Нещо просто, което обичате да похапвате

  • 48 300
  • 628
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 8 921
Благодаря, ще го пробвам задължително.

# 271
  • Мнения: 20 154
Потвърждавам за бързият паниран кашкавал с кори за баница. Аз правя винаги и сиренца в по-голямо количество. У дома се тачат повече. Стават по-леки и се изяжда доста със салата. И кашкавалът е чуден, но е по-тежък предвид, че се и пържи. Пробвайте и със сирене, става мозък. Аз даже една кора (от фините) я деля на 6, но зависи от големината на парчетата все пак.

# 272
  • Мнения: 8 921
Ще пробвам с някакво жълто сирене, Чедър вероятно. Класически български кашкавал нямам.

# 273
  • Мнения: 11 979
 

  Тази вечер ще правя пилешките пържоли на CVETETO3101, накиснала съм ги от снощи в марината. Само ме съмнява този корнфлейск дето го взех дали ще стигне, ама имам наблизо магазин.

 Направих пържолите на CVETETO3101, наистина станаха бързо и са много вкусни!За съжаление, нямаше много гладни и остана малко за тази вечер, дано могат да се ядат пак.вероятно няма да са така хрупкави, но иначе са много вкусни!

# 274
  • София
  • Мнения: 6 201
Филийка с майонеза и отгоре рачешки рулца - сурими, но задължително със студено бяло вино. Съчетанието бяло вино, майонеза, рулца много ми допада. Ако хлабът е със семки вече е лукс.

# 275
  • Някъде там
  • Мнения: 16 196
Днешната вечеря.
1 кофичка кисело мляко,половин кофичка вода,една лъжица нишесте,скилидка чесън,кимион черен пипер, пресен копър.Няколко яйца.
Разбивам млякото на сос със водата нишестето и подправките  и го изсипвам в тавичка.Чуквам яйцата отгоре и запичвм във фурната.Поръсвам с копър.

# 276
  • Мнения: 5 262
Нишестето може ли да се замени с оризово брашно за оризов пудинг?

# 277
  • Мнения: 103
Аз обожавам колкото и да са фредни нудълс( полу-готовите спагети )

# 278
  • Някъде там
  • Мнения: 16 196
Нишестето може ли да се замени с оризово брашно за оризов пудинг?
Аз слагам нишесте, защото ми е по леко от брашното и соса става по- нежен.Ползва се за сгъстител,предполагам че и оризово брашно ще стане.Не съм пробвала.

# 279
  • Мнения: 5 262
имам в наличност. децата искаха оризов пудинг, взех една кутия и тя с 3 пакетчета.
децата ядат обаче веднъж ... и после ми остават пакетчета

# 280
  • София
  • Мнения: 2 298
Домашни брускети, току-що изпечени: нарязах на 0.5 см. домашна пълнозърнеста багета и намазах с четка от едната страна със смес от зехтин, сол, сух чесън, риган и босилек. Сложих в еърфрайъра (може и във фурна) на 150 гр. за 12 минути. Ммммм..... хрупкави и ароматни. Ние ги излапахме така, но може и да се намажат с кой каквото харесва - песто, разядки, пастети ...

# 281
  • Мнения: X
Онзи ден хапнах сирене във фолио на жар, беше ужасно вкусно. Мисля да го пробвам скоро във фурната.
Представляваше сирене 1 голяма плочка, лук, чушка, домат, зехтин и риган.

# 282
  • Мнения: 11 573
И да си препечеш филийки с червен пипер и олио/ зехтин на скаричка върху жарта, ммм.

# 283
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 316
Днес правих пилешки хапки .Стават бързо.
Нарязах на парчета 3 пилешки пържоли.Сложих ги в купа,подправих със сок от половин лимон и сол.
После всяка хапка я потапям в брашно,разбити яйца и накрая в корнфлейкс,който съм счукала на ситно.
После ги пържа в гореща мазнина- за 5  минути са готови.
Изваждам ги върху салфетка ,за да се отцеди мазнината.
Пробвала съм и на фурна,но пържени са  по-вкусни.

Сервирам ги с нарязани пресни зеленчуци -домати,краставици,червена чушка ...

# 284
  • София
  • Мнения: 2 298
Разбих млечна сметана с малко кафява захар, добавих кофичка заквасена сметана и доразбих, после няколко лъжици домашно сладко от червени боровинки и след час за следобедна закуска хапнахме вкусен сладолед.

Общи условия

Активация на акаунт