и моркови; касапско сирене; печен карфиол; гъби “Портабело” на тиган; mac&cheese за детето; пенкейкс; зеленчукова топла салата с горчичен дресинг; крем “Ванилия” с бисквити “Закуска”;  редовните салата и сурови зеленчукови солетки.

# 367
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Ася, с какво я правиш супата от коприва?

запържвам морков и лук, слагам сол, вода и като кипне копривата.
обикновено за сгъстяване слагам картоф (на кубчета слагам да се вари преди копривата), но понеже предните дни ядахме картофени неща, сега сложих просо, то увира бързо и сгъстява добре.
после пюрирам и слагам леко запечени орехи. може и чесън, ако не е обедно време  Whistling

вчера бяхме на гости на свеки и не съм готвила.
за днес имам останал кейл с гъби и зелено тай къри.
за вечеря не съм измислила още...

# 368
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
салата от мариновани гъби и кис. краставици, вегетариански салами, и много сокове - боли ме гърлото и си правя днес сок през час от цитруси. Дано до утре да ми е минало.

# 369
  • Мнения: X
Днес ще правя супа от коприва за вечеря. Вчера пак набрахме по една торба мечи лук и коприва и менюто в следващите дни ще трябва да е базирано на тях.

Открих едни бисквити, които тотално замаскират вкуса на маката. Grinning Само дето ще трябва доста такива да изядем докато свърши бурканът. Laughing

Аз преди време (1-2-3 години сигурно) бях правила подобни кето хлебчета, но нещо не ме впечатлиха. Рецептата май беше с белтъци. newsm78 Освен пак да им дам шанс. Обаче май ще сложа орехи, така или иначе имам ужасно много.

Baby*, на мен за гърло ми помагат: гаргара с отвара от градински чай, смучене на карамфилче, настърган джинджифил с мед. Peace Бързо оздравяване!

# 370
  • София
  • Мнения: 5 247
Благодаря, Ася!  Като успея да си намеря прясна коприва ще си сготвя.

# 371
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Синьо благодаря  bouquet нямам градински чай, нито карамфилче, но ще взема да има в къщи като се прибера края на седмицата. Джинджифил имам само сушен, а мед за гърлото не бива - сладкото е контра за стреп - това е проблема. Но пия днес цял ден през час прясно изстискан сок от цитруси и усещам как ме отпусна след 2, не е като да нямам неприятното усещане на дразнещо гърло, но е къде-къде по добре от тази сутрин когато не можех да преглъщам от болка. Появи се гадината изведнъж снощи и като видях до тази сутрин как ме налегна ми стана ясно, че от стреса и пътуването миналата седмица, и не доспиването и неправилно хранене имунната ми се е разклатила. Ударната доза цитруси днес (над 10кг портокали, мандарини, грейпфрути и лимони изпих на сок) дано ми помогне да устискам и другата седмица.  Blush

Мечи лук никога не съм яла и брала. Не съм сигурна, че бих го разпознала. Какъв вкус има? И преди много писахте за него. А от къде знаете, че там от където берете е чисто? И на какво го правите? Като спанака ли го ползвате?  newsm78

# 372
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076

Мечи лук никога не съм яла и брала. Не съм сигурна, че бих го разпознала. Какъв вкус има? И преди много писахте за него. А от къде знаете, че там от където берете е чисто? И на какво го правите? Като спанака ли го ползвате?  newsm78

е Bärlauch има силен вкус и чак като спанак не го ползвам.
аз имам в градината, посях си, иначе ходим на една Aue и там берем. там няма индустрия, само идилия  Joy

аз правя песто, слагам го в супи и салати, също в разни дипове или сирена за мазане.

вчера правих крем супа от моркови. имах една сполучлива рецепта за такава супа с брашно от динкел. замених го с нахутено брашно.
супата не се пюрира, ама мъжът ми не би я ял така, та я пюрирах и сложих малко люто. стана добре.
също макаронки със сос от разтопени сирена.

имам броколи, карфиол, алабаш и тиквичка. от тях ще правя нещо. newsm78
може би къри.

# 373
  • Мнения: 2 560
Булгур със зеленчуци, предишните дни омлети с карамелизиран лук/ вдъхновена от hell' s kitchen😂, ама с нормално изпържен омлет/, киноа с гъби и настърган пармезан. Другото не е съвсем веге😶

# 374
  • София
  • Мнения: 4 304
Кимчито от брюкселски зелки ферментира и без вода в хладилника. Стана вкусно и не много грозно, но ако миризливо  ☺
Ще опитвам и нататък без вода с други зелеви. 

Общи условия

Активация на акаунт