С ябълки, какво?

  • 11 060
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
  • В градината...
  • Мнения: 15 928
въобще не е вярно това, става чудесна ракия от ябълки. ние правим, когато се родят много. по-трудоемка е обаче, защото трябва да се смелят или надробят ябълките. най-вероятно това са имали предвид. ракия става от всичко, вЕрвайте ми - ние сме големи производители и консуматори Smiling Imp
Точно това имах предвид, но не ми се обясняваше. Не е като кайсиите, които хвърляме директно в бидона.

# 16
  • Мнения: 47 901
http://www.bg-mamma.com/?topic=237883 Любим сладкиш
Имах доста домашни ябълки, сварих ги на сладко. Изчистени и нарязни ги варих 1:1 със захар. Стана доста добре, и бързо.

# 17
  • Мнения: 18 503
Пепси, страницата не се отваря.

# 18
  • Мнения: 2 224
Копирам рецептата, не зная защо не се отваря страницата на Лили:

Скрит текст:
Хулигански ябълков сладкиш - лесен ябълков сладкиш
Хулигански ябълков сладкиш е една от любимите рецепти на сина ми. Много лесна, много бърза и… много ясно, че е вкусна!:). Точно както обичам да стават нещата – съвсем неглиже да метнеш всичко във фурната да се оправя както си знае, през това време да си пиеш кафето, а то накрая да излезе нещо вкусно! Досадната част е да си обелите ябълките, особено ако сте се оказали в моята ситуация да имате 2 щайги ситни ябълки, които на всичкото отгоре започват да се поспаружват и застрашително да придобиват размера на мушмула. Иначе, ако са купешки, чисто нови, лъскави ябълчици – от тия големите, дето като ги погледнеш и си мислиш за Виена и щрудели – лесна работа – колко му е да обелиш 4 ябълки!

Ето ги продуктите:
4 – 5 големи магазински ябълки (идват около 800 грама)
1 1/2 чаша захар
1 1/2 чаша брашно
2/3 чаша олио
4 яйца
1 бакпулвер
канела за поръсване
ванилия

Тези продукти са за тавичка 28 см. Моята сега я измерих, че да не пишете после как кекса ви изскочил от формата. Ябълките – обелени и нарязани на по-едри парчета, с възможно най-неправилна форма. Както дойде. Ако искате – режете си правилни равни парчета, но това е вече за друга рецепта. Включвам си фурната да загрява на 160 – 170 градуса. Точно това трябва да се направи, веднага след нарязването на ябълките и изваждането на яйцата от хладилника.

Бърз и много лесен ябълков сладкиш

Яйцата и захарта разбивам с миксера, докато си утроят обема. За начинаещите готвачи да обясня, че трябва да се получи една кремообразна, гъста смес, бухнала и въздушна. Това отнема 7-8 минути на висока скорост на миксера… там някъде. Добавям олиото (аз си го наливам направо от бутилката, то тестенцето търпи да сложа малко повече) и доразбърквам. Може да сложите масло, вместо олио. Мирише още по-вкусно. Но трябва да е предварително стопено, че охладено…

Дотук беше с миксера.

Брашното и бакпулвера ги бъркам с тел, че да не съсипя въздушността на тая смес от яйца и захар. Това е! Готово. Получава се лееееко гъсто кексово тесто, което е и целта. Изсипвам го в намаслена тавичка, мятам ябълките отгоре. Да, съвсем безразборно, без да им се старая, съвсем по хулигански! Наръсвам ги с канела и ванилена захар (и с обикновена става) и тавата заминава за фурната, която вече е позагряла.

Печенето е на 160- 170 градуса, което е сравнително ниска температура и отнема около 45 – 50 минути в моята фурна. Но… всеки си знае фурната. Ясно е, че трябва да му хвърляте по едно око, колкото да не изгори. Крайният резултат е фантастично съчетание на двете части – кексовата и ябълките, които са се запекли, но не са успели да потънат навътре в кекса. Наръсвайте с пудра захар и готово!
Да ви е сладко и гответе с усмивка за кеф и удоволствие!

# 19
  • В градината...
  • Мнения: 15 928
Ето един страхотен сладкиш с ябълки :
3 яйца, 1 ч ч. кисело мляко, 2 ч.ч захар, 3 ч.ч.брашно, 1 ч.л.сода бикарбонат, 1/3 ч.ч.олио. Това е за тестото. Плънка: 3 с.л. захар, 4-5 малки ябълки, настъргани, 1 ч.ч млени орехи, 1 с.л канела. Изсипва се половината тесто в тавата, после плънката и накрая другото тесто. Пече се като всеки сладкиш.

# 20
  • Мнения: 1 316
Моите предложения:
Подсилващо сладко от ябълки и джинджифил
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … 1%84%D0%B8%D0%BB#
Плодова пита с ябълки и бисквити
https://qni.blogspot.com/2011/09/blog-post_20.html
Бърз ябълков щрудел / Quick Apple Strudel
http://angellovescooking.blogspot.com/2011/10/quick-apple-strudel.html
ДОМАШЕН СЛАДКИШ С ОРЕХИ И ЯБЪЛКИ
http://www.bg-mamma.com/?topic=297129.300
Ябълкова торта
http://yanagotvi.blogspot.com/2011/10/blog-post_28.html
Ябълково руло /щрудел/
http://vkusnoikrasivo.com/recepy/474/%D0%AF%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0 … 0%B4%D0%B5%D0%BB/
Щрудел с грис и плодове
http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.com/2015/10/blog-post_76.html
Мързелив щрудел с ябълки и тиква
https://www.google.com/search?q=%D0%9C%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B5%D … ;client=firefox-b
ПЪЛНЕНИ ЯБЪЛКОВИ КУРАБИЙКИ
http://vkusnosisi.blogspot.com/2014/12/blog-post_24.html
Ябълков сладкиш без яйца
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B9%D1%86%D0%B0


# 21
  • Мнения: 495
Този сладкиш е уникален и винаги се получава! Рецептата е на Йоли! Flowers Bouquet
http://yoli-www.blogspot.com/2014/03/blog-post_26.html

# 22
  • Варна
  • Мнения: 246
Печени ябълки: нарязвам ги на резени без да ги беля, само почиствам семките. Нареждам в така и отгоре поръсвам канела, мед, орехи, масло на кубчета, лимонов или портокалов сок и пека. Вървят идеално с уиски:)

Руло с ябълки: почиствам, обелвам и настъргвам няколко ябълки. Тавата на фурната я застилам с хартия за печене, върху нея слагам ябълките, поръсвам с канела и малко захар, ако имам слагам и орехи. Отгоре изсипвам пандишпанов а смес за руло: 4 яйца, 1ч ч захар и 1 ч ч брашно и 1 бакпулвер. Пека до готовност и докато е топло навивам на руло. Страшно готин и лек десерт.

# 23
  • Мнения: 7
Благодаря много на всички!
Започвам да правя една след друга рецептите които сте споделили Flowers Green AppleFlowers Apple

# 24
  • софия
  • Мнения: 284
Ябълкови сандвичи. Цялото семейство ги обича и се правят с два прости продукта – фъстъчено масло и ябълки.

# 25
  • Мнения: 579
Много обичаме у дома печени ябълки - също ги пека цели, издълбавам семките и слагам малко мед и масло. Много интересни предложения има за сладкиши с ябълки, аз също смятам да се възползвам от някои.

# 26
  • София
  • Мнения: 38 211
Хайде и на мен ми донесоха ябълки!

# 27
  • София, България
  • Мнения: 2 222
Няколко рецепти и от мен:

Ябълкова торта без печене
http://www.vkusnoteka.bg/2012/11/blog-post_29.html

Ябълков пай, рецепти колкото искаш, а и много ябълки ходят, не само 1-2

Ябълкови мъфини, като ябълков пай - по представителна рецепта
https://honeyandmilk2.wordpress.com/2013/10/27/%D1%8F%D0%B1%D1%8 … 0%BF%D0%B0%D0%B9/

Кейк с ябълки и орехи - много сполучлива рецепта
http://www.tanitaang.com/2011/11/blog-post_28.html?showComment=1 … 40707816666172945

И така си ги хапваме, всеки ден нарязвам по една в кутия, за децата, като ги взема от градина, правим и много сок вкъщи, сега докато са сочни ябълките става доста добър.

А на мен ми се иска някой да каже как се прави оцета ...

# 28
  • София
  • Мнения: 10 769

А на мен ми се иска някой да каже как се прави оцета ...



Домашен ябълков оцет

# 29
  • Мнения: 9 468
оцет се прави като вино, но с по-малко захар Wink това със захарта е  условно, защото зависи колко са сладки ябълките.

Общи условия

Активация на акаунт