Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Набори
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
705-714 от 714 отговора


Мнения: 1 325
И в другото училище ли не ви хареса.
Тия местеници няма ли да се отразят лошо на детето...
Цитирай


Мнения: 6 387
Мигла, толкова непреодолими ли са различията и с това място?
Какво очаквате да бъде, така че да се получат нещата и имате ли предвид подобно място?
Като се има предвид, че след 4-ти клас промените  у децата стават много по-сериозни, а начина на преподаване - по-сложен, дали местеното е начина за справяне с проблемите? Дано да наредите нещата правилно и безстресово.
Цитирай

София

Мнения: 604
Ами ...налага се. Колкото се справим- толкова. Все пак справянето е общо задължение.
А да ли е лошо за детето? Не е лошо местенето, а оставането.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 376
Какво се случва? Ако искаш да споделиш разбира се. Аз също мислех да ги местя, но след няколко разговора с различни хора си изясних, че полза няма голяма предвид вариантите. А освен това детската психика не е като нашата. Те нямат предразсъдъците, които имаме възрастните, понякога една ситуация която за нас е в много черни краски, а от тях не се приема така. Във всички случай много разговори с детето и да го изслушвате, то трябва да води вашите решения според това как се чувства. Може да работите и с психолог. Гаранция, че на ново място няма да е дори по-зле  за съжаление няма... Каквото и да решите дано е най-доброто възможно. Сигурно е тежко за цялото семейство и доста стресово. Disappointed
Цитирай

София

Мнения: 604
Благодаря на всички за вниманието! Всичко, за което пишете и ние го осъзнаваме и минаваме през всякакви варианти, обмисляме, не сме хора без търпение или желание за решаване на възникнали проблеми. В трудните моменти, обаче си сам Не зная защо ни се случва втори път- излиза, че не сме в ред. За мен обаче не е така. Детето ми е много лъчезарно и добронамерено. Винаги е ходил с огромно желание на училище. И сега е така. Не зная дали помните- преди бягахме от тормоз от класната. Този път класната иска да останем в класа, никога не се оплака и грам от сина ми. Този път има агресия от определена група деца, които доминират в класа. Класната уж вика родители, говори с децата, уж все оправя нещата, а те са си все същите......е..аз не си пращам детето на училище да ми го ритат, обиждат и изолират. Обясненията на класната са, че тези момчета така общуват, че били груби деца, че той не трябвало да обръща внимание и да се научи да се справя.
Цитирай


Мнения: 2 697
 Много съжалявам за това, през което преминава детето и вие заедно с него.  За жалост във всеки клас има такива деца . Понеже и ние се изместихме заради класния ръководител, знам , че е наистина важно  да попаднете на добър такъв. Синът ми го преместих при истински отдаден учител, но по стечение на обстоятелствата се наложи да бъдат водени от друга госпожа в трети клас. В началото на учебната година моето дете също имаше проблем подобен на вашия с няколко негови съученика, които си позволяваха да го обиждат. Той е чувствителен на една определена тема , където бяха насочени обидите и ги приемаше много сериозно. Понеже му се отразяваше това отношение, проведох няколко разговора с класната, както и се чух с майката на едното дете и не на последно място, мъжът ми си поговори и с въпросното дете- тартора на групата.  Да, не е редно това последното, но свърши работа и сега децата имат съвсем различни отношения, да не кажа , че станаха приятели.
 Опитай да инициираш една среща с родителите и педагогическия съветник , заедно с децата и поставете проблема открито пред всички на масата. Децата  вече са на такава възраст, че би трябвало да правят разлика между редно и нередно отношение към останалите деца. Информирайте и директорката .   Успех ви пожелавам! И с тези няколко реда не искам да те поучавам, защото вие си знаете , каква е цялостната картина и можете да вземете най-правилното решение за детето,  а само споделям опит, който, за жалост, и ние имахме в училище.

EliG, с огромно закъснение : Поздравление за успехът на детето!
Цитирай


Мнения: 6 387
Много тъжно е това което пишеш, Мигла. Потвърждава опасенията ми. Лошото е, че не се прави абсолютно нищо да се работи с конкретните агресивни деца,  защото те ще продължават да развиват
"таланта" си. Най-лошото е, че няма никаква гаранция, че след няколко години отново може да се озоват в един клас. Много жалко, че все пак директорите имат някакви правомощия, които да вършат работа с подобни "явления", но не им се занимава. Колко по-лесно изглежда безпроблемните деца да бягат, за да се спасяват.
Успех! Дано на третото място нещата да се получат.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 376
На твое място бих поискала 2 срещи. Първата между теб, класен, психолог на училището и директор. След нея втора на която да присъстват и децата, които обиждат плюс твоето.
И поставяш нещата спокойно, без да се караш, към състава на училището, че ако не се променят нещата ще преместиш детето си/ако загрубеят, че ще се обърнеш към инпекторат за съдействие и към медиите/, към родителитете, че поведението на децата категорично е недопустимо и те би трябвало да имат ресурсите да наложат същото незабавно да се прекрати, като освен личните им мерки считаш за нужно детето ти и ти да получите извинение за стреса и неприятните емоции още там на срещата, от децата и тяхните родители които са и законни представители и в този смисъл носят пълната законова отговорност за действията им.
И за да се почустват още по неудобно ако са нормални тези хора, пък и за да ти е мирна главата и позицията спрямо ръководството на училището, казваш, че ако считат, че има за какво твоето дете също ще се извини и ще поеме своята отгорност да се държи според нормите за поведение, възприети в учебното заведение.
Винаги много повече респектира твърда и неотменна позиция, изказана ясно и изискваща вместо да трупаш и накрая да избухнеш. Просто го направи абсолютно хладнокръвно, дори да ти коства много усилия.
Няма място за тъга и жалване, в живота си децата ни така както и ние ще срещат всякакви хора. Нека ситуацията е за жизнен урок за детето ти, че има начини да се справи с трудностите. Децата да си деца, могат да пробват най-различно поведение. Важното е ние като възрастни какво правим, реагираме ли адекватно, изискваме ли правата които имаме да се спазват или бягаме от проблема. Родителите на тези деца имам задължението да си свършат работата, нищо смущаващо няма ако някой неглижира нещо, което за други е нетърпимо да бъде подсетен какво трябва да направи тъй, че да не се поставят другите около него в положение да сменят средата, защото в един момент се оказва, че подобно поведение се приема за норма. Което е абсурдно, абсурдно е да си мислиш, че твоето дете трябва да излезе от тази среда. Не, другите които са проблем могат и е нужно дори за тяхно добро да влезнат в рамките на примливото, отговорно поведение.
« Последна редакция: нд, 14 апр 2019, 10:12 от valeriq.k »
Цитирай

София

Мнения: 604
Благодаря, ви момичета hearts
Цитирай


Мнения: 2 595
Мигла,
съжалявам, че ви се случва това!
Валерия е написала всичко, което можеш да направиш и според мен.
Не ти е сбъркано детето! Нормално, добре възпитано, избягващо  конфронтации, кротко дете, попаднало в сбърканата ни образователна система. Такива деца ги определят като "много емоционални", а учителите съветват "да не обръщат внимание ". Повсеместна практика. Случват ви се гадости? Много лично го приемате.  Деца са, буйни са, всички са такива. Проблемът е във вашето дете, защото е много емоционално. То трябва да свикне. И прочее още дивотии, целящи да заметат проблемите под килима. Училището е с почти вързани ръце, механизмите за решаване на проблеми са малко и неработещи. А най-лошото е, че не им се занимава. Това, обаче не означава да развяваме бялото знаме. Трудно и болезнено е, знам.
И друго - детето има ли среда извън училище? Някъде, където да се чувства значимо, с деца, свързани от общи интереси. Така среда би му помогнала много в такъв момент.
Много сили ви пожелавам! Вярвам, че ще намерите най-доброто решение!

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
705-714 от 714 отговора