За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 579
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 2 767
Да дам отзив за печената царевица на фурна. Мммм, не ни допадна много,  печена на барбекю или варена е по-вкусна. На фурна стои леко суха и въобще не направи лека карамелизация,  както печена на барбекю.

# 706
  • Sofia
  • Мнения: 26 186
Имам горчиви домашни краставици,да ги хвърлям или може по някакъв начин да се махне горчилката?

# 707
  • Мнения: 22 867
Имам горчиви домашни краставици,да ги хвърлям или може по някакъв начин да се махне горчилката?

Пробвай да ги обелиш, въпреки че понякога и белени си нагарчат.

# 708
  • София
  • Мнения: 1 831
Имам горчиви домашни краставици,да ги хвърлям или може по някакъв начин да се махне горчилката?
Отрязваш първо единия край и започваш да го триеш в краставицата /двете отрязани части на  краставицата. Отделя се течност, която измиваш. Така процедираш и  от другата страна.
И така не винаги се получава, но мисля, че не пречи да опиташ.

Последна редакция: пн, 23 юли 2018, 15:42 от verabel

# 709
  • Мнения: 351
имаме капини. Компот не искаме, нито сладко. Други идеи ,какво да направя с тях?

# 710
  • Мнения: 39 041
имаме капини. Компот не искаме, нито сладко. Други идеи ,какво да направя с тях?
Да ми ги изпратиш на мен!
Извинявай, не се сдържах.

# 711
  • Мнения: 9 092
Мили ми готвачи, имам агнешки ребра и врат, моля, дайте рецепта за тях Simple Smile
Ако не ти е късно, погледни тук, Мони - най-лесно в плик http://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post_27.html   или тук напарво  http://pep-4o.blogspot.com/2013/05/blog-post_28.html
Или с адската замазка http://pep-4o.blogspot.com/2017/04/blog-post.html

# 712
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Мили ми готвачи, имам агнешки ребра и врат, моля, дайте рецепта за тях Simple Smile
Ако не ти е късно, погледни тук, Мони - най-лесно в плик http://pep-4o.blogspot.com/2013/06/blog-post_27.html   или тук напарво  http://pep-4o.blogspot.com/2013/05/blog-post_28.html
Или с адската замазка http://pep-4o.blogspot.com/2017/04/blog-post.html
Благодаря, не е късно, утре ще го готвя най-вероятно. И аз мислех за плик, но е много. Ще си харесам някоя от другите 2 рецепти. Kissing Heart

# 713
  • София
  • Мнения: 10 765
имаме капини. Компот не искаме, нито сладко. Други идеи ,какво да направя с тях?

Нежни омбре палачинки с плодове

Кекс с къпини и банан

# 714
  • Мнения: 389
Здравейте!
Искам да направя и замразя няколко готови или полуготови ястия, но не ми е ясно точно как.
Първото е пържени тиквички - с брашно или без се пържат, когато след това се слагат във фризер?
Другото е оълнени чушки с ориз и кайма.. напълно готови ли да бъдат или сурови напълнени?
И последното е лазаня.. иска ми се да е като купешките.. направена и само да се изпече..
Ако се сещате и за някое друго ястие, което е подходящо, ще съм много благодарна. Simple Smile

# 715
  • Мнения: 2 328
Имам няколко пакета био просо. Аз такова нещо никога не съм яла, не съм готвила, че и не съм виждала до днес. Как се готви това просо? Четох в нета да го накисна и сваря, но ми трябва изпитана вкусна рецепта. Помогнете:praying_hands:

# 716
  • Мнения: 4 859
Здравейте!
Искам да направя и замразя няколко готови или полуготови ястия, но не ми е ясно точно как.
Първото е пържени тиквички - с брашно или без се пържат, когато след това се слагат във фризер?
Другото е оълнени чушки с ориз и кайма.. напълно готови ли да бъдат или сурови напълнени?
И последното е лазаня.. иска ми се да е като купешките.. направена и само да се изпече..
Ако се сещате и за някое друго ястие, което е подходящо, ще съм много благодарна. Simple Smile
Пържените тиквички без брашно ги замразявам,после ги правя с кисело мляко,чесън и копър.
Пълнените чушки ги замразявам готови,но ние нямаме проблем с вкуса на замразените храни.Може да ги направиш с полуготова плънка и после за запечеш.
За лазаня-готова лазаня сме замразява ли по парче или две ,после вадим топлим само и ядем.
Ако искаш да не е напълно готова може да свариш леко корите,редиш си между тях сосове с кайма и бешамел,кашкавал/моцарела(може да ползваш еднократните форми за печене)и после като решиш пъхаш във фурната да се разтопят сирената и да поомекнат корите.
За други ястия -боб ,леща на супа,шкембе чорба,зелен боб и грах яхния(постен или с месо),баница,палачинки,пържени филии.Кюфтета с доматен сос или фрикасе,или на грил тиган,зеле(прясно или кисело)-постно или с месо,всякакви печени или гриловани меса,руло от кайма тип стефани и много още.Всички тези си ги замразяваме готови сготвени.

Последна редакция: вт, 24 юли 2018, 11:31 от lady_gothic

# 717
  • Мнения: 39 041
Просото може да го направиш както готвиш ориз.

# 718
  • Мнения: 351
имаме капини. Компот не искаме, нито сладко. Други идеи ,какво да направя с тях?
Да ми ги изпратиш на мен!
Извинявай, не се сдържах.

ок ,къде да ги изпратя  Grinning

# 719
  • Русе
  • Мнения: 5 178
имаме капини. Компот не искаме, нито сладко. Други идеи ,какво да направя с тях?

Направи си сироп от тях. При мен днешната доза от 2.5 кг къпини.

Общи условия

Активация на акаунт