НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 124

  • 56 144
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • софия
  • Мнения: 2 913
Кето пицата не е моето ядене.

# 421
  • Мнения: 87
А вие правите ли фастинг? Или да гладувате сутрин? Попадам на различни режими под името НВ-ВМХ.

Те не са и толкова различни режимите - режимът е един, но всеки го приспособява към собственото си тяло и нужди. Относно фастинга - аз го правя, когато организмът ми сам ми каже "ей, не съм гладен" Simple Smile. Използвам тези моменти и ми се получава. Повече от 16 часа обаче, до сега не съм правила. Огладнея ли - изнервям се  и ставам зла. Simple Smile Simple Smile

# 422
  • София
  • Мнения: 11 763
Аз правя фастинг между вечерята и обяда, т.е имам само бр.кафе за закуска с голяма бучка масло.

# 423
  • софия
  • Мнения: 2 913
Днес за обяд яйца с бекон, за вечеря свински пържоли или ребра. Усмихнат ден от мен.

# 424
  • Мнения: 725
Аз повечето дни правя OMAD (едно хранене на ден).

# 425
  • София
  • Мнения: 398
Днес и аз ще правя пица с блат от кайма, но имам въпрос: Запичате ли самият блат преди да подредите отгоре останалите продукти и на хартия за печене ли го правите или директно в тавичката? И с какво овкусявате каймата? Притеснявам се да не го докарам с вкус на кюфтета.

# 426
  • Мнения: 1 401
А на някой да му се е получавало белене на ръцете отгоре в началната фаза(кето) ?

# 427
  • В полите на Пирин планина
  • Мнения: 20 389
Днес и аз ще правя пица с блат от кайма, но имам въпрос: Запичате ли самият блат преди да подредите отгоре останалите продукти и на хартия за печене ли го правите или директно в тавичката? И с какво овкусявате каймата? Притеснявам се да не го докарам с вкус на кюфтета.

Тази "пица" си има вкус на кюфтета. Simple Smile
Изобщо не прилича чак толкова на пица. Аз забърквам мляно месо с яйце и настърган кашкавал. Слагам черен пипер, чубрица, риган. Запичам леко, преди да наредя разни неща отгоре. Обикновено резени домат, гъби / преди това съм ги задушила на тиган, за да им се изпари водата /, маслини, разни сирена и кашкавали, кръгчета чушка. Връщам да се допече. Става чудесна запеканка.

# 428
  • Благоевград
  • Мнения: 2 861
Аз  правя пица с блат от опалянките. Много ми е вкусна.

Правя си сместа е вместо на малки купчинки, разтилам на хартия за печене цялата смес. Леко я запичам и след това нареждам любими продукти плюс малко зехтин накрая и още за малко във фурната на горен реотан да се запече кашкавалът.

# 429
  • София
  • Мнения: 11 763
На мен Fathead тестото страшно много ми допанда, имаше си вкус на баш истинска пица.

# 430
  • Пловдив
  • Мнения: 1 158
вчера правих пица - Блата ми беше трици +чия /имах готови че преди закусвах това + кисело мляко /
та реших да импровизирам
1 ч.ч.трици +чия
4с.л зехтин
2 яйца
Стана малко лепкаво тестото та със зор го разнесох по тавичката /среден размер около 20-25см. Надупчих с вилица и запекох леко
намазах с дом. пюре наредих прошуто зелени маслини кашкавал и риган
И това беше

По мое скромно мнение няма режимно брашно от което да не става блат , правила съм и с бадемово и с брашно от слънчоглед /изобщо с каквото имам под ръка

# 431
  • Пловдив
  • Мнения: 40 762
А като се изпече,не е ли прекалено твърдо?

# 432
  • Бургас
  • Мнения: 4 669
Днес и аз ще правя пица с блат от кайма, но имам въпрос: Запичате ли самият блат преди да подредите отгоре останалите продукти и на хартия за печене ли го правите или директно в тавичката? И с какво овкусявате каймата? Притеснявам се да не го докарам с вкус на кюфтета.

Овкусявам каймата с лук, сол, чубрица и черен пипер. Яйце не винаги слагам. Разстилам в тавата и запичам около 20 Мин. После вадя, мажа с доматения сос и нареждам плънката. Допичам до готовност.

# 433
  • Берлин
  • Мнения: 4 483
Аз от понеделник почнах битката за себе си. Чета ви постоянно,в нета има също много материали и пак не съм сигурна,че правя нещата правилно. Бронирано кафе няма как да си причиня. Обяд за 3те дни:1.варени яйца, малко чери домати и парче сирене,2.супа от пуешко,застроена със заквасена сметана,3.наденица,малко супа и краставици. Вечеря за 3те дни: 1.супата с пуешко,чери домати,2.овчарска салата (без царевица и лук),3.задушени в масло пуешки сърца с гъби и пресен лук,малко салата.
Добре ли съм? Ако греша,моля да ме коригирате
Вода 3-3.5 литра, прегрешения 0. Всъщност винаги ли трябва да ям и салата?

# 434
  • Мнения: 12 726
Аз бих останала гладна с тази храна, честно казано. Само порция супа не си я представям като цяло основно хранене, ако ще и да е голяма. Няма как да изкарам половин ден с това или пък до другия ден.
Мазнините в повечето хранения поне на мен "на око" ми изглеждат малко. Най-добре в някой сайт или приложеиние да се види как излизат съотношенията и калориите поне приблизително. С времето се свиква какво и колко ни е нужно, но отначало човек понякога няма реална преценка.
Бронираното кафе не е нещо задължително. Нито пък липсата на закуска.
Салатата ако имам възможност ще ми е 3 пъти на ден. Но това си е за мен, аз обичам сурови зеленчуци, а за плод не се сещам изобщо. Всеки си нагажда режима според нуждите и здравословното състояние, няма една "правилна" схема за всички.

Общи условия

Активация на акаунт