За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 693
  • 743
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 9 647
Този ромбоиден сладкиш от едно време да не би да е Агнеса?

Не, не е Агнеса, но Агнеса е също много як! Препоръчвам.

# 691
  • Мнения: 35 109
Агнеса е единственото нещо, което можеше да прави майка ми. И торта фалшив Гараш. Wink И сега я карам да ми прави Агнеса

# 692
  • Мнения: 9 647
На външен вид доста прилича на това:

# 693
  • Мнения: 5 215
Точно Агнес/а/и е! Мерси! bouquet

moonriver, свекърва ми прави несиропиран и какаов сладкиш, (мисля негърче се казва), но глазурата е шоколад. Пак е нисък и на ромбове. Може ли да е той, но с различна глазура? Thinking

# 694
  • Мнения: 9 647
Точно Агнес/а/и е! Мерси! bouquet

moonriver, свекърва ми прави несиропиран и какаов сладкиш, (мисля негърче се казва), но глазурата е шоколад. Пак е нисък и на ромбове. Може ли да е той, но с различна глазура? Thinking

Може и така да е. Хич не беше сложна основата. Мога да пробвам тази на Негърчето и отгоре да си направя глазура та както си я помня.

# 695
  • Мнения: 14 072
Здравейте, издирвам рецептата за любимия ми сладкиш от детство. Представляваше какаов блат, но не пандишпан, отгоре с глазура от пудра захар и масло, и поръсен с дебел слой смлени орехи. Идея си нямам как се казва. Ще се радвам много ако някой го знае.
Ние си го наричахме "Негърче", но с появата на нета разбрах, че така казват на друг сладкиш. Ето моята рецепта, божествен е на вкус и го правехме в "голямата тава".

1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода
бакпулвер
2 1/2 ч.ч. брашно
3 с.л. какао

Глазура: 125 гр. масло, 1/2 ч.ч. пудра захар, 2 ванилии, 2 жълтъка, 1 с.л. прясно мляко

смлени орехи за поръсване

Аз не слагам жълтъци и мляко, пак си се получава невероятен вкус, топящ се в устата. Благодаря ти, че ме подсети за него!

# 696
  • Мнения: 978
Правят ми се домашни шоколадови бонбони, вие по каква рецепта ги подготвяте?

# 697
  • Мнения: 9 647
Здравейте, издирвам рецептата за любимия ми сладкиш от детство. Представляваше какаов блат, но не пандишпан, отгоре с глазура от пудра захар и масло, и поръсен с дебел слой смлени орехи. Идея си нямам как се казва. Ще се радвам много ако някой го знае.
Ние си го наричахме "Негърче", но с появата на нета разбрах, че така казват на друг сладкиш. Ето моята рецепта, божествен е на вкус и го правехме в "голямата тава".

1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода
бакпулвер
2 1/2 ч.ч. брашно
3 с.л. какао

Глазура: 125 гр. масло, 1/2 ч.ч. пудра захар, 2 ванилии, 2 жълтъка, 1 с.л. прясно мляко

смлени орехи за поръсване

Аз не слагам жълтъци и мляко, пак си се получава невероятен вкус, топящ се в устата. Благодаря ти, че ме подсети за него!



Йеййй, изглежда да е това, но и аз не съм го яла с жълтъци и мляко в глазурата. Благодаря!
Ние пък си му казвахме "черния сладкиш" , хаха. Много фин вкус!

# 698
  • Мнения: 14 072
От нищо продукти - неочаквано добър резултат! Майка ми го правеше, после аз, сигурна съм, че този сладкиш търсиш. Heart Eyes

# 699
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 002
https://www.zajenata.bg/%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1% … -recepta3065.html
Този става много сполучлив. Отгоре го поръсвам с орехи.

# 700
  • sf
  • Мнения: 10 142
А вкъщи ядяхме някакъв с жълта маслена глазура и го наричахме "немски сладкиш" .

# 701
  • София
  • Мнения: 11 701
Правят ми се домашни шоколадови бонбони, вие по каква рецепта ги подготвяте?

http://recepti.gotvach.bg/r-97944-Бадемови_бонбони_с_марципан_и_фурми

Някой питаше за Агнеса - ето я и нея, разкошен е, нищо, че е по-старичък, за него времето не е от значение.

http://recepti.gotvach.bg/r-10305-Бърз_сладкиш_Агнеса





# 702
  • София
  • Мнения: 10 854
Правят ми се домашни шоколадови бонбони, вие по каква рецепта ги подготвяте?

Бонбони Baci Perugina

# 703
  • Мнения: 10 374
Аз правя импровизирани - каквито бисквити имам, натрошавам наситно, размесвам с ядки, стафиди, корички (каквото имам в момента), разтопен шоколад (или гъсто сварено какао с много захар и масло), правя на топчета и овалвам в кокос.
http://ellyganova.blogspot.com/2012/12/blog-post.html - това също са много хубави бонбони, правя ги обикновено за Коледа, заедно с другите сладки. Поръсвам ги със златен прах за сладкиши

# 704
  • Montana, Bulgaria
  • Мнения: 564
Мили ми готвачи, имам агнешки ребра и врат, моля, дайте рецепта за тях Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт