Хляб във фризера?

  • 1 843
  • 7
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 427
Здравейте! Искам да си приготвям хляб в домашни условия, харесала съм една рецепта за чабата, страхотно изглежда!
Тънкия момент е, че искам да го приготвям събота и неделя, а да го консумирам всеки ден пресен. Мисля си за варианта полуготово замразено хлебче, на принципа на тези, които продават в кауфланд /с билки и т.н./ - слагаш го замразено във фурната за няколко минути и е готово.
Въпросът ми е мога ли да постигна този ефект в домашни условия? Примерно да го приготвя и изпека, но не съвсем до готовност, а да го извадя от фурната, после да го замразя? Дали няма да спадне, ако го извадя недоупечен....
Не ми се разваля цяла доза само за проба, та ако някой го е правил, ще съм благодарна да сподели правилния начин Simple Smile

# 1
  • Мнения: 2 817
Аз замразявам директно тестото, след като го омеся, без да чакам да втаса го мятам във фризера. Когато реша - вадя го, оставям го да се размрази, след това втасва и тогава пека. Не ми се струва много добра идея така да го прибирате недоопечен.

Понякога правя и тези франзели, тестото издържа няколко дни в хладилник:

https://www.kulinarno-joana.com/2012/09/klasicheski-frenski-hliab/

# 2
  • Мнения: 1 467
И според мен по - добрият вариант е да оформиш тестото в желаната форма и така да го замразиш
после само изваждаш и печеш. Разбира се проба грешка Simple Smile

# 3
  • Варна
  • Мнения: 427
Явно ще трябва да жертвам някое друго кило материал Simple Smile Все ми се струва, че тези "полуготовите" от кауфланд не са съвсем сурови, затова си помислих, че може би ще стане недоупечен.

# 4
  • Мнения: 166
а до колко месеца може да съхраняваме тесто във фризера?

# 5
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Живея на село и редовно си купувам хляб от близкия град, превъзходен. Разпределям в торбички на удобни разфасовки, прибирам във фризера и вадя толкова, колкото ми е нужно за два дни. Оставям да се размрази на стайна температура.

# 6
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 277
Аз правя тесто и го замразявам.Две дози ми стигат за 4 дни.

Последна редакция: ср, 19 сеп 2018, 15:09 от -veni-

# 7
  • Мнения: 12 755
Здравейте! Искам да си приготвям хляб в домашни условия, харесала съм една рецепта за чабата, страхотно изглежда!

А я кажи рецептата за чабата, моля. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт