За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 723
  • 758
  •   1
Отговори
# 690
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 7 396
Към карамела - краве масло, обаче не мога да кажа съотношение. Embarassed
А за шоколада аз знам за олио.

# 691
  • Мнения: 2 229
Карамел, който не се разтича? Просто го махаш от котлона по-бързо, докато не се е стегнал. Можеш да го направиш млечен, мляко и захар почти равни части, щипка сода. Остава леко течен, като мед.

# 692
  • Русе
  • Мнения: 5 203
Здравейте, искам да попитам две неща. Първо как мога да приготвя карамел, но от този, който се разтича, а не да се втвърдява. Какво се добавя в него. И втория е какво се добавя към разтопен шоколад /за заливка на торти примерно/ и също да не се втвърдява и начупва при рязане? Благодаря ви !

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2018/07/blog-post_28.html

# 693
  • Мнения: 1 961
Аз съм яла такъв разтичащ се карамел със сметана направен.

# 694
  • Мнения: 12 681
А и "диетично" много неща може да значи, ако уточниш какво избягваш може повече съвети да получиш.
Заради завишени нива на кръвната захар, ще се наложи да спра бялото брашно и бялата захар. Затова търся за замесстители.

Мира благодаря, изглежда вкусен.
Не ми е работа да ти давам съвети, но според мен и царевичен, и оризов хляб, от овесени ядки и всякакви подобни също не са особено добри за теб, щом гониш да не ти се вдига захарта. Пак са си с висок гликемичен индекс. Затова питах какво избягваш, някои хора само от глутена бягат, а въглехидратите не са им проблем като цяло.
Може да видиш дали си харесаш нещо от нисковъглехидратните рецепти евентуално. Гледам че много хвалиха "хляб" от яйца и тахан, аз само му се каня да го пробвам от любопитство но още не съм и не мога да кажа от опит как е на вкус. Пишат че бил вкусен, сигурно е така. Това ако държиш да ядеш непременно хляб де, за себе си установих че хич не е страшно без него.

# 695
  • Мнения: 9 107
Здравейте, искам да попитам две неща. Първо как мога да приготвя карамел, но от този, който се разтича, а не да се втвърдява. Какво се добавя в него. И втория е какво се добавя към разтопен шоколад /за заливка на торти примерно/ и също да не се втвърдява и начупва при рязане? Благодаря ви !
Преди години правех като към токущо разтопения карамел прибавях течна сметана и масло. Ама трябва да си много бърз в ръцете Simple Smile
за карамел - ползвай по-добре сгущенка (карамелизирано мляко) . Хем вкусна,  хем не  висиш на котлона да пазиш. http://1.bp.blogspot.com/-DH8tK_XZh4U/VSKzFfvPvqI/AAAAAAAAGJw/hF … 2BCollage-bnm.jpg  Става за крем за торта, за заливка и е невероятно вкусен дори с лъжицата Simple Smile  Има  готови кутии в Била, в Берьозка магазините , а от Лидъл купувам кондензирано мляко - тези на картинките и "
Скрит текст:
* Затворените консерви подсладено кондензирано мляко (ползвам на Pilos от Lidl 2-3 броя изварявам наведнъж) се слагат в тенджера с вода на котлона. Водата трябва да покрива консервите -поне 3-4 пръста.  Млякото се вари в продължение на  2,5 часа на умерен огън - В момента, в който заври, степента на котлона се намалява на слабо - да ври тихо.  Следи се да не изври водата, но при такова тихо кипене не извира . Ако все пак намали - допълва се с гореща вода, за да може да продължи варенето.
След като отмине времето, консервата се оставя във водата, докато се охлади.
Изважда се да се охлади напълно и .... на следващия ден поне се ползва. "

За шоколада - на 150г шоколад - 50 мл течна сметана и и лъжица масло при разтопяването му.

Мира, не знам каква разядка си яла там, но тази е много добра Simple Smile  https://pep-4o.blogspot.com/2016/03/blog-post_4.html? Аз си слагам и зърнеста горчица.

Моля, дайте предложения за-
-Малки хлебчета,тип фокачи,или подобни.
 
не са фокачи, но си струват правенето Simple Smile http://pep-4o.blogspot.com/2012/10/blog-post_21.html и питки с песто, сирене и семена https://pep-4o.blogspot.com/2010/09/blog-post_21.html

# 696
  • Мнения: 2 229
Много занимавка това да го вариш два часа Hushed Обикновено мляко със захар става за точно 15 мин.

# 697
  • Мнения: 45
Здравейте имам бърз въпрос,мисля да направя пица(кучешко тесто)без да я пека и да я замразя.Дали ще е хубава после и ако някой е правил да дадете акъл

# 698
  • Русе
  • Мнения: 5 203
Моля, дайте предложения за-
...............................................................................
-Малки хлебчета,тип фокачи,или подобни.
Благодаря.


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/07/blog-post_10.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_3551.html


# 699
  • София-Младост
  • Мнения: 23 336
Варил ли е някой яйца, но във фурната? Не в микровълнова обаче...а фурна на готварска печка? Стават ли изобщо?

# 700
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Варил ли е някой яйца, но във фурната? Не в микровълнова обаче...а фурна на готварска печка? Стават ли изобщо?

ако ги сложиш в тенджера покрити с вода със сигурност ще станат, но ще отнеме много време.

нямаш ли кана за варене на вода?
ако имаш: завираш водата, слагаш 1-2-3-4 яйца и оставяш 15мин.
ако не ги искаш много рохки, по средата а времето може за малко пак да я включиш, аз не бих я оставила да заври водата, малко преди това бих изключила и пак бих ги оставила вътре.

# 701
  • София-Младост
  • Мнения: 23 336

asyalein, благодаря ти, аз има всичко...но дъщеря ми е студентка в Щатите и са и се прияли варени яйца. А в кампуса разполагат само с фурна и МВ. Тези, който се предлагат в кафетерията, каза че и миришели на болница (кой знае с какво ги хранят).

# 702
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
в МВ също могат да се варят, но не помня как, в тубата сигурно има нещо по въпроса. Peace

# 703
  • София-Младост
  • Мнения: 23 336
в МВ също могат да се варят, но не помня как, в тубата сигурно има нещо по въпроса. Peace
Там задължително трябва да се надупчат, защото иначе се пръскат...и е голямо чистене.

# 704
  • Пловдив
  • Мнения: 40 739
Като правите солени мъфини в харт.капсули...нали не ги мажете предварително newsm78 После лесно ли се отлепят?

Общи условия

Активация на акаунт