Горчива риба.

  • 2 284
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6
Здравейте,  вчера си купихме ципура от метро, много внимателно я изчистих без да се скъса жлъчния мехур.. Направих я във фурната с две парчета лайм и малко магданоз. След като се изпече месото беше изключително горчиво.. Та въпросът ми е дали това се дължи на изтичане на някакъв сок от жлъчката(но цялата ли риба ще горчи?) или се дължи на това че била по- старичка ?? И да я ядем ли въобще ?

# 1
  • MI
  • Мнения: 11 797
А ципата изчисти ли добре? Тази тъмната, под вътрешностите.

# 2
  • Мнения: 6
Ами мисля че го изчистих, всичко изчистих и то без  да се спука, но как е възможно цялата риба така да горчи...дали да я ядем ??

# 3
  • MI
  • Мнения: 11 797
Ако остане ципа става горчива. Simple Smile

# 4
  • Мнения: 6
А отровна ли е така, може ли да се яде ?

# 5
  • София
  • Мнения: 2 298
Ами мисля че го изчистих, всичко изчистих и то без  да се спука, но как е възможно цялата риба така да горчи...дали да я ядем ??

Поради каква причина трябва да се подлагате на неприятното изживяване да ядете горчива храна ?
А след като не е ясно и защо е горчива, бих се замислила и дали е безопасно да бъде изядена, съответно няма да поема риск да видим какво ще ни се случи ако я изядем.

# 6
  • MI
  • Мнения: 11 797
Ако е заради ципата не е отровна, но тъй като не сме сигурни, не виждам защо трябва да рисуваш. Simple Smile

За следващия път, като чистиш ципурата не е достатъчно да махнеш вътрешностите. След това трябва внимателно да махнеш ципата и черното по гръбнака - до напълно бяло-розово всичко вътре в рибата. Иначе горчи и има странен вкус. Ако е развалена мирише и е леко лепкава,  но не рискувай най-добре.

# 7
  • Мнения: 10 610
Възможно е при добре изчистена риба, ако се слага лайм/лимон в нея от него да се получи горчив вкус.По-точно от това с което са третирали кората на плода ако той не е добре измит.

Общи условия

Активация на акаунт