Захранване – въпроси и отговори. ТЕМА 2

  • 27 254
  • 733
  •   2
Отговори
# 315
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 424
Аз мисля, че са голям боклук. Купих елда, за да имам за спешни случаи, когато нямам време да приготвям от брашно и като прочетох състава... Остави, че е със сухо мляко, а пише и че е обогатена с витамини, т.е. това значи ли, че е със синтетични витамини?
Синтетични са, да. Мисля, че всички инстантни каши са обогатени с витамини. Не знам за такива с витамини от натурални източници. Витамините в АМ също са синтетични.

# 316
  • Мнения: X
Ми в елдата си има достатъчно витамини и без да се добавят синтетични. И кашата, която аз купих е с плодове уж. И в тях има витамини, защо е било нужно да добавят синтетични, нямам идея, но не ми харесва идеята да ги давам на бебе, което е кърмено.

# 317
  • Мнения: 4 660
Второ дете проявява реакция към каша на Слънчо.

Kikair, овес ли въвеждаш с нея?

Не овес въведох със каша на Аптамил,  реакция нямаше.
Сутрин си правя овесени ядки понякога ако иска и давам ,  реакция пак нямаше .

# 318
  • Плевен
  • Мнения: 1 222
Снощи направих кебапчета от пилешко. Но господинът беше много сърдит и нищо не яде. Ще пробвам пак днес. Иначе се получиха, не се разпадат. Дано ги хареса.
С тебе сме действали едновременно 😂 и аз вчера смелих филенце пилешко и го направих на кебапченца (добавих само 1 яйце, малко олио, брашно и чесън). Приятно съм изненадана колко вкусни станаха, а и бързо се приготвят. Опита ги, хапна 2-3 хапки, но после си взе елдена бисквита и круша. Направих доста, та ще видим тия дни дали ще прояви по-голям интерес.
Ти цяло яйце ли слагаш, мен ме е страх още. Остатъка замрази ли го?

# 319
  • Мнения: 7 776
Цяло сложих. И в тестото за кебапчетата и в бисквитите. На 650 гр кайма, едно яйце и цяла тава кебапчетата, колко яйце да се пада в едно кебапче? При това е сготвено, минало е термична обработка,пречупена е белтъчната структура. Според мен няма какво да се притесняваш да сложиш едно яйце на цяла смес. Нямаше никаква реакция при щерката.
Не съм замразявала, което не изяде тя, го изяждам аз  и татко й😂 Просто не обичам да размразявам месо, не ми харесва като е било във фризера. Съответно и за нея не бих, но по принцип можеш да си замразиш каймата. Аз си имам месомелачка и ще си действам с нея. Като взимам за нас месо, ще смилам по малко и ще й правя и на нея,заедно с нашата манджа.

# 320
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 424
Второ дете проявява реакция към каша на Слънчо.

Kikair, овес ли въвеждаш с нея?

Не овес въведох със каша на Аптамил,  реакция нямаше.
Сутрин си правя овесени ядки понякога ако иска и давам ,  реакция пак нямаше .

В този случай вероятно няма да е реакция към овеса или ябълката, а към нещо друго в съдържанието на кашата...

# 321
  • Мнения: 4 021
Какво ви е мнението за кашите на Тьопфер (според лл са най качествени )🤔

# 322
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 424
Какво ви е мнението за кашите на Тьопфер (според лл са най качествени )🤔
Като на DM кашите, само че по - скъпи.

# 323
  • Мнения: 4 021
Какво ви е мнението за кашите на Тьопфер (според лл са най качествени )🤔
Като на DM кашите, само че по - скъпи.
Не съм ги ползвала. Качествени ли са

# 324
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 424
Какво ви е мнението за кашите на Тьопфер (според лл са най качествени )🤔
Като на DM кашите, само че по - скъпи.
Не съм ги ползвала. Качествени ли са
Да, цена - качество. Аз обикновено му правя домашна оризова каша, но преди две седмици, ако не греша, имаше намаление и му купих оризова на DM Bio, за да пробвам. Хубава е, много по - бързо става кашата, отколкото като варя.

# 325
  • Мнения: 5 478
Да вметна, че и пюретата на ДМ са хубави. Може би го писах в другата тема, дано не се повтарям.

# 326
  • Мнения: 1 050
Как правите домашната оризова каша?
Моето бебе е на 6++, въвела съм основни зеленчуци, мога ли да започна да давам по малко жълтък вече и по-колко? Бебето е основно на кърма.

# 327
  • Мнения: 35 155
Всичко ми харесва на ДМ. И каши и пюрета се приеха супер от синът ми

# 328
  • Плевен
  • Мнения: 1 222
Накисваш две с.л. оризово брашно във 160 мл вода за няколко часа. После вариш докато клокне и се сгъсти.
Може също да накиснеш ориз във вода и да свариш и после пасираш.
За жълтъка зависи коя схема ще избереш. Може след 6 месеца, след 8 месеца и 10 месеца. Като в началото даваш колкото грахово зърно и трябва постепенно да стигнеш до 1/4. Някой имаше схемата, нека да я качи за да ти е по ясно.

# 329
  • Монтана
  • Мнения: 273
За жълтъка се водя по тази схема:

Общи условия

Активация на акаунт