Рецепти с тиква

  • 14 980
  • 102
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 8 795
Обичам тиквеник. Обаче ако съм разточила сама корите, стават леко жилави и се изпича идеално. Готовите кори са малко кофти, но къде ти да разточвам, то трябва цял ден само с тиквеника да се разправям. Обичам и печена тиква, обаче нещо не умея да я правя, все става като варена, а варена не обичам. Не се бях сетила да си направя крем супа. Трябва скоро да поправя пропуска. Simple Smile

# 16
  • Мнения: 25 568
Печена тиква правя по рецепта от форума, на която попаднах преди години. Не помня авторката обаче, нека ме извини.
Парчетата тиква се нареждат в тава с кората нагоре и се заливат със захарен сироп (съотношение захар – вода – 1:1).
Пече се до извиране на водата. Захарта се карамелизира, както и самата тиква става карамелена, а вкусът е убийствен.

# 17
  • Майничка
  • Мнения: 12 570
Печен чийзкейк с тиква. Рецептата си е за печен чийзкейк, но към маскарпонето добавям тиквено пюре - сварени на микровълнова парчета белена тиква (без вода) и после пюрирани.
Освен това една запеканка от кореноплодни - картоф, гулия, батат, морков и добавена тиква, всички на едри парчета, минати на микровълнова, после запечени с малко зехтин и настърган кашкавал, може и с малко течна сметана.

# 18
  • Мнения: 3 781
Крем супи с тиква, зеленчукови супи с тиква на малки кубчета, мъфини с тиква и канела, тиквеник с канела и орехи, пюре от тиква и картофи за г-ра към някакво месо. Горе-долу това правя с тиква, но пък много ми харесва.

# 19
  • Мнения: 25 568
Давайте и рецепти, де. Темата не е отчетна.  Laughing
Да, има всякакви рецепти в интернет, ама друго си е препоръка от форума.

# 20
  • под тепетата
  • Мнения: 9 265
Ето моите любими мъфини с тиква
 http://www.tanitaang.com/2008/09/blog-post_712.html

# 21
  • Мнения: 3 781
http://www.supichka.com/рецепта/230/мъфини-с-ябълка-и-канела
Тези мъфини правя, винаги стават супер, добавям и какао понякога, не слагам стафиди и ако имам тиква, вместо ябълки настъргвам тиква. Стават леко възкисели, но много сочни и приятни.
За тиквеника ползвам тази рецепта:
http://www.supichka.com/рецепта/277/тиквеник-баница-с-тиква
Не слагам стафиди и не ръся с пудра захар, защото ни е достатъчно сладко.
Отгоре слагам и парчета масло, за да поеме и да омекне, да не е твърде хрупкава.

# 22
  • Мнения: 12 606
Това пробвах вчера, много добре станаха, със сигурност няма да ми е единствен опит.
www.lowcarb-nocarb.com/pumpkin-fries/
Естествено че нямат вкус на картофки, но ми харесаха много. Вероятно следващия път ще добавя и една идея чесън да ги овкуся, снощи правих чеснов сос към тях и със сигурност им отива. Само с чер пипер, сол и магданоз пак са вкусни, но ще пробвам и с други подправки.

# 23
  • Мнения: 2 502
Аз правя една рецепта, която по принцип е с ябълка в оригиналния текст, но аз я пробвах с тиква и стана страхотно според моя вкус. На дъното на тава разтопявам 1 пакетче масло и върху него нареждам 1 пакет меки, чаени бисквити. Отгоре нареждам тиквата, нарязана на кубчета и сварена. Количеството не мога да кажа точно, но да речем 4-5 парчета колкото дланта. Отгоре изливам смес от 4 яйца, 1 чаша брашно, 1 чаша захар и бакпулвер на Йоткер задължително.

# 24
  • София
  • Мнения: 2 298
Днес правих торта с тиква в крема.
Разбих течна млечна сметана с кафява захар и смесих с тиквено пюре от тиква на пара. За да прикрия оранжевия цвят и предотвратя въпроса на дъщеря ми "Това какво е" (тя тиква яде само в тиквеник), сложих какао и стана като шоколадов крем, много ефирен, доста по-лек от чиста сметана.
И после - ред бишкоти, натопени в мляко, ред крем и орехови ядки.

Това ще стане със сигурност и с млечен крем за бисквитена торта.

# 25
  • Мнения: 5 985
Едни недоузрели дребни и определено не много сладки пълнени със свинско месо,чушка лук и   гъби.

# 26
  • Мнения: 25 568
Това пробвах вчера, много добре станаха, със сигурност няма да ми е единствен опит.
www.lowcarb-nocarb.com/pumpkin-fries/
Естествено че нямат вкус на картофки, но ми харесаха много. Вероятно следващия път ще добавя и една идея чесън да ги овкуся, снощи правих чеснов сос към тях и със сигурност им отива. Само с чер пипер, сол и магданоз пак са вкусни, но ще пробвам и с други подправки.

Ау, благодаря, непременно ще ги пробвам!
Магданоз няма да слагам, но ще ги овалям в сол, черен и пушен червен пипер.

# 27
  • Мнения: 777
Аз правя само печена тиква, измивам я, нарязвам я на парчета, в тавата слагам захар толкова , че да не се вижда дъното, подреждам тиквата плътно с кората нагоре и пека. Никаква вода не слагам, когато тиквата е готова я вадя още топла и обръщам , за да не се карамелизира захарта.

# 28
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Оранжева тиква ям само на рачел, който пък е труден за приготвяне. Та на пазара до нас съм си намерила една баба, която прави и продава рачел.
Иначе помня рецептата на мама за печена тиква - нарязва се на парченца колкото кибритена кутийка. Реди се в тавата и се залива с 1 компот. Според ядящите я, ставала супер.
Баща ми много обичаше тиквеник  „но баба ( тъща му) да ми го направи“. Знам и нейната рецепта. Тя си точеше корите сама. От предния ден настъргваше тиквата, ръсеше захар и канела. Когато са ѝ готови корите на другия ден, изцеждаше много хубаво настърганата тиква. От изцедения сок правеше заливката за тиквеника. Може и да е добавяла още малко вода и захар, не съм я гледала подробно, че както казах, аз тиква не ям.

# 29
  • Мнения: 12 606
Скрит текст:
Това пробвах вчера, много добре станаха, със сигурност няма да ми е единствен опит.
www.lowcarb-nocarb.com/pumpkin-fries/
Естествено че нямат вкус на картофки, но ми харесаха много. Вероятно следващия път ще добавя и една идея чесън да ги овкуся, снощи правих чеснов сос към тях и със сигурност им отива. Само с чер пипер, сол и магданоз пак са вкусни, но ще пробвам и с други подправки.

Ау, благодаря, непременно ще ги пробвам!
Магданоз няма да слагам, но ще ги овалям в сол, черен и пушен червен пипер.
Аз сушен магданоз сложих, че това имах, той почти не се усещаше. Ще мисля с какво друго да пробвам за по-интересно, не че и така не бяха вкусни. Мина ми през ума за червен пипер, ама ми се стори че много ще му е печенето и може да има вкус на прегоряло. Може и да бъркам де, не съм пробвала. Не можах да измисля друга каква подправка би им отивала и като за първи опит карах 1:1 по рецептата.
Сосчето, дето забърках на око стана много добре към тях - чесново кисело мляко, на което му сложих малко тахан и лимонов сок. Пробвай и него ако харесваш такава комбинация.

Общи условия

Активация на акаунт