МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 64-та ТЕМА

  • 71 354
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 12 301
Огледай темата с рецептите във форума или виж из български блогове, ФБ групи и прочие, да са изпробвани рецептите. В тия книжки къде някой спал като превеждал и преписвал, къде някои продукти просто не съответстват на това което се продава тук... ами поне мен не ме устройва на късмет да ги пробвам. Може да са си ок, а може и да не са. А и повечето са с повечко захар отколкото има в хляба дето сме свикнали с него в България, поне за мен по тези от книжката става сладък почти като кифла.
Другото което ми идва на ум е да внимаваш в рецептата кое е в грамове и кое в милилитри, да не би да не е измерено нещо както трябва. Тестото как изглеждаше? Беше ли замесено на хубава топка, без да се размазва под бъркалките и без да остава брашно незамесено? И маята пада под съмнение, естествено, щом не се е надул изобщо, нея освен да я пробваш отделно само с малко вода с мъничко захар и мъничко брашно дали ще шупне.

# 511
  • Добрич
  • Мнения: 5 427
От рецептите на първата ми машина съм доволна. За втората машина още докато видя рецептата и ми е ясно, че не е удачна. Така, че потърси друга рецепта.
Освен това е добре първият хляб да бъде на основната програма.

# 512
  • Мнения: 12 301
А, към тези в книжката на моята нямам забележки като цяло, освен дето захарта е повече за моя вкус. Обаче доста хора се оплакват от печатни грешки или сбъркан превод в техните, та трябва да си има човек едно на ум. Срещах случаи и с разменени грамажи на продукти за различните грамажи хляб и какво ли не още. И то на уж читави марки, но явно вече и това се случва.
Аз съм спряла да ям хляб и вече правя рядко де, ама докато правех си бях модифицирала по мой вкус рецепти и от книжката, и от другаде. То дори човек да не е свикнал да работи с тесто от преди това (а аз бях), му става интересно да пробва неща, като свикне да прави основните.

# 513
  • Мнения: 277
Здравейте, моля ви за съвет, трябва ми ремък за хлебопекарна morphy richards 48248? От къде мога, да поръчам,?
И всъщност сега измерих с помоща на едно тънко въженце, което обиколих около механизма по който минава ремъка(незнам дали така може, но.... Thinking) и дължината е околко 528 - 530мм.Може ли накакъв друг ремък да ми свърши работа или трябва да е на марката?

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 17:00 от abrikotinnn

# 514
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 12 999
измери широчината на ремъка и броя на зъбчетата.
ако е скъсан му измери и дължината. после търсиш из магазините или ако марката има сервиз.

# 515
  • Мнения: 277
измери широчината на ремъка и броя на зъбчетата.
ако е скъсан му измери и дължината. после търсиш из магазините или ако марката има сервиз.

Благодаря за бързия отговор Simple Smile
 Отворихме хлебопекарната, тъй като мотора вървеше, но бъркалката не се въртеше и там нямаше ремък, а едни конци навити, и за това незнам как ще стане......
А дали така ще мога ли да измеря за ширина:
Скрит текст:
 
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 17:38 от abrikotinnn

# 516
  • Добрич
  • Мнения: 5 427
По ширината ремъкът има "писти", т.е. има значение колко пистов е ремъкът. Ако марката има сервиз, там като кажеш точно модела на хлебопекарната, трябва да ти пратят ремък. Можеш да се обадиш по телефона и да ти го пратят по куриер

# 517
  • София
  • Мнения: 2 903
Eто тук може да се провери, виждам, че има подобни дължини - https://www.gloria94-bg.com/chasti-hlebopekarni/remaci-hlebopekarni-roboti

# 518
  • Мнения: 277
Благодаря ви... Simple Smile
Марката е morphy richards 48248 подариха ни я,незнам тук дали има сервиз....
Смятам там да отида направо в магазин за резервни части  , заедно с моята хлебопекарна и там на място да пробваме ремък

# 519
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 746
"Виждам, че последните страници на темата се въртят около рецептите, но аз съм в процес на избиране. И не знам от къде да стартирам. Разгледах няколко в сайтовете на няколко магазина, но там нямат почти никакво описание. Нито с колко бъркалки са, нито шум и други такива, които имат някаква важност. Не държа да е скъпа машина /ама никак/. В смисъл не ми е проблем да отделя и 300лв, примерно, но не държа да е такава, за да се изтъквам. Ако има някоя за 100, която ще ми върши работа съм ОК. Иска ми се да е с 2 бъркалки, да е с възможно най-безвредното покритие и да може освен хляб да прави козунаци, тесто за пица и разни други такива екстри. Последните 2 ми са задължителни. Колкото по-безшумна, толкова по-добре. И лесно да и се намират РЧ, а и да не са скъпи. Вкъщи доста правим разни тестени неща. За грамажи не мога да преценя. Мисля, че 1 кг. ще е ок. Някой ще ме насочи ли към конкретна марка и модел. Обърках се в разнообразието от машини. Хм... и ако машината е примерно за  по-големи грамажи хляб тома означава ли, че и тестото, което ще замеси за пица трябва да е повече?

"

# 520
  • Мнения: 6 166
Аз взех лидълската и съм много доволна. Отговаря на всичките изисквания,които сте посочили.За сега съм правила хляб,тесто за пица,тесто за гевречета и козунак.

# 521
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 746
Благодаря, но аз лидълската явно я пропуснах, пък не ми се чака до след 6 месеца. С какво покритие е?

# 522
  • София
  • Мнения: 2 903
Хлебопекарна за 100 лева и извънземно безвредно покритие, не се връзват в едно изречение:smiley:

# 523
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 746
Не казах, че държа да е 100лв. Казах, че държа да е безвредна.

# 524
  • Мнения: 12 301
Скрит текст:
Виждам, че последните страници на темата се въртят около рецептите, но аз съм в процес на избиране. И не знам от къде да стартирам. Разгледах няколко в сайтовете на няколко магазина, но там нямат почти никакво описание. Нито с колко бъркалки са, нито шум и други такива, които имат някаква важност. Не държа да е скъпа машина /ама никак/. В смисъл не ми е проблем да отделя и 300лв, примерно, но не държа да е такава, за да се изтъквам. Ако има някоя за 100, която ще ми върши работа съм ОК. Иска ми се да е с 2 бъркалки, да е с възможно най-безвредното покритие и да може освен хляб да прави козунаци, тесто за пица и разни други такива екстри. Последните 2 ми са задължителни. Колкото по-безшумна, толкова по-добре. И лесно да и се намират РЧ, а и да не са скъпи. Вкъщи доста правим разни тестени неща. За грамажи не мога да преценя. Мисля, че 1 кг. ще е ок. Някой ще ме насочи ли към конкретна марка и модел. Обърках се в разнообразието от машини. Хм... и ако машината е примерно за  по-големи грамажи хляб тома означава ли, че и тестото, което ще замеси за пица трябва да е повече?
За Лидл може да пробваш да им пишеш на мейл дали има вариант с останала някъде непродадена машина, смятам че имаш шанс ако наистина я искаш. Те скоро бяха, май преди седмица. Грамажите бяха 1000 / 1250 / 1500 на тяхната машина, не е малка. Като цяло, тези дето са с максимален грамаж 900г или 1 кило са с една бъркалка, позволява ли повече ще е с две машината. За тесто и тем подобни всяка една ще ти свърши работа, тя машинката само механичната работа върши, а вече каквото й метнеш вътре, това ще ти омеси. То това не е екстра, съвсем нормално си е. Пица, питка - каквото ти е кеф. И да, по-голям капацитет значи че и по-голямо тесто може да замеси, естествено. Вече не знам с малко количество тесто как би се справила да го подмята из голямото казанче, ако такова ти беше питането. Козунаци - ми що да не може да прави, те всичките могат, само че козунакът пак ще трябва да си го вадиш, плетеш и прочие. Ако искаш само да метнеш всичко вътре, ще стане на самун. Пак ще е козунак де. Аз лично колкото пъти съм правила, предпочитах да не ползвам готова програма за козунак/сладък хляб, а да си комбинирам както аз реша.
Иначе покритието на казанчетата масово е тефлон някакъв, имаше коментирани по някое време разни с керамично май покритие, но са по-скоро екзотика на фона на масовите модели. И цените им не са ниски де.
Щом изтъкваш и евтини части за подмяна да търсиш, казанче със специално покритие ти отпада от търсенето, според мен. Казанче и бъркалки се водят консуматив, подменят се след време като се износят или надраскат, дори гаранцията на самата машина не ги включва тях.

Общи условия

Активация на акаунт