МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 64-та ТЕМА

  • 71 560
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 12 624
Не е задължителна електронната везна, разбира се, просто прави нещата по-лесни когато човек няма опит. Моята също я взех месеци след хлебопекарната, имах преди това механична дето няма как да е особено точна. Рецепти има и с мерки в обем, дори и за брашното. Друг е въпросът че това пък съвсем не е точно, то зависи и как ще се пълни чашата, дали е пресято и прочие. Две брашна еднакви няма, пак не може да е до грам точно, но си меря в началото продуктите, май повече по навик вече. Мая, сол, захар в повечето рецепти е в лъжички като че ли, те не би трябвало да са проблем.
Поне на мен не ми се получава без наглеждане, добре че не съм от хората дето обичат току-що опечен хляб и ползват отложения старт за целта. Аз имам навика да си оставям в началото малко от брашното и да го добавям при нужда, че слагам разни трици, натрошено ленено семе и каквото ми щукне на око и вече с отделеното брашно дооправям консистенцията колкото трябва като се замесва.
Според мен проблемът на жената е бил най-вече в използването на бърза програма за рецепти, които са за нормална. Дано се похвали скоро с по-добър резултат.

# 61
  • Мнения: 278
За колко време една обикновена машина (100лв) меси и пече хляба?

# 62
  • София
  • Мнения: 10 302
За колко време една обикновена машина (100лв) меси и пече хляба?
Ако не се лъжа всички имат бърза програма, на страта най-краатката беше два часа и половина, най-дългата почти четири. Естествено за четири часа, хляба е много по-хубав.

# 63
  • Мнения: 278
Не е ли много ток така? Аз предпочитам бързите ястия, май не съм готвил нещо два часа 🙄

# 64
  • Мнения: 35 951
моята най-бърза е час и половина за 750 гр. хляб - хлябът става трошлив и некрасив
обичайната ми програма за този грамаж със средно опечена коричка е 3 часа
колко да спестя от ток за един месец при ежеднено правене на хляб срещу недоволните погледи на семейството и почистването на натрошените парченца?
2 лв? 5 лв? струва ли си? Wink

# 65
  • София
  • Мнения: 10 302
моята най-бърза е час и половина за 750 гр. хляб - хлябът става трошлив и некрасив
обичайната ми програма за този грамаж със средно опечена коричка е 3 часа
колко да спестя от ток за един месец при ежеднено правене на хляб срещу недоволните погледи на семейството и почистването на натрошените парченца?
2 лв? 5 лв? струва ли си? Wink

Нямам за час и половина, но тази за 2 и половина редовно използвам и хляба става хубав.

# 66
  • София
  • Мнения: 2 917
Всеки да приеме написаното както иска, но човек, който обича бързите ястия и ниските сметки за ток е по-добре да продължи да си купува хляб от магазина.

# 67
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 721
Моята е Лидлска. Експресната програма е 1.20 часа, прави само бял хляб. Не е лош, но е по-пресен, не е добре втасал, иначе е сбит и вкусен. Всяка от програмите ми има и опция за съкращаване на програмата. Води се бърза,  която е 2.20-2.30 часа, но се губи опцията за цвят на коричката. Хлябът става перфектен и аз ползвам нея, защото правя ръжен и пълнозърнест хляб, а той си иска втасване. Понякога пускам и пълна програма, но рядко. Цената на машината е 111 лв, предоволна съм. Колко ток харчи не съм засичала, здравето на семейството ми е на първо място. Домашният хляб е определено по-скъп от купешкия, но поне знам какво съм му сложила.

# 68
  • Перник
  • Мнения: 4 863
...Домашният хляб е определено по-скъп от купешкия, но поне знам какво съм му сложила.

Това е основната причина да ползвам хлебопекарна. Откакто я имам, в редките периоди, в които по някаква причина не я ползвам ми е доста по-натоварващо да следя има ли хляб, да се чудя кой точно да взема... Преди време мисля, че дядо Хаджия или Ердинч бяха смятали себестойност на домашния хляб и не излезе много по-скъп от масов хляб от магазина.

# 69
  • Мнения: 12 624
За колко време една обикновена машина (100лв) меси и пече хляба?
Цената няма много общо с това за колко време ще свърши работата... Grinning
Хлябът и на ръка като си го правех, пак ставаше някъде 3 часа от като го започна, докато извадя готовия хляб. Едни три часа някъде най-базовата програма, може и повече - зависи за какъв грамаж хляб става дума и какъв тип. Пълнозърнестия при мен е към половин час по-дълга. Кое точно ви притеснява във времето?
Не е ли много ток така? Аз предпочитам бързите ястия, май не съм готвил нещо два часа 🙄
Че кой ви кара да "готвите" два часа или три часа? Аз не му казвам готвене докато съм в бирарията в съседство, пък то се прави само Grinning И не, не е много ток, хлебопекарната няма да ви изконсумира ток колкото печка, работеща три часа. Нито работи през цялото това време, нито пък докато работи, все максималната си мощност консумира. Изобщо няма да ви е съществена част от сметката за ток това че правите хляб в хлебопекарната.

# 70
  • Мнения: 15 459
Здравейте момичета. Предстои ни купуване на хлебопекарна и ми трябва съвет. Избрахме тези двете и имам нужда от препоръки

https://www.technopolis.bg/bg/Bread-makers/Bread-maker-GORENJE-BM-1400-E/p/822917

https://www.technopolis.bg/bg/Bread-makers/Bread-maker-TEFAL-PF611838/p/824700

Въпросите са ми следните:

1. Повече ватове означава ли, че хляба става готов за по-кратко време?
2. Това, че прави повече от един хляб означава ли, че могат да се правят 2 различни хляба едновременно? Това ме интересува най-много, защото искам да правя бял хляб за децата и хляб от лимец за мен, и ММ и се чудя дали мога да правя двата вида хляб едновременно.

# 71
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 149
Здравейте момичета. Предстои ни купуване на хлебопекарна и ми трябва съвет. Избрахме тези двете и имам нужда от препоръки

https://www.technopolis.bg/bg/Bread-makers/Bread-maker-GORENJE-BM-1400-E/p/822917

https://www.technopolis.bg/bg/Bread-makers/Bread-maker-TEFAL-PF611838/p/824700

Въпросите са ми следните:

1. Повече ватове означава ли, че хляба става готов за по-кратко време?
НЕ.
мощността на реотана и моторчето правят общата мощност на машината.

2. Това, че прави повече от един хляб означава ли, че могат да се правят 2 различни хляба едновременно? Това ме интересува най-много, защото искам да правя бял хляб за децата и хляб от лимец за мен, и ММ и се чудя дали мога да правя двата вида хляб едновременно.
НЕ.
различните видове хляб изискват различно време на месене и втасване. вероятно и интервалите на включване и изключване на реотана при печене са различни (не съм ги засичал). но общото време за изпичане е приблизително еднакво - около 50-60 мин.


момък съм  hahaha

# 72
  • Мнения: 15 459
Благодаря ти момъко и се извинявам в такъв случай  Simple Smile

Сега четох в нета, че по-добрия вариант са тези с 2 бъркалки, с 2 реотана и прозорче за наблюдение. Може ли да кажете какво друго трябва да гледам при избора?

# 73
  • София
  • Мнения: 12 006
Здравейте момичета. Предстои ни купуване на хлебопекарна и ми трябва съвет. Избрахме тези двете и имам нужда от препоръки

https://www.technopolis.bg/bg/Bread-makers/Bread-maker-GORENJE-BM-1400-E/p/822917

https://www.technopolis.bg/bg/Bread-makers/Bread-maker-TEFAL-PF611838/p/824700

Въпросите са ми следните:

1. Повече ватове означава ли, че хляба става готов за по-кратко време?
2. Това, че прави повече от един хляб означава ли, че могат да се правят 2 различни хляба едновременно? Това ме интересува най-много, защото искам да правя бял хляб за децата и хляб от лимец за мен, и ММ и се чудя дали мога да правя двата вида хляб едновременно.


Вече са ти отговорили в общи линии.
Повечето ватове предполагат по-добро изпичане, вкл. отгоре - горната кора на хляба. Не малко модели не могат да изпичат нормално отгоре.
Показаните от теб модели правят по 1 хляб на едно печене. Има машини, които правят по 2 хляба, но те по-скоро са 2 малки купбчета хлебченца.
Аз имам подобна на показания от теб тефал, но с по-малко програми. Сегашния й аналог е тази, т.к. Тефал изкупиха марката и сега същата машина се продава под името тефал. Много съм доволна от нея.
Правилно си прочела, че е добре да има 2 бъркалки /ако вместимостта на грамажа е за над 1кг./ и 2 реотана, които спомагат за хубава коричка и добро изпичане като цяло на хляба, не са само за багетите.

# 74
  • София
  • Мнения: 2 917
[quote author=Lady Cassiopeia Duval ... Сега четох в нета, че по-добрия вариант са тези с 2 бъркалки, с 2 реотана и прозорче за наблюдение. Може ли да кажете какво друго трябва да гледам при избора?
[/quote]

Ако не ти пука каква е фОрмата на хляба, няма значение с колко бъркалки е машината. Двата реотана и прозорчето за наблюдение също не са задължителни:).  Машините на Панасоник нямат прозорче за наблюдение пък са едни от най-добрите. Първия въпрос, на който трябва да си отговориш е - колко хляб се яде на ден в семейството. Ако потребявате по половин килограм да речем, не е необходима голяма и скъпа машина. Ако обаче наблягате на хляба и обичате домашните  козунаци, посочения Тефал (Мулинекс) ще бъде удачна покупка.  Нещото, на което лично аз обръщам внимание е наличието на адекватен сервиз и евтини консумативи. Като не съвсем щастлив собственик на Мулинекс от посочения модел, мога да кажа, че те не отговарят поне на второто условие. Комплект казанче и бъркалки струват повече от 70 лева. Като най-удачна покупка (за себе си) до момента приемам купуването на лидълската машина.

Общи условия

Активация на акаунт