Захранване - въпроси и отговори!

  • 33 641
  • 722
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 3 994
Момичета как решихте да въведете глутена по схема с каши или директно с сухар/бисквита?
Някаде четох че глутена е с натрупване и до 1м може да се прояви алергия, това дали е вярно? 🤔

# 391
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 424
Сега купих юфка. Може ли да я сваря с АМ. Никога не съм варила с него нещо. Освен, че ще умрат пробиотиците друг проблем има ли?
И витамините.  Няма да е така хранително.

# 392
  • Мнения: X
Днес дадох оризова каша - това бебе се побърка от кеф, беше гневно, ако закъснееше лъжицата към устата му.
такова нещо не съм виждала. Бяхя ме предупредили, че каши бебетата не искат и че е трудно.

# 393
  • Мнения: 16 871
И аз съм чувала, че глутенът е с натрупване. Аз още не знам как да въведа...

# 394
  • Мнения: 2 405
Аз пък знам, че кашите по се харесват от зеленчуковите Пюрета. Ама си е до бебе. Моята госпожичка харесва много каши и не всички зеленчуци.

За глутена-с натрупване е да. Аз го въведох с каши, започнах с овесена.След това Попара, после фини овесени ядки. Сега предстои да дам пшеничена каша.

# 395
  • София
  • Мнения: 2 666
Скоро имаме час за алерголог и точно въвеждането на глутена ще обсъждаме.

# 396
  • Мнения: X
Спадели после,моля те.

# 397
  • Плевен
  • Мнения: 1 222
С натрупване е да. Започва се овес, защото в него няма глутен, но съдържа остатъци от обработката, после ечемик, ръж, пшеница/грис/пшенични сухари. Като трябва да се дава всеки ден заради натрупването.

# 398
  • Мнения: 35 103
Аз давах оризова, царевична, елда, 5 зърна и после- сухар

# 399
  • Somewhere in Spacetime
  • Мнения: 1 424
Царевицата е алерген и ако не е органик, вероятността да е ГМО е много голяма (една от най - генномодифицираните храни е). Препоръчва се да се дава след 1 годинка или най - рано след 9 месеца. Освен това не е чак толкова хранителна.

Последна редакция: вт, 25 сеп 2018, 22:41 от ∞Black Hole∞

# 400
  • Мнения: 35 103
Моя си хапна две кутии царевична каша като стой та гледай. Та отделно му варях, пасирах и прецеждах царевица, домашна

# 401
  • Мнения: 90
Тук, в Испания, повечето безглутенови каши са смес ориз и царевица. Монокомпонентни трудно намирам. Инстантна каша аз ползвам само, ако трябва бързо да го нахраня и не съм сварила домашната, за да сгъстя, някое пюре, ако много се разреди, особено ако сложа АМ, и във вечерното мляко слагам 2 лъжички, да му държи повече ситост. Кашите у нас са много на почит. Давам, оризова, елда, просо и инстантната, която е ориз и царевица. Има фино царевично брашно за бебета, което е направо като нишесте и с него понякога правя кисела, че оризовото малко го запича.
Откакто започнах захранването го слагам в стола. Нашият е такъв
Удобен е, регулира се на височина, облегалката пада назад до форма на хамак. Заема  място като е разгънат, но е удобен. Мия го под душа за 5 мин.

# 402
  • Мнения: 2 361
Как приготвяте овесена каша?
Четох,че ов.ядки се смилат на прах и след това се варят 10 мин?Така ли е?А откога се дават сурови?

# 403
  • Плевен
  • Мнения: 1 222
Аз ползвам овесено брашно за кашата. Накисвам за няколко часа 2 с.л. с връх в 160 мл вода и после варя до сгъстяване. За сурови не знам. Дори за мен като си правя ги заливам с гореща вода и ги захлупвам за няколко минути. Или ги кисна от предната вечер в кисело мляко.

# 404
  • Мнения: 2 405
Аз не ги варя. Кисна ги от предната вечер.

Общи условия

Активация на акаунт