За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 291
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • София
  • Мнения: 11 706
Аз лично не бих пробвала за зимнина с варене.Ползвам такива буркани само за подправки,сухи неща.Държа в тях боб,леща,ориз,захар,брашно,зърнени закуски.
+ 1. Категорично не стават за туршии и подобни, само за сухи или някакви други подправки.

# 706
  • Мнения: 39 330
Писе, тези буркани на капачката от вътрешната страна имат нещо като книжно уплътнение. Не знам дали то няма да се разпадне от течността в буркана.

# 707
  • зад кестените
  • Мнения: 795
Знаех си аз че тез буркани не стават за консервиране , ама реших да питам все пак

# 708
  • Мнения: 14 079
При варенето, пластмасата ще се разтопи или в най-добрия случай, ще се деформира. На мен бъркалка ми се е изкривявала след три секунди в много горещо кафе, а какво остава да я варя.

# 709
  • Мнения: 39 330
Пластмасата от врялата вода може и някои от химиите да си пусне.....

# 710
  • Мнения: 4 671
моля за изпитана и вкусна разядка с авокадо, забравила съм 2 в хладилника и са станали доста мекички Simple Smile)))))

# 711
  • Мнения: 9 108
много простички Simple Smile - този с авокадо и печена червена чушка http://pep-4o.blogspot.com/2016/11/blog-post_13.html
и от авокадо и синьо сирене http://pep-4o.blogspot.com/2013/02/blog-post.html Този  носи доста ядки

# 712
  • Бургас
  • Мнения: 16 114
Имам два белтъка. Мисля да ги разбия за целувки. Обаче ще станат ли с кристална захар,че пудрата ми е свършила.
Аз май съм правила с кристална,обаче не помня какво се получи. Май станаха. По-дълго време се разбиваше...май!

# 713
  • София
  • Мнения: 11 706
Имам два белтъка. Мисля да ги разбия за целувки. Обаче ще станат ли с кристална захар,че пудрата ми е свършила.
Аз май съм правила с кристална,обаче не помня какво се получи. Май станаха. По-дълго време се разбиваше...май!
Ще стане! Да ти предложа едни бързи елементарни италиански грозни ореховки...??

За друго влязох и забравих да питам. Трябваше ми днес за направата на един Флан мляко за кафе, обаче без да искам отворих кутия с кокосово мляко, а то пък било на камък. Нямах време да го разтопявам и сега така си остана отворено, та питам, може ли да стои повече време в хладилник , за какво да го пробвам, било крем или нещо друго или да го хвърлям. Благодаря!

# 714
  • Мнения: 9 108
Отгоре е на камък, но отдолу му е водата и ако разбъркаш добре не му и трябва да затопляш.
с пилешко, свинско и/или само зеленчуци е хубаво кокосовото мляко. Особено с 1 лъжичка къри паста. Изобщо там, където слагаш сметанови сосове. Дори не е много ароматно.
За постни палачинки Simple Smile съм ги правила с него само - стават крехки.  А ако ти се меси - в козунак, заедно с кокосова есенция е добо пак.

# 715
  • София
  • Мнения: 11 706
Отгоре е на камък, но отдолу му е водата и ако разбъркаш добре не му и трябва да затопляш.
с пилешко, свинско и/или само зеленчуци е хубаво кокосовото мляко. Особено с 1 лъжичка къри паста. Изобщо там, където слагаш сметанови сосове. Дори не е много ароматно.
За постни палачинки Simple Smile съм ги правила с него само - стават крехки.  А ако ти се меси - в козунак, заедно с кокосова есенция е добо пак.
Браво! Сърдечно благодаря, защото за малко да го хвърля. Утре ще забъркам едни палачинки.  Hug

# 716
  • Мнения: 22 867
моля за изпитана и вкусна разядка с авокадо, забравила съм 2 в хладилника и са станали доста мекички Simple Smile)))))

Още едно предложение:

http://bg-mam.ma/p/446862/27575200

# 717
  • Мнения: 10 374
На мен, ако не ми се разправя да приготвя някаква по-сложна салата с авокадо го намачквам с вилица, или ако ми се играе - с пасатор и му прибавям малко зехтин, сол и лимонов сок. Става много приятно, като пастет

# 718
  • Мнения: 494
Извинявам се за тъпичкия въпрос, европейската салата с пресни краставици ли се прави или с кисели? В мрежата сведенията са противоречиви.

# 719
  • софия
  • Мнения: 2 463
както си решиш , ако я правиш през лятото - прясна , през зимата - кисела

Общи условия

Активация на акаунт