*↘ПИЦАТА↙*

  • 12 565
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 656
Искам да направя пица с лимецово брашно, но нямам кис.мляко ,нито мая. Има ли вариант?

# 31
  • София
  • Мнения: 12 006
Какво брашно купувате за пица /имам предвид от тези, които са специално за пици, не обикновеното 500/ и от къде, освен метро?

# 32
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 171
Какво брашно купувате за пица /имам предвид от тези, които са специално за пици, не обикновеното 500/ и от къде, освен метро?
брашно за пица на
Скрит текст:
СофияМел
навсякъде го има. аз лично не го купувам.

# 33
  • София
  • Мнения: 12 006
Бонго изрично казах, че не търся обикновеното брашно тип 500, а това на Софиямел си е баш такова /сега, че са бутнали малко белтъците не е от значение/.

# 34
  • София
  • Мнения: 2 298
Какво брашно купувате за пица /имам предвид от тези, които са специално за пици, не обикновеното 500/ и от къде, освен метро?

Купувала съм от млекарницата на Добрев, продават италиански брашна, има и за пица.
Иначе от онлайн магазини италиански брашна:
http://asisfoods.com/p/38/c/271_121
https://ciao.bg/храни/брашно/брашно-тип-0-amato
https://foodie.bg/pantry/flour/brashno-pitsa-spetsial-tip-00.html

Сигурно има и други.

По принцип хубаво тесто за пица става от брашната тип 00, дори да не е обозначено върху опаковката им, че са специално за пица. Аз в момента имам ето това и става страхотно тесто за пица:
https://ciao.bg/храни/брашно/брашно-тип-00-amato

Последна редакция: нд, 08 юли 2018, 15:30 от nati_nat

# 35
  • София
  • Мнения: 2 298

И да добавя снимка на днешната пица, с кашкавал и моцарела, а от края сложих крема сирене (нямах филаделфия) и завих ръбчето на вътре. На снимката се вижда борда с плънката, правя го за първи път и се одобри.


# 36
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Аз купувам брашно само от мелница, където не слагат подобрители. Типовото е по 45 ст., а бялото 55ст. Не бухват много печивата, но са много вкусни.

# 37
  • София
  • Мнения: 1 832
Аз купувам брашно само от мелница, където не слагат подобрители. Типовото е по 45 ст., а бялото 55ст. Не бухват много печивата, но са много вкусни.
От коя мелница?

# 38
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Доооста е далеч от Сф. Но явно там наистина няма избелители.
Идеята ми беше, че ако се купува от мелница, трябва да се пробват различни, за да се види къде какво слагат.
Ние купуваме в чували по 20кг. и го съхраняваме в пластмасови бидони.

# 39
  • София
  • Мнения: 1 832
Няма значение, че е далече от София. Ние пътуваме доста, и ако се окаже по път, ще се възползвам и аз от един чувал.

# 40
  • Мнения: 1 204
Аз купувам брашно само от мелница, където не слагат подобрители. Типовото е по 45 ст., а бялото 55ст. Не бухват много печивата, но са много вкусни.


Би ли споделила коя е мелницата. Може и на ЛС за да не се сметне за pеклама.

# 41
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Аз купувам брашно само от мелница, където не слагат подобрители. Типовото е по 45 ст., а бялото 55ст. Не бухват много печивата, но са много вкусни.


Би ли споделила коя е мелницата. Може и на ЛС за да не се сметне за pеклама.
Не мога да ти пратя съобщение, дава, че си забранила изпращането на такива.

# 42
  • Мнения: 1 204
Аз купувам брашно само от мелница, където не слагат подобрители. Типовото е по 45 ст., а бялото 55ст. Не бухват много печивата, но са много вкусни.


Би ли споделила коя е мелницата. Може и на ЛС за да не се сметне за pеклама.
Не мога да ти пратя съобщение, дава, че си забранила изпращането на такива.

Оправих си съобщенията.
Благодаря!

# 43
  • София
  • Мнения: 2 298
Когато се купуват пълнозърнести брашна от мелница е добре количествата да се съобразяват с консумацията, защото тези брашна са нетрайни. При тях се смила цялото зърно, а зародишът съдържа мастни киселини, които с времето  гранясват и при печенето на високи температури се разлагат и образуват опасния акролеин.
Това гранясване на мазнини, предвид ниското им количество, за съжаление не се отразява на вида и на вкуса, за да се забележи, но е факт.
Защо не трябва да се съхранява храна в пластмасови съдове е писано много. Подобрителите в белите купешки брашна вероятно са по-малко опасни от отделящите се от пластмасовите бидони вредни вещества.
Така, че медалът има две страни - ОК за пълнозърнести брашна от мелница, но при правилно и недългосрочно съхранение.

Последна редакция: сб, 21 юли 2018, 17:53 от nati_nat

# 44
  • София
  • Мнения: 2 298
Да се върнем на пицата.
Снощи правих от тесто с квас (беше ми замесено от сутринта заради бавното втасване) и с брашна в съотношение 1/2 бяло италианско за пица и 1/2 пълнозърнесто смесено лимец и спелта.
Отгоре традиционно намазана с доматен сос и върху него кашкавал и моцарела. Доматения сос от прясно пасиран домат със зехтин, при пасирането сложих и листа пресен босилек да се наситнят и пуснат аромата си.
Стана много хубава, с тънък блат и наситени аромати и от босилека, и от пълнозърнестото брашно и кваса.

Общи условия

Активация на акаунт