Как се справяте с готвенето

  • 18 553
  • 220
  •   1
Отговори
# 195
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 677
Фризер ракла не е ли неудобен?
Аз като намеря място, ще купувам според мястото.

# 196
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Имам ужасен детски спомен от фризерите ракла. Все ме пращаха да вадя някое месо и все влизах почти цялата, за да стигна до тях. Представях как падам вътре, вратата се затваря и вакуумира, а аз замръзван при гадните меса Scream
С чекмеджета е пригледно и подредено и спокойно можеш да етикираш всеки рафт.

# 197
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
В раклите събираме много повече.

# 198
  • Мнения: 4
Здравейте.
Нова съм тук имам ОГРОМЕН проблем с готвенето...
Нищо не ми се получава искам но почти всяка манджа ми е гадна..
Мъжът ми се ядосва и ме обвинява че не мога да готвя аз много изкам да го зарадвам но уви...

# 199
  • Мнения: 9 515
Започни с прости манджи и готви по точно рецепти. Няма как да не стане

# 200
  • Мнения: 4
Започни с прости манджи и готви по точно рецепти. Няма как да не стане
Проблема е че ме гледат в ръцете и ме питат пак ли ще сме гладни...
А аз така искам да ги изненадам да са доволни..
Само плача и ми става мъчно че не се справям...

# 201
  • Мнения: 9 515
Който те гледа в ръцете да вземе той да сготви. Ти пък бе реви за глупости. Ще се справиш, не е ядрена физика.
Как така те гледат в ръцете? Едва ли ти висят на главата, докато готвиш.
Почни с нещо лесно - задушени пържоли със салата или печени картофи. Шансът да объркаш е малък.

# 202
  • Мнения: 4
Който те гледа в ръцете да вземе той да сготви. Ти пък бе реви за глупости. Ще се справиш, не е ядрена физика.
Как така те гледат в ръцете? Едва ли ти висят на главата, докато готвиш.
Почни с нещо лесно - задушени пържоли със салата или печени картофи. Шансът да объркаш е малък.
Да права си тук има доста рецепти важно е да не се отказвам

# 203
  • Мнения: 46 489
Мъжът ми се ядосва и ме обвинява че не мога да готвя аз много изкам да го зарадвам но уви...
Нека ти дава съвети и показва грешките. Аз съм с 2 леви, но благодарение на напътствията на мъжа ми, който е запален кулинар, вече мога да правя всичко.
Като начало научи 1-2 неща, които усъвършенствай, той да си готви останалите. После постепенно усвоявай нови.

П.П. Друг е въпроса, че ако някой ми се репчи, няма да пипна ни-що Simple Smile

# 204
  • Мнения: 1 792
Не обръщайте внимание,кой какво казва.Ще се научите.Запишете си подробно една ,две рецепти от близки,които готвят добре и ги направете няколко пъти.Който е недоволен,да се хване и да готви.

# 205
  • Мнения: 3 375
Аз бих почнала с неща, които няма как да се сбъркат. Даже ММ се научи да се справя, заради децата. Simple Smile
Давам идеи:

1) крем супа: винаги да има 2 моркова, 3 картофа и 1 голям лук. После добавяш 2 тиквички, или тиква- две шепи парчета, или броколи... ако имаш тенджера под налягане, за 8 мин с вода да покрие половината зеленчуци. Ако не пак толкова вода и слаб огън.
Сол и зехтин и едно хапче бульон( не е задължително).
Друго:
Измити пресни картофи срязани на половина без да ги белиш,  намазани с доста зехтин или олио и сол и може да им сложиш чубрица или риган. Фурна на 170градуса и докато се запекат..
Изглеждат така:


Ей такива неща с малко ингредиенти... аз ги правя защото нямам време..

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 20:42 от Eli..........

# 206
  • Мнения: 10 008
Започни с прости манджи и готви по точно рецепти. Няма как да не стане
Проблема е че ме гледат в ръцете и ме питат пак ли ще сме гладни...
А аз така искам да ги изненадам да са доволни..
Само плача и ми става мъчно че не се справям...

Той иска да плачеш, все му е тая как готвиш. Манипулаторите са така. Научете се вече.

# 207
  • София, Лагера
  • Мнения: 2 983
Пробвай с нещо елементарно, но с подправки. Те правят чудеса!
- Тиквички с ориз в тенджера (за да не объркаш пропорциите на ориза, винаги можеш да добавиш вода), с доста копър и чесън.
- Яхния картофи, пак с копър и чесън.
- Яхния с много лук, картофи и червен пипер.
- Домати с ориз - доматите от консерва, с чесън и босилек ИЛИ целина.
-Задушени картофи с паста от чушки (пасирани чушки) и кимион.

Подправките правят манджата.
Това са супер елементарни рецепти, които и да искаш да объркаш, не можеш. Заливките, застройките и сосовете могат да почакат.

Като се справиш няколко пъти, може да вкараш и месо.

А, сетих се нещо - в картофената манджа може да сложиш нарязани на "топчета" парченца кърначе. Има такава унгарска рецепта, но аз съм я побълдарила и става супер вкусно.

Успех!

# 208
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 267
Пробвай с лесни ястия.
1.Свински пържоли-поръсваш със сол и черен пипер,наливаш 1ч.ч бира и 1водна чаша вода ,4с.л олио ,завиваш тавата с фолио и оставяш да се пече на фурна 2 часа и 30 минути. на 200градуса.
2.Спагети-сваряваш според инструкциите на пакета.Аз добавям и малко краве масло,сол.
После ги прецеждаш .
Ако не можеш да направиш сама соса,използвай готов ,от тези в бурканите-има различни видове по магазините .Сервирай с настърган кашкавал на всяка порция.
3.Готви в гърне-сложи на дъното парчета свинско,добави няколко средно големи картофа нарязани на половинки,250г.гъби,2 моркова нарязани,1гл.лук на ситно,сол,1с.л.доматено пюре,3-4с.л олио,налей вода да покрие продуктите ,захлупи гърнето,сложи го в студена фурна,и включи на 180 градуса.След 3 часа ще е готово.
Като е готово,поръсваш с нарязан ситно пресен магданоз.
4.Зеле със свинско .
Слагаш месото в тенджерата,добавяш нарязаното кисело зеле,добавяш вода и няколко с.л.олио.
Или в тава.Подправка-някои слагат 1 дафинов лист.


Може да изпечеш наденица и картофи на фурна.
Или да изпържиш наденица в тиган.
Да сервираш с пържени картофи или варени картофи.
И някаква салата- домати,краставици..зелена салата...

# 209
  • София
  • Мнения: 1 196
Пробвай с лесни ястия.
1.Свински пържоли-поръсваш със сол и черен пипер,наливаш 1ч.ч бира и 1водна чаша вода ,4с.л олио ,завиваш тавата с фолио и оставяш да се пече на фурна 2 часа и 30 минути. на 200градуса.
 

Между пържолите слагам около 7-8 глави едро нарязан лук. Стават фантастични.

Общи условия

Активация на акаунт