С ябълки, какво?

  • 11 082
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 316
Направих Ябълковите сладки на Лабрекс:
http://www.bg-mamma.com/?topic=297129.330
Много са вкусни и бързи Blush.
Това са в мое изпълнение:
Скрит текст:

# 46
  • Бургас
  • Мнения: 1 984
Снощи правих ябълков сладкиш /нещо като пай/, в който отиват много ябълки. Майка ми пече наранените ябълки, които няма д аиздържат и ги слага в буркани от 800мл. В един буркан доста се събира и понеже са сладки, ги пече без захар. Та, използвах един такъв буркан печени ябълки.
Бурканите с опечените ябълки как ги съхранява ?- стерилизирани или само в хладилник. И колко издържат? Благодаря.

# 47
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Затваряме ги още горещи и не ги стерилизираме. Държим ги на студено. Засега са добре, не знам по-нататък как ще са. Но на майка ми една позната, от която видяхме как ги прави, казва че така ги съхранява дълго, през зимата. Ако са сладки, няма нужда от захар и са страхотна заготовка за сладкиши.

# 48
  • Бургас
  • Мнения: 1 984
Очаква се да напиша рецепта, но аз търся такава.
В сладкарница  /"Роза", в Бургас / опитах "Суфле с ябълки" с форма на тортено парче. Върху маслено тесто с бордче отстрани имаше парчета от ябълки, върху тях - крем , / не маслен/ и в/у него - разбити белтъци. В книгите не намерих рецепта, а с търсачката попадам на десерти с 2-3 ката тесто, ябълки и липсва кремът върху тях. Напомня ли ви моето описание за някой сладкиш и се чудя дали всичко това се пече наведнъж? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт