Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 8

  • 44 218
  • 758
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: X
Не ме цитирайте, моля. Ще изтрия после.

Последна редакция: пн, 17 сеп 2018, 02:57 от Анонимен

# 391
  • Мнения: 12 294
Майонезата я позлвам за салатите ми всеки ден тези 2 седмици примерно, защото исках да разнообразя малко от зехтина, лимона и ябълковия оцет само, но не бих си правила домашна заради суровите яйца и заради краткия й срок на съхранение.

Аз си купувам една био със зехтин и друга с авокадово масло и слагам по 2 с.л на голям купа салата със зеле-2 вида, кейл, репички, зелен лук, маруля, краставички, целина, магданоз и прочие и я ядем с щерката за вечеря/обяд. Дори и Тирамисуто за РД не го правя както е по рецепта със сурови яйца откакто имаме дете.

Иначе свалям бавно и славно и даже ви бях приготвила снимка да ме видите от днес.
Майонеза правех преди домашна с прясно мляко и олио, мен също ме е страх от сурови яйца да стоят така. Добре ставаше, трябва да пробвам със зехтин, че само с олио съм правила. Даже е по-лека като вкус и повече ми харесва такава да си овкуся с чесън или горчица. То и не правех много наведнъж де, примерно 50мл мляко и 100 олио, направо пасатора в малък буркан или широка чаша за уиски и си я затварях в същия съд и в хладилника. С пастьоризираното мляко няма какво да й стане за някой и друг ден докато се изяде.

За килограми не се наемам да отгатвам, на мен никой не ми вярва колко тежа и вчера един познат ме пита "И за чий ти е диета, я виж колко си си добре така?", ама аз си знам колко кила разхождам и защо се "лишавам" от ред храни, дето той смята че без тях не може да се живее Grinning
Не съм ти виждала предишни снимки (ако си слагала), но важното е че ти си виждаш прогреса и се чувстваш добре.

# 392
  • Мнения: 31 372
За мен отслабването трябва да е здравословно. А това става с качествена храна.
С другата храна лъжете сами себе си. Да не кажете после, ама що тъй стана, нали протеини и мазнини ям.

Също така приказките, че съм нямала деца, не прави някакъв мързел, който се прибира и лежи.
Вие така ли правихте преди да родите тия деца.
Е, хайде не с тия полуклетвени синтактични структури Laughing Вие ще видите, ама да не кажете после, че не съм ви предупредила : )) Аз не се чудя кое що е станало, осъзнала съм си грешките и ще си поема негативите от отклоненията. Аз инсулина ще го оправя, но не бих заявявала на някого, че щом не го е оправил, значи се оправдава. Нито му знам живота, нито проблемите, че да натяквам, че той просто няма воля. А аз, разбира се, съм някъде там на Олимп, щото волята ми е безпогрешна. Еми не е, щото ако беше, нямаше да ми хвърчат показателите и да имам хиляда други неща.

Второто, ако е към мен, аз не знам дали имаш или нямаш деца. Дадох примери за утежняване на обстоятелствата, не е било конкретно към теб.

Не хвърлям никакви полуклетви. Предупреждавам. Ти какво искаш да и напиша. Че колбасите и саламите са супер полезни ли? Няма да стане. Нито съм лъжкиня, нито съм лицемерка. Ти ако искаш си ги яж. Ама не и да ми се хвалят, че били полезни.
За мен отслабването е свързано с консумиране на качествена храна. От другото може и да отслабнете, може и да получите уж хубави показатели, но истината рано или късно ще лъсне.
Лично съм си изпатила жестоко от тяхната консумация.
Вече почва да ми писва и май ще спра да се обяснявам и да отговарям на въпроси в тая тема на който и да е било. Всеки да си търси само инфо, особено новаците. Да се оправят.
Ще подновявам темите и това е.

# 393
  • София
  • Мнения: 17 708
Не помня да съм казала, че саламите са полезни. Макар че току- що си хапнах едно кръгче и доста от кето-тата по чуждестранните канали яко нагъват чоризо и бекон, които изпичат до хрупкавост и чипс. Изглежда вкусно, ама не им знам съставите на тия по - фенси саламите. Щото това си е салам за мен.

Контеса, не и колкото си. Предимството на високите хора с добра структура Laughing Изглеждаш колкото висока, толкова и като тегло. Без единицата, де. Хаха : )) Каква ти е крайната цел, ако не е тайна? И как смяташ да процедираш след това като режим?


# 394
  • Мнения: X
Simple Smile Благодаря.
Висока съм 178/9см (зависи кой лекар ме мери Wink ).


Смятам да карам до 75кг, на които се чувствам перфектно. Смятам да се храня предимно така докато живея с малки отклонения по празници и поводи.

Елора, всеки си изказва мнението. Не го вземай вътрешно.

Толкова сме различни всички, че няма нужда да си създаваме стрес и негативни емоции и тук. Стигат шамарите и в реалния живот. Нека си бъдем само подкрепа! Heart

Последна редакция: пн, 17 сеп 2018, 07:00 от Анонимен

# 395
  • Мнения: 4 042
Майонеза вкъщи май сме купували само по Нова година за руска салата и нито ми липсва, нито ѝ търся заместител. Но наскоро правих сос холандез и малко повече се сгъсти и според мен става да се замени майонезата с него за някои работи. Той поне се вари на водна баня, не е опасно. Другото сосче, което ми се получава с някои салати, е като добавя варено яйце, лимон и зехтин и разбъркам и жълтъкът се разтваря и става много вкусно. Мисля си, че може и само с варен жълтък и зехтин да се забърка подобие на майонеза, но ще е по-рядко, разбира се. Сос холандез ако се вари малко по-дълго доста повече се сгъстява.

Barefoot Kontesa, въобще не ти личи трицифреното число килограми Peace Имаш си талия, женствена фигура, аз на 100 кг приличах на барбарон.

# 396
  • Paris, France
  • Мнения: 13 878
Контеске, бомба си. Така снимана, в анфас и с черна, широка туника корем се не вижда и по-добре. Явно си слабичка. Не гледай килата а талията и инсулина! Прекрасно изглеждаш, но ти си знаеш хала. Пожелавам ти скорошно излекуване. И много вкусотии.

За времето не съм съгласна. Имала съм периоди преди децата, когато нямах и 5 минути свободно време. Недоспиването е по-лошо от липсата на гимнастика при мене. Има деца и деца. Моите не бяха от кротките като малки, но тогава покрай тях се движех доста и нямах никакъв проблем, доказано с перфектни ОГТТ.

За качеството на храната съм съгласна с Елора. По-важно е какво ядем. Ферментацията на колбасите превръща протеините във въглехидрати. Затова не ми ги разрешаваха на мене. Забраниха ми и аминокиселини, разградено протеини за по-лесно усвояване, като тези дето се продават във фитнес залите.

Много хора влошават лош холестерол и ИР след ВМ-НВД, не защото диетата е лоша, а защото не са яли качествени мазнини и протеини. Загубили са ценно време, в което са могли да си оправят омега 3, магнезий Д3 и каквото им липсва. Ако са знаели какво да ядат или не ядят и по колко са щели да вкарат в норма всичко за много кратко време. Затова е важно да се обсъжда и качество.

Контесо, манекенко, марш по ревюта с шепа лешници и стрък маруля и си свиркай! При тебе е лесно.

Салмонела- свободно гледаните кокошки почти не боледуват от нея. Тя е по външността на черупката на яйцето. Аз го заливам с гореща вода за секунди и готово. Слагам и оцет за по-сигурно или сол. Ще намеря точните времена за избиване на салмонелата.

Нито беарнез нито холандез сосове правя. Преди доста ги майсторят, вече не.

# 397
  • Мнения: 12 294
Ако пробвам и ми се получи със зехтин майонезата, защо пък не. Не виждам разлика дали ще си сложа на салатата една лъжица от нея или ще е зехтин направо така, поне за разнообразие от време на време става. Както отминава сезонът на доматите и доста по-често ще ям зеле салата, ще стане там, колкото за по-интересно.

Контеса, по никакъв начин не изглеждаш трицифрени килограми, наистина си е само число това, не го мисли толкова. Ще станат нещата, бърза работа нямаме. То само като се види човек и се хареса в огледалото, почва да ходи такъв по-изправен и другите го възприемат по-добре, така че горе главата и това е.

Аз не съм се теглила, нямам кантар вкъщи, а май бива да се проверя някъде от любопитство. Обаче като силует имам голяма разлика от началото, коремчето (защо ли ползвам такава умалителна дума и аз не знам... ) е поприбрано, за сега не виждам да ми увисва нещо някъде, дано все така да е. Трудно ми е да преценя общо по дрехи, дънки нося най-много и все ластични, повечето си ми стават още. Само по коланите си правих нови дупки. Ама чак взех да се харесвам вече, снощи с бира се черпих по тоя повод Grinning Честно ви казвам, яд ме е че не се взех в ръце по-отдавна с изследвания и с режим. Четенето тук ми помогна много.

# 398
  • Мнения: 31 372
Не помня да съм казала, че саламите са полезни. Макар че току- що си хапнах едно кръгче и доста от кето-тата по чуждестранните канали яко нагъват чоризо и бекон, които изпичат до хрупкавост и чипс. Изглежда вкусно, ама не им знам съставите на тия по - фенси саламите. Щото това си е салам за мен.




Тогава бъди достатъчно честна и не ги защитавай.
А какво нагъват по някакви си телевизионни канали не ме интересува.
Имам си глава на раменете и сама си преценявам кое е вредно и кое полезно.

# 399
  • Мнения: 4 042
Бях попаднала преди време на една рецепта за домашна шунка и си я запазих. Не сме я пробвали още, но има доста снимки и изглежда отлично:
http://mamkamuikron.com/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0% … 0%BD%D0%BA%D0%B0/

# 400
  • Мнения: 7 856
Бях попаднала преди време на една рецепта за домашна шунка и си я запазих. Не сме я пробвали още, но има доста снимки и изглежда отлично:
http://mamkamuikron.com/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0% … 0%BD%D0%BA%D0%B0/
Би трябвало да стане.
Нещо много важно - при приготвяне на всякакви такива неща на ниска температура времето зависи не от килограмите, а от дебелината на месото. На всеки сантиметър - 10 минути.
Аз като собственик на шунковар не харесах никак цялото парче бут. За сметка на това роле от флейка става наистина много вкусно. Омазва се с подправки по избор и със сол (20-22 гр. на кг месо), завива се много стегнато, омотава се с готварски конец или нещо друго без гадории и се оставя за два дни в хладилника.
Ако се ползва шунковар, конецът е излишен - просто се натъпква ролето в него и заминава в хладилника

# 401
  • Варна
  • Мнения: 483
Уха, вие нямате догонване- гледам цели две теми съм изтървала, ще се връщам да почета назад.
Само влизам да споделя, че нещата при мен вървят доста добре и бих искала да окуража онези от вас, които още не намират време за спорт.
Когато преди почти 2 месеца влязох в залата за крос фит и споделих с трeньора за хормоналните си проблеми и ИР, той ме предупреди че при мен свалянето на кг и см ще вървят с по-бавни темпове, но ще се получи стига да съм постоянна. Просто това затлачване на метаболизма, объркания инсулин и ЩЗ първоначално ще  се чудят какво става.
Така и се получи- при режим на интензивни тренировки 3 пъти седмично, много намалени въглехидрати, прием на ЛТироксин 50мг и Метфогамма 2*500мг , дори след 3тата седмица кг не мърдаха. Обиколката на корема, обаче лека полека осезамо започна да намаля. Повратния момент дойде някъде след 4-5 седмица. Изведнъж започнах да свалям по 200-300гр за няколко дни, което е може би 1кг за седмица. Така че кураж, девойки- дори в началото да изглежда безрезултатен, спорта играе огромна роля!
 
 На своя глава намалих и спрях Метфогамма- имам огромоното желание да се справя без медикаменти, но ако преценя ще ги включа отново.

# 402
  • Paris, France
  • Мнения: 13 878
Герито, браво! Давай напред! Да знаеш, че при намаляване и спиране на Метформин може да има застой ако Метформинът е приеман дълго време.

Недоволна, голям експерт си в материята колбаси. Мислила ли си да комерсиализираш дейността? Звучат ми вкусно твоите колбаси. Искам да те питам знаеш ли с какво може да се замени селитра в колбас. Имам някои рецепти, но мисля, че селитра не е особено полезна.

Монтесума, къде изчезна? Дай знак, че си жива! Че се притесних да не си се стопила и изчезнала от диети.

# 403
  • Варна
  • Мнения: 483
Благодаря, Неви! Аз съм много непостоянна във земането на медикаменти- все ги забравям Sad . Метфогамма я започвам и спирам вече няколко пъти през годините, но обикновено удържам приема за 1-2 месеца. Преди сегашното спиране я бях пила да речем 2 месеца, колкото да подпомогна организма през прехода към спорт и НВ хранене.
Чудех се дали би било недобре за оргамизма ако си правя такива почивки- да речем 2 месеца прием, един почивка? Успявам да се адаптирам до пълна доза за около седмица и сътоветно намалям постепенно пак дори почеко от седмица.

# 404
  • Paris, France
  • Мнения: 13 878
Герито, идеалното е, след като инсулинът влезе в норма на гладно да я спреш и да опиташ без нея за колкото можеш по-дълго време. Отслабването без Метформин е по-добро за черния дроб. Метформин, наситени и транс мазнини пречат на дроба да изхвърля мазнините, които е натрупал. Метформинът не помага за мазен дроб. Изписват ни го, защото без него трупаме мазнини там, понеже всичките ни мастни клетки са препълнени.

С времето организмът свиква с Метформин и дозата трябва да се качи, защото предишната, по-ниска е спряла да действа. 18 месеца е срока на годност на дозата, така да се каже. Като го спрем чувствителността към него се подобрява с времето.

Аз го качих до 2 пъти дневно за седмица. Не стигнах изписаните 3х500мг. Като влязох в кетоза го намалих и спрях. 2 седмици го пих и много ми помогна тогава. Пазя си го ако закъсам отново.

Тук ако инсулинът на гладно е в норма първо предлагат строга диета. Смисълът е, че като изхвърлим въглехидратите инсулинът не скача след ядене и бързо влиза в норма. Когато е висок на гладно няма време, в което да можем да влезем в кетоза и затова първо се пие Метформин.

Когато се приема Метформин спортът не е особено ефективен. Затова съветват първо Метформин, после диета и спорт, ако не помага строга диета без спорт и след това намаляване на кардио упражненията и тежести за връщане на мускулна маса.

И аз, като тебе, не съм постоянна. Затова и го спрях и предпочетох радикалния Нюкасъл метод. Но ако се наложи бих го пила.

Доста хора, които знаят кога се получава проблем с инсулина при тях започват Метформин още като се появи наново това, което им предизвиква масата в шкембората. Пътуващите често към маларични области вече си пият редовно антималаричните лекарства и ако случайно се разболеят започват Метформин още при диагностицирането. Така не се влачат с болен дроб. Същото при кортизол, астма. По-лесно е така.

Взела си се в ръце. Разкарай го този Метформин, защото може да ти потрябва в бъдеще! Щом можеш месец без него можеш и повече.
 

Общи условия

Активация на акаунт