Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Пазаруване от чуждестранни сайтове
***МИТНИЦА*** – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 5
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
336-342 от 336 отговора

На черешатааа

Мнения: 600
Mr. Smith , Titina  дали е възможно да онагледите с линкове или цитати, за това което пишете. Ще ми е интересно  и полезно, ако не Ви ангажирам прекалено много Smile . Благодаря предварително Smile
Цитирай


Мнения: 231
Разбира се. Набързо и с цитати става дума за следното.
3001 гласи Жлези и други органи за органо-терапевтични цели, в изсушено състояние, дори под формата на прах; екстракти от жлези и други органи или от техните секрети за органо-терапевтични цели; хепарин и неговите соли; други субстанции от човешки или животински произход, приготвени за терапевтични или профилактични цели, неупоменати, нито включени другаде
3001 20 90 е други ( най-често колагенът се извлича от хрущяли и е протеин )

Дамата предложи код 350400 което е Пептони и техните производни; други протеинови вещества и техните производни, неупоменати, нито включени другаде; стрити на прах кожи, обработени или не с хром с обяснителна бележка
Скрит текст :
3504 00 10 Концентрирани млечни протеини, посочени в допълнителна забележка 1 към настоящата глава
Концентратите на млечните протеини се получават обикновно от обезмаслено мляко, чрез частично отстраняване на лактозата и на минералните соли, например по ултрафилтрационен метод. Те са образувани главно от казеин и от протеини на суроватката (лактоглобулини, лакталбумини и други) в съотношение 4:1, приблизително. Съдържанието на протеини се изчислява като се умножи съдържанието на азот с коефециент на превръщане 6,38.

Концентратите на млечни протеини, съдържащи тегловно, изчислено в сухо вещество, 85 % или по-малко протеини, принадлежат към подпозиция 0404 90.

В тази подпозиция не се включват продуктите от типа „cagliata“, описани в Обяснителните бележки за подпозиции 0406 10 30 до 0406 10 80, трети параграф.

3504 00 90 Други
Тази подпозиция включва растителни продукти с високо съдържание на протеини, превишаващо 85 % тегловно, изчислено в сухо вещество. Продуктите, които се изключват, обикновено се класират в позиции 2106 или 2309.
Не намерих връзка с моите знания за колаген ( 3504 говори за млечни и растителни протеини ) и попитах наистина ли се извлича от животински кости и тъкани. Дамата ме изпрати да чета обяснителните бележки към тарифата. Преди да го направя погледнах и позиция 2106 90 и малко иронично и подхвърлих, че по нейната логика за протеини колагенът може да се декларира като Хранителни продукти, неупоменати, нито включени другаде; Други

Мисля, че малкият ни спор приключи. Нямам нито време нито желание да разбирам какво е "адванце рулинг на КБП" или "СДС на продукта" - Safety data sheet може би? и как го е открила само по думите колаген и ванилия.
3001(a) изключва хранителни добавки, колагена е нещо от което се правят тези хранителни добавки
Цитирай

Houston, TX

Мнения: 8 726
Само за ваша информация,Колагенът, които се продава и употребява като хранителна добавка( а този е точно такъв) е хидролизират до форма на малки пептиди.

Наистина няма смисъл да спорим. Обикновено при тарифно класифициране се работи с “инструменти”, които на вас не са ви познати.
Цитирай

На черешатааа

Мнения: 600
Благодаря Ви. Беше ми полезно и интересно инфото, което споделихте Smile
Цитирай


Мнения: 2
Здравейте,
Попълвам за първи път митническа декларация онлайн в МИСВ модула.
Още на първото поле, за избор на Код на декларацията, не зная какво да попълня.
Доставям машина за заваряване от Хонконг, няма нищо особено при нея, предпологам, че трябва да избера код, който се ползва при повечето стоки.
Предполагам, че трябва да се избере някоя от тези две опции:
- H1 Декларация за допускане до свободно обръщание
- I1 Опростена декларация за внос
Ако някой може да сподели нещо по въпроса. Благодаря
Цитирай


Мнения: 231
Декларация за допускане.
Цитирай


Мнения: 2
Здравейте,
Успях да подам митническата декларация и сега съм на стъпка внасяне на ДДС при внос по сметката на митницата, но не знам какво да попълня в полето за основание на плащането.
Попаднах на информация, че там трябва да се въведе MRN номер, който към момента нямам.
Но имам LRN номер, което не е същото.
Можете ли да кажете какво се попълва в полето Основание при плащането на ДДС-то и ако е този MRN номер, как мога да се сдобия с него.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
336-342 от 336 отговора