Сладко (конфитюр) от люти чушки

  • 11 645
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 994
Месо, сирена.

# 16
  • Мнения: 35 951
филия с масло също Simple Smile

# 17
  • София
  • Мнения: 983
Ние сме пробвали и в палачинки, а също и с мекички, доритос или просто така с лъжица.Не съм правила лично - черпиха ме, но беше уникално: с финно нарязани чушчици и съвсем лек, лют послевкус. Направо съм влюбена в това сладко. Чакам да ми кажат рецептата и веднага ще я споделя.

# 18
  • Мнения: 5 994
Направо съм влюбена в това сладко. Чакам да ми кажат рецептата и веднага ще я споделя.
Айде, чакаме! И аз искам да има леко пикантна нотка.

# 19
  • Мнения: 25 571
Отчитам първи опит – конфитюр от чушки с домашно козе сирене и черен сусам. Розето мръзне в хладилника... Wink



Втори опит – сладко от чушки:



Първият вариант е със смлени чушки – обикновени и люти , захар, ябълков оцет и лъжичка сол.
Вторият – нарязани на лентички обикновени чушки, няколко люти (почистени от семките и смлени с чопъра), захар, лимонов сок, настъргана лимонова кора, сол, няколко цели зърна пипер меланж (черен, бял, зелен и розов), 1 ванилия.
Планирала съм и трети опит – с ксилитол, но по-нататък.

Последна редакция: чт, 23 авг 2018, 17:38 от Как' Сийка

# 20
  • Мнения: 22 036
Направих Пепчовата рецепта, но намалих захарта на половина. Стана супер и са вярно като желирани. Много е вкусно със сиренца. Последно го ядахме със запечен камембер.  И с халуми става.

# 21
  • Мнения: 1 316

Down Under, колко бурканчета ти излязоха по  тази рецепта?

# 22
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 4 747
По рецепта бурканчетата не се варят след напълване, а съдържанието се сипва горещо. Така ли е всъщност?

# 23
  • София
  • Мнения: 11 688
По рецепта бурканчетата не се варят след напълване, а съдържанието се сипва горещо. Така ли е всъщност?
Да.

# 24
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 4 747
Благодаря, Марчева. Определено ме заинтригувахте и ще пробвам.

# 25
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 4 747
Сладкото вече е факт. Стана малко по сладникаво за моя вкус и сякаш му липсва някаква подправка, но определено стана добре.

# 26
  • София
  • Мнения: 11 688
Сладкото вече е факт. Стана малко по сладникаво за моя вкус и сякаш му липсва някаква подправка, но определено стана добре.
Подправка... черен пипер достатъчно ли добави? Захарта може да се намали , да е на вкус.

# 27
  • Някъде по Дунава
  • Мнения: 4 747
Правих по рецептата на Пепчо без черен пипер, но с люта чушк. Ще направя и втора доза с др. подправки. Иска ми се на вкус да е като слако-киселия сос от китайските ресторанти, така си го представях. Може при сервиране да добавя малко балсамов оцет, за да не сладни толкова.

# 28
  • Мнения: 22 036

Down Under, колко бурканчета ти излязоха по  тази рецепта?


Точно три малки бурканчета, както и Пепи е писала. И чушките станаха като желирани. На мен ми е странно, но не е лошо със сирена.

Общи условия

Активация на акаунт