Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 13

  • 92 370
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 7 270
Нареждам се на опашката за рецептите на Марчева-"тамън ще ми дойдат "и кифличките и флана...двама яшни ученици само питат:"какво има за хапване"(а и баща им не гледа само,а консумира...).Ще надничам и на др.място Simple Smile
Днес направих комбинация от две Пеп-4ови пилешки рецепти:
"паприковани" и "дрогирани" бутчета

Вечерята е подготвена.Сглобяване и консумация-след родит.среща...ако не я изядат без мен(вечерята,де Simple Smile)

# 226
  • Мнения: 9 106
мисля, че ще предпочетат някой да им приготви хамбургерите Simple Smile
https://pep-4o.blogspot.com/2018/09/blog-post_20.html Маринования ми паламуд  (Лакерда да кажем) е готов и наченат 

# 227
  • Мнения: 2 152
Скоро не бях правил домашен колбас, но с този мисля, че направо надминах себе си
Пък и тази година се разминах и с почивката на море, ако четири дни се броят и три от тях дъждовни, и с паламуда и с други рибоци

https://batimiti.blogspot.com/2018/09/blog-post_20.html

# 228
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 005
мисля, че ще предпочетат някой да им приготви хамбургерите Simple Smile
https://pep-4o.blogspot.com/2018/09/blog-post_20.html Маринования ми паламуд  (Лакерда да кажем) е готов и наченат 


е не мо'а да те гледам!
това е единствената "сурова" риба, която ми харесва.
преди си купувахме на връщане от морето, а сега...
няма почивка, няма паламуд...
мръннннн.

# 229
  • Мнения: 26
Какви вкусотии!
Вчера правихме тутманик със сирене и преди да успея да го снимам, всички се нахвърлиха..... въпреки, че не се наду много. Simple Smile

# 230
  • София
  • Мнения: 11 688
..............................

А може ли да споделиш рецептата си - " Флан със стар бял хляб", франзела. Изглежда прекрасно.
Нареждам се на опашката за рецептите на Марчева-"тамън ще ми дойдат "и кифличките и флана...двама яшни ученици само питат:"какво има за хапване"......................... Joy Joy

Ще пусна всичко, но първо ще се оплача, че нали съм бързото Марче си залях кухнята със сос за пица. Такъв номер до момента не ми се беше случвал. Правих специален доматен сос, за да си залея основата на пицата, в кухненски робот се смила всичко, е познайте дали добре съм го затворила, там където трябва да се затваря,  не, не съм.  Вдигайки каната на роботчето онова вътре започва да се излива навсякъде, тече не спира, мамка му.   #Cussing out Прегризах въжето от злоба. Имаше и по стените, успях да ги измия, няма и петно. Добре, че съм боядисала със специалната миеща се боя, иначе ме чакаше нов ремонт. Самоизядох се. Та, така. Но този злополучен сос ще го врътна отново и ще ви го кажа, ама друг път. Wink

Този Флан вече е минало, няма го. Нашите малки гладници го излапаха, на момента. Много е добър, препоръчвам го с две ръце.
http://recepti.gotvach.bg/r-105567-Домашен_Флан_с_бял_хляб

Плетените кифли със сметана са неочаквано добри, мисля че и тях вече ги няма, ще правя нови. На мен ми е лесно, защото всичко завъртях в миксера, но по принцип рецептата е показана да се измеси на ръка. Тестото е малко като количество и е лесно, но аз съм мързелива. Лошото е , че излизат само 8 бр. Пробвайте, няма да съжалявате.

http://recepti.gotvach.bg/r-105566-Плетени_кифли_със_сметана_(Treccine_Soffici)

Батка, направо ме убиваш с тези вкусотийки, браво,  умееш си ги нещата.   chef  Не бих могла.

Лютеницата е повече от прекрасна на Vanilla,  chef но и там не мога да се класирам, в кухня тази работа няма да се получи, а, ако се получи боядисването ми е в кърпа вързано, също и изгонването ми от вкъщи.. мда.

Рибата е разкошна,  днес ми излезе във фейса, Пепи, ама на, пусто риба не ям, или ям, но много малко.
Записах си и кюфтачетата от тиквички, без брашно, може и да ги врътна, добри са. Благодаря!
Тук трябва да влизам след вечеря, иначе огладнявам още повече.  Simple Smile



# 231
  • София
  • Мнения: 15 452
Яйца с праз лук и чушки с доматен сос.Вчера имаше и супа от тиквички, праз и картофи, стана много вкусна, но нямаше вид и не снимах.



# 232
  • Мнения: 22 867
пеп-4о и батето, може ли да получа малко рибка и саламче някак? Heart Eyes Praynig НИ сЪ траете! bouquet chef bouquet И на Тайна чушчиците от втората снимка! Heart Eyes bouquet chef При всички момичета е  Heart Eyes Crazy Heart Eyes Crazy Heart Eyes  bouquet chef

Аз с кЮфли със сирене

# 233
  • София
  • Мнения: 11 688

Аз с кЮфли със сирене
...............
Подай ги тези прекрасници, благодаря! Да разнообразя асортимента.  Wink

# 234
  • Мнения: 22 867

Аз с кЮфли със сирене
...............
Подай ги тези прекрасници, благодаря! Да разнообразя асортимента.  Wink

marchеva14, те са само за подаване в готов вид, защото взеха, че се получиха напук. Тъкмо забърках маята с айрян, вода и олио и ми звъннаха от Германия. 40 мин на телефона, беше направила цял калпак в купата. Насипах брашното, два белтъка, сол, захар и замесих тесто. Разделих на топки, размачках с ръка на нещо като овали, ръснах сирене, навих на рулца и в тавата (по често ги правя с някакъв колбас, кашкавал и малко доматен сос овкусен или кетчуп ръсвам). Намазах с жълтъците+малко кисело мляко и капки олио, покрих тавата с фолио и сложих във фурната да втасват. Заплеснах се на компа, по някое време се сетих и хукнах да ги видя. Сложих фурната на бързото загряване, пекох 20 мин и това е. Но някак станаха, чак аз си ги харесах, мекички, пухкави, ядят се. Та така, като се старая - често не ми се получава, като го върша ей така, от мен да мине - вземе та стане. Малко импровизация имаше, иначе ги меся с прясно мляко, но и то свършило, пък не ми се тичаше до магазина. Та, нищо особено не са, просто кЮфли. Mr. Green

# 235
  • София
  • Мнения: 11 688
labrex, някакви количества нямаш ли, или всичко ти е на око? На вид, предполагам , че и на вкус са прекрасни.

# 236
  • Мнения: 22 867
marchеva14, почти на око карам, имам една мерна каничка 500 мл, трите течности гледам да са поравно обикновено - 450 мл,  понякога  водата е повече, ако нямам мляко 150 мл например. Олиото не го увеличавам. Мая слагам 1/2 кубче от живата /20 гр/, 2 белтъка или 1, захар 1 с.л., сол 1 ч.л. с връх. Брашно няма да мога да напиша, сипвам направо от ситото и бъркам с лъжица в купата, като се сгъсти, изсипвам тестото върху плота, посипан с брашно, меся и добавям по малко брашно, докато ми хареса консистенцията. Тестото е средно, не твърдо, но не и разливащо се, държи форма, като го направя на топка. Слагала съм и подправки в него, чубрици, ригани......, ръсила съм с шарена сол преди да завия на рулце, абе каквото ми хрумне. Все стават.

Иначе с тестото на тези ПОСТНИ ЗАХАРНИ КИФЛИЧКИ, писала съм го вече, стават чудесни и сладки, и солени кифлички. Вместо овесеното мляко от рецептата, използвам направо прясно или айрян с консистенцията на прясно мляко, останалото по рецептата. За сладки кифлички слагам захар в тестото - 3 с.л. и ръся отгоре кифличките със захар преди печене или с пудра захар след печенето. И плънка от някакъв мармалад или сладко. За солените по-малкото количество захар и сирене или кашкавал, понякога и нещо саламесто/шунково. Харесва ми тестото, не съхне, стоят си мекички поне колкото стоят, то у нас не се застояват много. А, и правя двойна доза, че от дадената за кой по-напред. Simple Smile Peace
Абе, ти такива сложнотии правиш, едни кЮфли абсурд да ти се опрат.

# 237
  • София
  • Мнения: 11 688
Благодаря, Лабрекс, много ми харесаха и затова те помолих за някакъв ориентир за рецепта. Ще ги направя , точно както постните захарни кифли.
Не, Лабреск, сложни работи аз нямам, всичките ми рецепти са лесно изпълними, а и най-вече преписвам като патица оттук-оттам и гледам нещо да забъркам. Сложните рецепти ги оставям на майсториците, аз не мога, не умея и нямам търпение. Бърза съм , точно нетърпелива, затова си и оплисках днес кухнята.
Много благодаря!! Между другото всичките ти рецепти са много добри!
 Hug

sem защо я няма newsm78

Последна редакция: пт, 21 сеп 2018, 01:55 от marchеva14

# 238
  • Варна
  • Мнения: 1 685
Първото домашно Beef Jerky на мъжа ми. Останах възхитена. И понеже нямаме тази специална сушилня, която се ползва за тези цели, по съвет на майстор на мезето го направи на фурна с вентилатор на 75 градуса. Чудесно му се получи.

# 239
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 393
Нали казах, че ще го направя това сладко от червени чушки  Crossing Arms
Разпечатала съм си рецептата, в случая на Марчева, по Лабрекс  Wink
Нали съм по точните неща, реших да изтегля чушките - при мен 3 дойдоха 500 г

Но варенето продължи към 1 час  Thinking а не 30 мин. както пишеше /на 5 степен, от 9 на котлона/


Хареса ми  Peace по принцип обичам сладко и кисело едновременно.
Сутринта давам на моя мъж да го куса, а той - "мирише на чушки"... Ами да - не е от луканка  Joy

Сега се връщам да разгледам какво сте показали и най-вече онова чудо на Марчева... домашен флан...

Последна редакция: пт, 21 сеп 2018, 09:01 от mama iasi

Общи условия

Активация на акаунт