Отговори
# 675
  • Мнения: 92
Дайте идея как да сготвя голямо парче месо в крюзетката - имам едни залежали 2кг плешка.....

# 676
  • Мнения: 1 359
Не съм спец, затова с едно наум за моя съвет WinkАко не държиш да е цяло, то имам предложение. Бях правила такова месо, нарязано на пържоли, без да се окрехкотяват допълнително. Доста дебели филии станаха, но се изпекоха идеално. Намазах ги с малко майонеза, върху тях нарязани гъби и червена чушка, няколко малки парченца масло и малко вода. Пекох на бавен огън около два часа. Получи се прекрасно. Само сочето беше малко в повече, затова следващият път бих коригирала само количеството вода. Зная, че по принцип с майонеза се мажат по- сухи меса, за да станат по - сочни, но макар и с по- мазно месо не беше накъртващо.

# 677
  • Мнения: 6 276
Hug
 По закона на Мърфи...купен е от Метро преди 2год и 4месеца hahaha
гаранция в книжката ето 2г.


понеже никой не ме е отчел...да кажа какво стана
-изчегъртах колкото можах  намазах обилно с зехтин екстра екстра..върджин и 2 часа във фурната ..оставих да се охлади вътре  и резултата
Скрит текст:
е ..
rol a dice
и преди малко го ползвах... сложих  една чаена лъжичка мас и пенахпържоли и наденици



Супер си се справила, като нов е!

Аз получих този тиган вчера
https://www.amazon.de/gp/product/B073QSCHB2/ref=ppx_yo_dt_b_asin … ie=UTF8&psc=1

Нещо съм се пооляла с размера и ми идва леко голям ама както и да е...

Имам обаче проблем! Пише, че е сезониран и да се измие със сапунена вода, после да се  пече на 250 градуса за 15 минути. После да се намаже с мазнина и да се пече във фурна за 1 час или малко повече ОБАЧЕ не са написали на кави градуси?! Та всичко спазих, накрая пекох аз отначало на 160 градуса, после на 180 увеличих. Като се охлади обаче повърхността беше с един слой лепкав като клеясало (наслоена мазнина). Пробвах да го почистя и реших, че ще ви питам на колко да пека и ще повторя процедурата. Сега обаче половината тиган се почисти от лепкавото, а другата половина - не! Изби и лека ръжда.

Та сега със сода ли да го чистя и на колко градуса да пека след като омасля?

# 678
  • Мнения: 9 162
 Стъпка по стъпка ...защото според мен си сложила прекалено много мазнина която не си обрала преди да печеш

-да предлагам да го изтъркаш със сода
- слагаш на котлона и го включваш
- след около 5мин. виждаш как изсъхва водата се изпарява / какъвто и цвят на тигана да виждаш не се коси/
- взимаш мазнина на парцалче /аз ползвах парче от стара памучна тениска/
- много хубаво докато е топъл го намазваш навсякъде вън вътре
- взимаш друго сухо парцалче и обираш мазнината без да търкаш, просто излишната
-слагаш го във фурната върху решетката една педя над долната част или 2/3ти от високото) 
- върху решетката слагаш алуминиево фолио и метваш тигана обратно - с дупето нагоре
- включваш печката на горно и долно и на макс градусите!
- оставяш да се пече 1 час, и изключваш, не отваряш фуната!!!
- оставяш го да си изстине вътре (около 3-4часа е това)
-после ...готвиш  Wink

# 679
  • Мнения: 6 276
Благодаря ти! По-скоро темперетурата е била ниска и затова е станало така. Иначе обрах излишната мазнина. Сега ще метна във фурната както казваш.

Фурната няма долен реотан. Пуснах на 250 обърнат наопаки и на вентилатор. Така дали ще стане?

Последна редакция: сб, 16 фев 2019, 12:08 от drago_2008

# 680
  • Мнения: 10 197
Pinko, събра ми очите с възкресяването на тигана! Astonished Не знам дали е възможно да се постигне такова нещо с друг материал - от съд за изхвърляне да стане съд за предлагане в магазин.

Едни кюфтенца от сърна от вчера вечер, но снимката е на тъмно и бързо без фокус, че телефонът звънна.
Скрит текст:
Без добавена мазнина, както винаги, емайлиран чугун на 6 месеца, редовно мит тиган (Laughing специално уточнение за недоброжелателите, които четат темата Wink ).

# 681
  • Мнения: 3 659
Тиганът е станал като нов! Браво!

Soul81 чудни са кофтенцата!

# 682
  • Мнения: 10 197
Благодаря ти, PRIMADONNA Girl! Flowers Hibiscus

Момичета, трябва да избирам нов тиган, най-вече за палачинки. Какво да бъде, вие какво ползвате? Thinking

# 683
  • Мнения: 3 659
За палачинки имам ето това:



И двата тигана са на Скепшулт.
Ползвала съм само първия. Сезонирах го. В началото докато свикна кое как и първия път палачинките отидоха в кофата. Сега нищо не ми залепва. На него правя американски палачинки. Само с метална шпатула, с дървена е мъка и не става. Вторият още не съм го ползвала.

# 684
  • Мнения: 3 659
Момичета, трябва да пробвате да си направите пуканки. Детето ме врънкаше от много време. Видях на едно клипче как се правят пуканки в чугун. Станаха супер.

# 685
  • Мнения: 10 197
О, това е страхотна идея! Open Mouth Изхвърлих микровълновата преди години, а с нея и пуканките от менюто. Понякога ми липсват.

# 686
  • Мнения: X
Привет привет Simple Smile да споделя откритието си за пържените яйца на очи Simple Smile
значи, тиганът ми е със светъл емайл, обикновен е доста, на него пише Beko
слагам го на 7ма степен от 10 на керамичния плот, с краве масло и малко олио, да се загрее
като се загрее чукам яйцата, отгоре слагам фолио, за да не ми опръскат всичко наоколко (нямам капак)
след 30 сек намалявам котлона на 4 или 3, защото почват много да цвърчат и щото ще залепнат
след 2 минутии ги обръщам от другата страна с една дървена шпатула и една обикновена лъжица
(ако яйцето в средата е леко залепнало, първо го поотлепям със шпатулата)
установих, че не залепват ако
-ползвам краве масло (с него са и по-вкусни де Simple Smile )
-ако ги пържа на по-ниска степен
-че средата е мястото, където залепват щото там нагрява най-силно явно
ние ги обичаме не-рохки, затова ги обръщам от двете страни Simple Smile

# 687
  • София
  • Мнения: 1 942
Най-после и аз направих пълнозърнестия хляб без месене на Йоли
Скрит текст:

Много добре изглежда, приятно ухае, а аз му добавих отгоре и семена, така че се надявам да е вкусен. Още не съм го разрязала, чакам да изстине, но нямах търпение да ви го покажа

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 14:52 от Sash

# 688
  • Мнения: 10 197
Браво, изглежда много апетитно! Може ли снимка и как изглежда отвътре такъв хляб без месене, ако няма да представлява затруднение. Hands V

# 689
  • София
  • Мнения: 1 942
Скрит текст:
Май избързах с разрязването, че е още горещ,  но ето го - така изглежда. А даже го и опитах - вкусен е Simple Smile

Последна редакция: нд, 24 фев 2019, 14:52 от Sash

Общи условия

Активация на акаунт