Ето и моето предложение:
350 грама бяло брашно
150 мл вода със стайна температура
4-5 грама суха мая за хляб
4-5 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица сол
1 кафена лъжица захар
За гарниране:
2 големи узрели домата или 1 консерва домати или доматен сос
1-2 скилидки чесън
150гр. моцарела, нарязана на шайби
4-5 супени лъжици зехтин
гъби
маслини
царевица
малко риган
няколко листа пресен босилек
настърган кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
Брашното и сухата мая се смесват и се изсипват в голяма купа. В центъра се прави кладенче и се изсипва в него водата, зехтина, захарта и солта. Тестото се омесва и се оформя на топка, след което се оставя да втаса за около 30 мин., като времето зависи и от околната температура. В това време обелете и нарежете на шайби доматите, ако използвате пресни. Добавете наситнения чесън, малко сол, няколко листа босилек и 2 супени лъжици зехтин. След като тестото е втасало, го разточете на тънък кръг и го разстелете в намаслена тава. Ако използвате доматен сос го разпределете, като оставяте по около 2 см. разстояние от краищата, за да се образува хрупкава коричка. Добавете отгоре парчетата моцарела, предварително поръсени с малко зехтин, и остатъка от босилека. Добавете царевицата, ригана и всичко останало, което сте приготвили за гарниране, според предпочитанията ви. Най-отгоре поръсете настъргания кашкавал, като избягвате крайнте 1-2 см. Пицата се пече в загрята фурна за около 15-20 минути на 230°C.
Buon appetito!