•   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 3 747
Честит да му е рожденият ден на Толга Heart . Успешни роли, успешни проекти и не на последно място една голяма, вдъхновяваща и презареждаща любов в личен план.

Да припомня една от любимите ми сцени с него

А какво стана с трейлърите и началото на великия проект на Нетфликс Thinking

Монтажистът се бави  Joy Joy Joy

# 526
  • Мнения: 1 135
Пък аз се стреснах да не са го спряли заради нисък рейтинг без да съм разбрала Joy Joy Joy Joy Joy

Страхотно припомняне. И на мен ми е сред любимите сцени на Нешет/Толга. Сега се сещам и за забавната сцена, в която демонстрира танцови уминия  Laughing Joy
Фунда и компания на официалния постер

Последна редакция: чт, 20 сеп 2018, 22:14 от Inna_Hristova

# 527
Привет. Илкер е номиниран в категория Най-добър актьор за ролята на Сахир на тазгодишните награди Златна пеперуда

Дъно пък е номиниран в категория Най-добър интернет сериал

# 528

Браво! Hands Clap Напълно заслужено. Актьорската игра, която демонстрира беше на световно ниво. Заслужава не само номинация, а и награда. И преди го казах, но пак ще повторя. За подобни роли, изпълнени толкова гениално в Америка раздават Оскари.

Като сме започнали с гифчетата, хайде пренасям няколко от нета за да отдадем заслуженото на Сахир.

# 529
  • Венера
  • Мнения: 858
Ауу, страхотна новина!
Но за жалост шанса да спечели не е много голям, защото хората, които масово гласуват за подобен тип неща, най-вероятно не са гледали сериала.

# 530
E, въпросът колко обективни са подобни награди винаги си стои. Не изключвам факта, че може би дори част от тези, които харесват Илкер не са изгледали сериала, но пък, това не означава, че ако някой наистина го харесва не може да го подкрепи.
Казвам го за него, но го мисля и за другите актьори. Т.е. не мисля, че гласувайки (за актьор/актриса) някой от гласуващите се замисля дали е гледал конкретният сериал, на който се дължи номинацията. Да, редно е за да е обективно, но по-скоро  просто харесваш някого и гласуваш.
Видях, че и Неслихан е номинирана. И на нея пожелавам успех.

# 531
Привет, момичета.
Казвам го за него, но го мисля и за другите актьори. Т.е. не мисля, че гласувайки (за актьор/актриса) някой от гласуващите се замисля дали е гледал конкретният сериал, на който се дължи номинацията. Да, редно е за да е обективно, но по-скоро  просто харесваш някого и гласуваш.

И с двете ви съм съгласна. Все пак, без да съм песимист, съм по-склонна да мисля като Неолита. Сериалът си остана непопулярен и абсолютно неразбран от масовата публика. Да не споменавам пък, че статуетките едва ли отиват точно при тези, за които се гласува. Или поне не само. Зад подобни награди в общия случай стоят продуцентски компании, тв канали, мениджъри и т.н.
Дори факта, че са номинирани и в трите категории- Най-добър актьор, Най-добра актриса и Най-добър интернет сериал е достатъчно признание за  Илкер, Несллихан и всички работили по проекта. Повече от това едва ли ще получат.

Рускините са превели интервюто на Фунда за Hürriyet Pazar. Назад публикувахме фотосесията, а сега слагам интервюто.

Если каждая женская идея игнорируется, то в этом окружении нет единства.
Когда мы увидели ее на экране в сериале «Моя дорогая семья», она была невинной девочкой. После, она стремительно продолжила свою деятельность в театре и на телевидении. Фунда Эрйигит готова предстать перед нами в четырех проектах: На экранах с сериалом «Осколки жизни», в театре в спектаклях «Фотограф 51» и «Время вспять», и в фильме с Неджатом Ишлер, играя как и он в главной роли.

На данный момент вы заняты съемками сериала «Осколки жизни», еще у вас идут репетиции нового спектакля в театре, но в то же время вы выступаете уже и в другом проекте. Съемки фильма, в котором вы в главной роли с Неджатом Ишлер продолжаются. Это равносильно самовнушению вроде: «Я все одновременно смогу сделать!»?

- Это не самовнушение «Я все одновременно смогу сделать», а наоборот, я думаю, что не смогу все успеть. Съемки фильма закончились для меня еще в начале мая. Они будут продолжать сниматься, но для меня съемка окончена. Я никак не могла решить сниматься в сериале или нет. Выступления в театре и съемки в сериале проходят в одно время, но раньше я никогда не совмещала репетиции и съемки в сериале. Все вокруг мне советовали сделать это, вот я и решила послушать окружающих. Смогу справиться или нет - узнаем позже.

Не устаешь переключать между разнохарактерными ролям?

-Устаю, но не от того, что роли меняются, а от усталости, бессонницы. Август всегда был тяжелым. Но вот что я поняла, с таким загруженным графиком нужно уделять большое значение хорошему питанию.

Обычно у вас всегда доминирующие роли. Внешне вы выглядите холодной. Какая женщина прячется внутри этой оболочки?

- Я кажусь такой? Я придерживаюсь дистанции между малознакомыми людьми, может быть, поэтому. Я не могу быть со всеми близка. Но на комфортном расстоянии мы можем говорить, о чем только захотим. Я не считаю, что у меня есть какая-то оболочка, я такая, какой вы меня видите. Просто я не могу быть близка в общении с едва знакомыми людьми. Я не впускаю с легкостью людей в свою жизнь.

♦«У меня есть одержимость нечетных чисел».

Что вы рассказываете о себе совершенно незнакомому человеку?

- Кто я такая, вместо слов использую действия, и это зависит от того, что люди видят во мне. И тогда я меняюсь. Вчерашние понятия отличаются от тех, что есть сегодня, и завтра уже будут другие. Или же, с одним человеком я могу иметь теплые отношения, а с другим холодные. Но у меня, конечно же, есть характер, который не меняется. К примеру, могу сказать, что я с детства упрямая. Есть еще нетерпеливость, но я могу управлять этим чувством.

Какая у вас зависимость?

-У меня есть одержимость нечетных чисел. Сложно объяснить, но скажем так; допустим, если я кушаю фундук, то стараюсь брать каждую по очереди с разных сторон. В общем, я обычно беру четное количество орешков. У меня есть еще несколько подобных зависимостей.

♦«Вчера я узнала о смерти Аднана Шенсес».

Это как?

Я должна изобразить это схематично. Может казаться чем-то маниакальным, но из-за детской привычки я делаю это уже автоматически.

Расскажите о себе что-то удивительное, но правдивое.

- У меня близорукость. Удивятся или нет, даже не знаю
.

Самая последняя новость, которую вы узнали?

- Вчера я узнала о смерти Аднана Шенсеса. Наверное, мне всегда казалось, что он никогда не умрет.

В 15 лет мужчины предлагали мне гулять по паркам, тогда я впервые начала думать, что я красивая.

Ваша семья из Чаршамбы. Вы родились в Голландии. Как так получилось?

- Мои мама и папа в Чаршамбе знали друг друга с детства. Потом дедушка, по маминой линии, вместе со своей семьей переезжает в Голландию по работе. Однажды, по приезду в Чаршамбу мама с папой решают пожениться и женятся в Голландии.

Чем они занимаются?

- Оба работают. Мой отец инженер-механик, но из-за проблем с незнанием иностранного языка он не может там работать, поэтому они переехали в Турцию.

Клише «Я всегда мечтала стать актрисой» вас это тоже касается?

- Нет. В детстве я всегда пела в караоке, но быть актрисой, это не было моей мечтой. Я случайно столкнулась с актерским мастерством в университете в театральном кружке. Я не знаю, что меня туда привело, но для меня это было чем-то другим, что отличалось от всего остального.

Вы отучились на факультете международных отношений. Когда вы поняли, что не будете работать по своей профессии?

- На втором курсе я поняла; я хотела бросить все и идти учиться в консерваторию. Но моя семья и друзья посоветовали сначала окончить учебу. Ну я и не решилась бы, наверное, решила выпуститься и потом поступить туда. А когда я поступила в консерваторию, все вокруг приняли факт того, что я стану актрисой.

После сериала «Моя дорогая семья» вы получили еще много ролей в новых проектах. Какую связь вы устанавливали между концепцией красоты и делом, которым занимались? Какая, по вашему мнению, важность ваших ролей?

- Красота это то, что сейчас все показывают по телевидению или в сфере продаж. Поэтому есть стандарты красоты. Все хотят красивых, да. Но между «смотреть на красивых» и «искать глубокий смысл в чем-то красивом» есть большая разница. Мне нравится, что кому-то я кажусь красивой, но когда речь идет только о красоте, меня это напрягает.

Когда вы поняли, что вы красивы?

- В 15 лет, когда я только поступила, я ходила на подготовительные курсы. Старшекурсники предлагали мне прогулки в парке. Тогда я впервые начала думать, что я красивая.

♦«На любовь отвечаю взволнованностью».

Без чего вам в жизни будет плохо?
-Без друзей.

Как вы отвечаете на любовь?
-Взволнованностью.

Какая ваша особенность удивляет новых знакомых?
-Когда меня видят в очках, то очень удивляются.

Что бы вы посоветовали 15-летней Фунде, если бы увидели ее сейчас?

- «Сказала бы: «Успокойся». Те проблемы, о которых ты переживаешь внутри себя, не имеют никакого смысла. Живи своей жизнью. Ты все равно будешь жить этой жизнью, не стоит искать себя в чем-то».

♦«Нет ни одной женщины, не подвергшейся мужскому господству».

О новом сериале «Осколки жизни» не рассказывают никаких подробностей. Какая история у сериала?

- Коротко говоря, история о двух женщинах-полицейских, которые хотят расплатиться со своим прошлым.

Вы бы хотели стать полицейским в Турции?
- Нет, не хотела бы. Я не люблю оружие.

Что вы испытали, играя роль женщины-полицейского среди доминирующего количества мужчин?

-Не только в полицейской деятельности, но и в любой другой сфере мужчин больше. Каждая женщина, которая хочет настроиться на такую обстановку, если она этого хочет, конечно же, должна иметь свои способы для этого. Правильные они или нет... Но в любой сфере, если женщина не участвует в общей работе, то в таком случае каждая женская идея игнорируется, нет общего духа… Мужчина и женщина, только вместе могут поднять человечество на нужный уровень.

Вы подверглись господству или угнетению мужчин в своей сфере?

- Нет ни одной женщины, не подвергшейся мужскому господству. К примеру, когда я начинала озвучку, мне говорили, что у меня нет шансов против мужчин. Мужской голос более доверительный.

В новом сезоне начинается много новых сериалов. Почему мы должны смотреть именно вас?

- Я захотела сниматься в этом сериале, потому что полюбила сюжет. Надеюсь, и зритель его полюбит.

♦«Наши воспоминания о городе очень быстро исчезают».

Ваша постановка «Время вспять» продолжается уже некоторое время. Спектакль рассказывает о том, как мы изменяемся, прикрываясь урбанизацией города. Какие, по вашему мнению, изменения мы претерпели благодаря урбанизации?

- Я думаю, что мы перестали создавать воспоминания. Одну из вещей, которые мы пытаемся рассказать с помощью постановки, заключается именно в этом. Наша память очень быстро забывает всё, что связано с городом. Если я захочу объяснить место встречи в районе «Таксим», на следующий день оно может измениться. Город в постоянном круговороте «разрушение – создание». Исходя из этого, связь между нами и городом постепенно исчезает.

А как менялись вы за эти годы?

- Я начала отдаляться от центра города. Раньше я много гуляла, а сейчас я чувствую, будто попала в хаос на проспекте «Истикляль», осталось мало мест из воспоминаний. Я провожу больше времени в своем районе.

В истории говорится о среднем классе. Вы говорили, что пытаетесь смотреть на мир так же, как и средний класс. А какое у вас мнение о среднем классе?

- История происходит в квартале среднего класса. Во время репетиций, мы отправлялись в некоторые кварталы, которые претерпели урбанизацию города. Разговаривая с людьми из этого квартала, мы узнали многое и о среднем классе и о кое-каких вещах, связанных с нами.

И что же это?

- Обычно это связано с имуществом. Мы попытались понаблюдать за отношением как своего, так и среднего класса к собственности. Например, мы привязаны к нашему дому с большим чувством собственности, и когда мы увидим, что его значение возрастет, мы можем потребовать его снести.

О чем идет речь в вашей новой пьесе «Фотограф 51»?

- Пьеса связана с наукой. Описывает процесс обнаружения ДНК. В этом открытии говорится о женщине-ученом, которой не присвоили право на это открытие: Розалин Франклин. Она биофизик, химик и кристаллограф. При помощи фотографии, которую сделала, она доказала что ДНК имеет спиральную форму, в данной работе много ее заслуг. Но также известно, что ее заслуги не обнародовали.

Что вы можете сказать о фильме, где сыграли главную роль вместе с Неджатом Ишлер?

- Будет неправильно, если я что-то расскажу об этом, ведь съемки данного фильма еще не закончены.

Хакан Гендже.
Перевод подготовлен специально для групп: Karadayi

# 532
Благодаря за интервюто на Фунда. Нямам време за превод, но в близките дни може да ви драсна най-основното.
Не е издала много около сериала, а само това, което вече знаем. История за две полицайки, който ще си разчистват сметките от миналото.
Малко остана утре стартират и ще разберем.
От снимачната площадка на This is us.  Снимките са започнали.

Атаберк също в последно време липсва като Бурчин и Илкер, но пък ви нося нова снимка. Явно е фен на Бешикташ, снимал се е с двама от футболистите.

# 533
Иннче Hug, не само малчо, а голяма част от актьорите бяха и са фенове на отбора.

"Дъно" е отличен за Най-добър интернет сериал на филмовия фестивал  Golden Umbrella Television Award в Гърция. Честита им награда

# 534
"Дъно" е отличен за Най-добър интернет сериал на филмовия фестивал  Golden Umbrella Television Award в Гърция.
Страхотна новина. Заслужено международно признание. Misc Performing Arts Trophy  Hands Clap

The Golden Umbrella Awards 2018 go to…

BEST WRITING    RAVEN – Poland
BEST SOUND & MUSIC    GOLDEN HORDE – Russia
BEST CINEMATOGRAPHY    BABYLON BERLIN – Germany
CROSSING CULTURES    EVERMORE – Turkey
BEST CRIME    CACCIATORE – THE HUNTER – Italy
SMART INVESTOR    EPSILON – DIMERA MEDIA
BEST DIRECTOR    BABYLON BERLIN – Germany
BEST CASTING    BABYLON BERLIN – Germany
BEST WEB    THE DEEP – Turkey
BEST ENTERTAINMENT    THE REMIX – India
CITY OF THESSALONIKI    RADIO ARVYLA – Greece
BEST COMEDY    SEPARATED & HAPPY – Greece
BEST DRAMA    RAVEN – Poland

# 535
Иннче, друго е когато наградите се връчват от професионалисти.Имам предвид, че професионалното мнение е в пъти по-обективно от това на зрителите, които често пъти не оценяват подобаващо фестивално кино например. Назад обсъждахме шансовете да получат Пеперуди, но там е друго и се разчита на зрителска подкрепа и гласуване.
Въпреки това оценката и на турските  критици и хора от сектора е висока, щом са ги отличили с номинации във всички категории.

Най-добър интернет сериал
Най-добър режисьор
Най- добра актриса - И Неслихан, и Беррак
Най-добър актьор- Илкер
Най-добър сценарист- (в случая са двама)
Смятам, че е  пропуск липсата на Чаатай Тосун, който пое режисурата от 4-ти еп. нататък и според моето скромно мнение се справи блестящо

Да вметна още нещо, не че половинката е голям експерт, но лично за мен факта, че изгледа сериала с интерес (а той не гледа и не харесва турски филми и сериали) беше доста показателен. Думите му бяха "Това е кино, а не сапунка" а за Илкер пък  "Този е велик актьор."  Преди това ме питаше какво му харесваш на този, дето прилича на прошляк Joy Joy Joy
Мисълта ми беше, че сериалът е супер новаторски  и макар да е стигнал до малко хора, е супер класно направен.

# 536
Да, съгласна съм с написаното. Обаче сега се замислих Thinking Що пък да нямат шанс за пеперуда? Нали в категорията Интернет сериал  зрителите ще ги сравняват с останалите интернет сериали?  Без да съм гледала други освен Дъно и Фи Чи Пи си мисля, че те категорично не са сапунки и определено зрителската им аудитория е по-малка, но и по-отбрана. Т.е. имат равен шанс, защото категорията е отделна и не се съизмерват със сериалите, излъчвани по Тв каналите, които се гледат по-масово.
Въпросът е кой е по-харесваният интернет сериал. Последното подобно гласуване което "измерваше" симпатиите на зрителите, и помня че публикувахме назад в темата, беше между Личност и Дъно. Ами изборът на гласувалите беше "Дъно". Simple Smile

Това ме подсеща да кажа, че турският СЕМ, чието име не запомних погвал и интернет платформите и щял да цензурира и интернет сериалите. Close

Думите му бяха "Това е кино, а не сапунка" а за Илкер пък  "Този е велик актьор."

Ми не знам дали е експерт човека, ама коментарът му е бил точно в целта Grinning Ще взема и аз да го пусна на половинката да видим какво ще каже Joy  И без това харесва подобен род филми, току виж вземе да го "захапе".

П.п. и  продуцентите се похвалиха с успеха

TMC FİLM @tmcfilm
#DipDizisi, bu yıl Yunanistan’da gerçekleşen Mediamixx Festival 2018’in organize ettiği Golden Umbrella Awards tarafından En İyi Web Dizisi ödülüne layık görüldü! @puhutv @DipDizisi #tmcfilm #mediamixx2018 #GoldenUmbrellaAwards

# 537
  • Мнения: 7 848
Привет, момичета ,

Не мога да поствам от лаптопа, а от телефона ми е неудобно.
Обаче ви чета безотказно и се радвам на хубавите новини.
Честито на Дъно!
Дано и някоя пеперуда му кацне!

# 538
Здравейте. Нося новина, която много се надявам да е истина. Илкер влиза в "Обещание"

İlker Kaleli Söz Dizisinde!

Ако е така, Ради, с теб имаме желязна интуиция, защото след снимката с Етхем ги запозряхме, че отново ще работят заедно. Знам, че следеше Обещание, гледаш ли го още? Интересен ли е? Да го почвам ли?

# 539
Инна, и аз същата новина нося, но от рускините.

Цитат
Не знаю даже как относится к этой новости... однако...
Пишут что якобы создатели сериала "Обещания" огорчены падающим рейтингам, и вот решили они ввести в состав (по указке Этхема табики)
Илькера Калели.
Илькер будет исполнять роль начальника разведки...
Будем бакалым...

В статията, която си публикувала пише, че е подписал и скоро ще излезе официално потвърждение. Прекалено хубаво ми изглежда за да е истина, но ще се радвам, ако е. Илкер и Толга Сaръташ Heart Eyes
На въпроса дали още го гледам, силно казано. Т.е карам на клипове от епизодите за да не изпускам нишката, но след като Етхем уби Бахар леко ме отказа.
Сега в трети сезон обаче тръгнаха наистина в коренно различна посока, а основното заради което бих продължила да гледам са новопръсъединилите се актьори- Едже Чешмиоолу, Сарп Аккая, сега и Илкер Heart Eyes  За сценария и преди съм писала, че имам несъгласия, но също така Не харесвам сериали и филми на военна тематика, а Обещание го гледам и ми е интересен.
Началните епизоди са с бг превод, останалите с руски. Погледай малко и си прецени сама.
Аз за себе си ще кажа, че ако и Илкер е част от каста много бързо ще си наваксам пропуските Grinning

Общи условия