Нещо просто, което обичате да похапвате

  • 48 091
  • 628
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 11 887
      Сетих се нещо-преди години бяхме в Италия,за първи път .Един ден отидохме от Флоренция до Сиена, не е далече и мислихме да вечеряме в познато заведение във Флоренция. Обаче в Сиена малко се позамотахме, направо се загубихме на връщане и се прибрахме в хотела посред нощ.

Беше късно, а в стаята имахме само кроасани, риба тон и чери домати.

За първи път тогава детето ми на 5г. яде с огромен апетит чери домати с риба тон, а беше злояд и трудно опитваше нова храна.

Оттогава и аз открих това съчетание риба тон с чери домати и си го хапвам често, дано не се повтарям.

# 391
  • Мнения: X
Светкавица, паста с риба тон и чери домати е сред най-любимите неща у дома. Само ѝ добавяме и маслини, а ако има- и пармезан, но може и без тях.

# 392
  • София
  • Мнения: 2 298
С това масло как ме нахъсахте ...
Аз правя ароматен зехтин с подправки и билки и реших да приложа технологията и върху маслото.
В две бурканчета сложих масло, в едното добавих сух чесън, в другото босилек и на 55 гр. в сушилнята за плодове и зеленчуци, защото беше включена за друго, иначе зехтина го правя във фурната. За час-два, подправките пускат аромата си. Добавих сол и по малко олио от гроздови семки за да го разбия с пасатор на емулсия и да е по-меко и пухкаво в хладилника.
Стана невероятно, като стегна веднага го нападнахме с препечени филийки. Представям си го и с току-що изпечен домашен хляб, ммм....... тези дни ще се спретна.

# 393
  • софия
  • Мнения: 284
Полуготови спагети

# 394
  • София
  • Мнения: 86
кус кус с много масло и сиренце,домашна юфка-става много бързо,сандвичи с кашкавал и филе

# 395
  • Мнения: 10 670
Печен червен пипер с олио, оцет, чесън и магданоз. Пълнен печен червен пипер с яйца и сирене и паниран !

# 396
  • Мнения: 5 262
Като написа червен пипер и аз си мисля червен пипер ??? и после се сетих, че са чушки. Първо си помислих ,че е вид запръжка .
Аз също много ги обичам и двата варианта, които си написала Simple Smile

# 397
  • Мнения: 10 670
Като написа червен пипер и аз си мисля червен пипер ??? и после се сетих, че са чушки. Първо си помислих ,че е вид запръжка .
Аз също много ги обичам и двата варианта, които си написала Simple Smile

Съгласен съм, че и двата варианта са вкусни, но съм мъж Simple Smile 

# 398
  • Мнения: X
Много обичам зимата препечен хляб със сирене и праз лук. Simple Smile

# 399
  • софия
  • Мнения: 2 463
Патладжан режа на колелца , намазвам с четка олио и на хартия за печене във фурната - и след това се хапва с каквато искате комбинация или просто с малко сол. Няма пържене, пръскане....чиста работа, ввкусът е много по-приятен.

# 400
  • Мнения: X
По същия начин и тиквички. Само преди това да престоят в гевгир посолени, за да се изцеди водата им. Стават хррррррупкави-мммммм!

# 401
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Патладжан режа на колелца , намазвам с четка олио и на хартия за печене във фурната - и след това се хапва с каквато искате комбинация или просто с малко сол. Няма пържене, пръскане....чиста работа, ввкусът е много по-приятен.
Винаги така го пека и после го ползвам за лютеници, лютивка, манджи, салати.режа по-дебело, за да се събере повече на едно печене.

# 402
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
А като се реже по дължина, на по 6 парчета, още по-добре.

# 403
  • Мнения: 5 262
вчера нарязах пресен праз много наситно, обърках с доматено пюре, черен пипер, черни маслини и зехтин и не остана нито салатата нито ръжения хляб към нея 

# 404
  • Мнения: 10 670
вчера нарязах пресен праз много наситно, обърках с доматено пюре, черен пипер, черни маслини и зехтин и не остана нито салатата нито ръжения хляб към нея 
Някой към тази салата добавят и ситно нарязан лук за обогатяване на вкуса. Може и малко люта чушка за пикантен вкус, но не на всеки му понася.

Общи условия

Активация на акаунт