Отговори
# 720
  • Мнения: 7
Здравейте,
Днес в магазин на Графа за домакинско и кухненско обзавеждане видях ето тези чугунени тигани. Имаше и касероли и тенджери а най-малкият тиган (колкото за една малка палачинка) струваше 24 лева.
Може ли да ми споделите мнения и евентуално отзиви, ако някой ги е пробвал? Дали са надеждни?

# 721
  • Мнения: 351
Здравейте , да не съм пропуснала нещо ?Защо темата е забравена. Поглеждам понякога ,но нищо. Да не би да има нова тема ?
И да не съм само питаща да споделя . Вчера попаднах на рецепта ,само не запомних на кого беше. Моля ,ако някой си я познае да знае ,че много му благодаря. Снощи я направих с пиле вместо заек. Естествено в чугунена тенджера. Много, много вкусно стана. Всички в къщи я харесаха.
Ето:

Скрит текст:
Заек по ловджийски
Продукти:

1 заек
100 г пушен бекон
2 глави лук
1 голям морков
500 г гъби
150 мл бяло вино
300 мл домати от консерва
5-6 скилидки чесън + 1 малка цяла глава чесън
5-6 стръкчета пресен магданоз
1 ч.л. червен пипер
2 равни с.л. брашно
1 клонка прясна мащерка (ако нямате, сложете 1/2 ч.л. суха)
черен пипер
сол
зехтин или олио

Преди да започна да пиша начинът на приготвяне на това заешко по ловджийски, ще уточня, че приготвих рецептата в чугунена тенджера, в която и пържих, и пекох. Но спокойно може да я приготвите и в глинен гювеч, като съберете всичко вътре и сложите да печете без предварително да загрявате фурната, за да не се пукне гювеча.
Заешкото се нарязва на парчета, подсушава се с чиста кърпа или кухненска ролка и се поръсва със сол и черен пипер. Беконът се нарязва на парчета по желание. Изпържва се до златисто в малко загрята мазнина. Изважда се и в същата мазнина (ако е необходимо, се сипва още малко) се изпържва заешкото от двете страни. Това се случва на 2 или 3 пъти, в зависимост от големината на съда, в който пържите.
Изважда се и заешкото. В същия съд се изсипва нарязания на полумесеци лук, заситнените скилидки чесън (без цялата глава) и морковът, нарязан на дебели колелца. Готви се докато лукът омекне. Изсипват се нарязаните на филийки гъби, разбърква се и се готви още 2-3 минути. Слага се червения пипер. Изсипва се виното, оставя се 2-3 минути да поври и се прибавят доматите. Слага се цялата глава чесън, почистена от външните люспи и измита.
Добавя се нарязания на ситно магданоз, клонката мащерка, сол и черен пипер на вкус.
Брашното се разтваря в около 150 мл вода и се изсипва при зеленчуците. Всичко се разбърква хубаво.

Поставят се парчетата заек, като гледате да ги настаните така, че всички да са в соса.
Ако използвате чугунена тенджера като мен, слагате капака и печете в загрята фурна на 200 градуса докато заври и после на 170 градуса до готовност на месото.

Ако ще използвате гювеч, смесете всичко в него и както съм написала по-горе, го поставете в студена фурна. Включете да се загрява до 200 градуса, оставете ястието да се пече на тази температура, докато заври. След това намалете на 170 и печете до готовност.

# 722
  • София
  • Мнения: 1 482
Икейската касерола добра ли е - https://www.ikea.bg/cooking/Cookware/Pots-and-sauce-pans/Cassero … r-27981/50232842/ Търся си поне 5-литрова алтернатива на гювеча предимно за готвене във фурна. Предпочитам емайлиран. Това ли е най-ниската цена за такова нещо?

# 723
  • Мнения: 92
Икейската касерола добра ли е - https://www.ikea.bg/cooking/Cookware/Pots-and-sauce-pans/Cassero … r-27981/50232842/ Търся си поне 5-литрова алтернатива на гювеча предимно за готвене във фурна. Предпочитам емайлиран. Това ли е най-ниската цена за такова нещо?
Аз ги оглеждах в магазина и всичките там бяха с нащърбен емайл по капака и ръбовете и се отказах.
Това е на по-добра цена, не зна за качеството, някой назад в темата май беше поръчвал
https://www.amazon.co.uk/AmazonBasics-Enameled-Cast-Casserole-Du … ll-spons&th=1

# 724
  • София
  • Мнения: 1 482
Това ми изглежда много добре. Няма го в момента налично, така че, ако го има някой, да каже дали е доволен.

# 725
  • Мнения: 10 197
Трябва ми нискобюджетен грил тиган, емайлиран чугун, от БГ сайт или физически магазин. Виждали ли сте нещо подобно скоро?

# 726
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 128
колко см и до каква сума ?

# 727
  • Мнения: 10 197
24 см. ще е добре. Сума колкото по-изгодна, толкова по-добре.

# 728
  • В дън горите тилилейски
  • Мнения: 473
Какво е мнението ви за този тиган
 
https://www.amazon.de/Carl-Schmidt-Steakpfanne-Gusseisen-Indukti … itchen&sr=1-3

Искам да си взема чугунен грил тиган, но по възможност да не е от чужбина, че не се оправям особенно с поръчка от там. Този го видях в един магазин тук и то на добра цена  - 59 лв, но незнам дали не е някой боклук.

# 729
  • Мнения: 1 675
Другата седмица в Лидл ще има чугунени съдове. Дали някой има впечатления от тях?! Набелязала съм тигана и малката тенджерка.

# 730
  • София
  • Мнения: 5 883
Имам тенджерата и съм доволна.

# 731
  • Мнения: 679
Аз си взех тиган и тенджерата, но още не съм ги ползвала. По принцип съм доволна от тия продукти на Лидл. Ще видим чугуна как ще е.

# 732
  • Мнения: 1 675
Имам вече тенджерка! При първата проба да изпържа яйца се провалих тотално - залепнаха ми. Явно нещо съм объркала в нагряването. Sad

Сега мисля за тигана, но.....по-скоро ще го изкупят, докато се реша Simple Smile

# 733
  • Мнения: 9 158
Аз си взех тиган и тенджерата, но още не съм ги ползвала. По принцип съм доволна от тия продукти на Лидл. Ще видим чугуна как ще е.
може ли да тестваш и да споделиш bouquet искам да купя за подарък

# 734
  • Мнения: 591
Здравейте! Имам от 4г. голямата червена тенджера, но емайла от външната страна започна да пада. Има ли начин да я спася? (довечера ще добавя и снимки)

Общи условия

Активация на акаунт