За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 172
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 14 715
Аз влизам да питам за рецепта със смокини. Понеже не зреят едновременно варианта за сладко отпада. То и кучето доста помага и изяде тези в ниското,но успях да набера една малка тенджерка и се чудя какъв сладкиш да приготвя с тях?

# 631
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Ау тази година си от ядох на смокини на морето.
Аз бих направила един галет, рецепти много в нета, същественото е масленото тесто и плодовете. Може да се гарнира с филирани бадеми или топка сладолед. И сега така ми се дояде, че ще се чудя къде да търся смокини Joy

# 632
  • Мнения: 22 036
Карамфила придава специфичен аромат на мусаката и според мен не трябва да се замества или пропуска.

обаче не е за всеки, на мен лично не ми харесва в солени ястия.
down under, сподели за маслините, как ги правиш? аз сега съм накиснала едни, но ми е за първи път.


Ще ти кажа. От две години слагам и миналата изчетох какви ли не рецепти. Обрах около 5 кила и ги нацепих с нож и им сменях солената вода на всеки три дни и така 50 дни. После залях със зехтин. Станаха супер.

Ще пътувам до Гърция края на седмицата, смятам да взимам сурови и аз....има ли значение какъв зехтин се слага или какъвто избера! Имам една тенекия турски, той е по евтин и мисля него да ползвам, защото гръцкия ми е лайт и не ми се харчи за маслините?

Да, прав е човекът. Тук стават към края на август, което си е декември в Европа. Ако са зелени ги нацепи или с нож или с чук. Иначе с месеци ще ги киснеш.

Не ги мисли, аз миналата година се побърках да чета и все някакви пипкави рецепти излизаха.

# 633
  • Мнения: 28 133
Даун, надявам се да станат...ще ги нацепя....и с турския зехтинец....ама първо ще го пробвам, че досега турски не съм взимала! Simple Smile

# 634
  • Русе
  • Мнения: 5 178
Аз влизам да питам за рецепта със смокини. Понеже не зреят едновременно варианта за сладко отпада. То и кучето доста помага и изяде тези в ниското,но успях да набера една малка тенджерка и се чудя какъв сладкиш да приготвя с тях?

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/08/blog-post.html


Вместо сушени смокини можеш да използваш пресни.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_2.html

# 635
  • Мнения: 22 036
Даун, надявам се да станат...ще ги нацепя....и с турския зехтинец....ама първо ще го пробвам, че досега турски не съм взимала! Simple Smile
[


Ще станат. Щом аз ги докарах, не е сложно Simple Smile.

# 636
  • На брега на реката
  • Мнения: 4 361
Има ли тема за българската кухня? Виждам, че има за типично индийската, за турската, за италианската дори. Но с търсачка не намирам нищо конкретно с рецепти, освен една дискусионна тема от преди много години.

# 637
  • Мнения: 9 468
на част от моите маслини им се появиха кафяви петна, имате ли идея от какво може да е?

# 638
  • Мнения: 2 816
Здравейте!

Харесах си една рецепта, но се чудя дали ще се получи? Нещо много течности, малко брашно....не знам. Съответно, ако блатовете или крема ви се струват "рискови", моля да препоръчате други.

Благодаря предварително за мненията.

Редактирам, че забравих да сложа рецептата Simple Smile

http://beautifulkitchen.net/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0 … 0%B8%D1%80%D0%B0/

Последна редакция: чт, 20 сеп 2018, 19:30 от ЕваНиколова

# 639
  • Мнения: 10 245
Нищо не ти разбрах. каква рецепта, коя рецепта, какви блатове....

# 640
  • Мнения: 9 092
Здравейте!

Харесах си една рецепта, но се чудя дали ще се получи? Нещо много течности, малко брашно....не знам. Съответно, ако блатовете или крема ви се струват "рискови", моля да препоръчате други.

Благодаря предварително за мненията.

Редактирам, че забравих да сложа рецептата Simple Smile

http://beautifulkitchen.net/%D1%88%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0 … 0%B8%D1%80%D0%B0/
Ева, не само много течности но и много мазнина е това 200 масло и сто майонеза

# 641
  • София
  • Мнения: 11 665
Здравейте!

Харесах си една рецепта, но се чудя дали ще се получи? Нещо много течности, малко брашно....не знам. Съответно, ако блатовете или крема ви се струват "рискови", моля да препоръчате други..............
Не ми  вдъхва доверие, страшно много мазнина, много течност, пък майонеза от какъв зор  се добавя...но ти се пробвай на принципа, проба-грешка и съответно я изхвърляш, или си я запазваш като рецепта.
Бих ти препоръчала нещо пробвано в годините и с доказан перфектен резултат.
Шоколадова торта тип Гараш. Снимката не отговаря на рецептата, имай го предвид. По друг начин се получава, няма открояващи се платки, но на вкус е убийствена и най-важното брашно -няма. Тази торта е фина торта.

http://recepti.gotvach.bg/r-9356-Шоколадова_торта_тип_Гараш

# 642
  • Мнения: 9 468
Здравейте!

Харесах си една рецепта, но се чудя дали ще се получи? Нещо много течности, малко брашно....не знам. Съответно, ако блатовете или крема ви се струват "рискови", моля да препоръчате други..............
Не ми  вдъхва доверие, страшно много мазнина, много течност, пък майонеза от какъв зор  се добавя...но ти се пробвай на принципа, проба-грешка и съответно я изхвърляш, или си я запазваш като рецепта.
Бих ти препоръчала нещо пробвано в годините и с доказан перфектен резултат.
Шоколадова торта тип Гараш. Снимката не отговаря на рецептата, имай го предвид. По друг начин се получава, няма открояващи се платки, но на вкус е убийствена и най-важното брашно -няма. Тази торта е фина торта.

http://recepti.gotvach.bg/r-9356-Шоколадова_торта_тип_Гараш


o, да, много е вкусна наистина.

# 643
  • Мнения: 2 816
Благодаря много за мненията, дами Simple Smile

# 644
  • Мнения: 22 036
на част от моите маслини им се появиха кафяви петна, имате ли идея от какво може да е?

Как ги съхраняваш?

При някои от моите също имаше, но нямаха омекване или промяна във вкуса.

Общи условия

Активация на акаунт