За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 667
  • 743
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 6 687
Черешите повече ми се връзват със сметана, крема сирене, маскарпоне, а не с нишесте и яйчен крем.
Аз бих ги срязала, за да им махна костилките. Посипала със захар, после за малко на котлона. Чакам да изстине и разбърквам с маскарпоне. Но зависи за какво ти трябва този крем.
За десерт, само кремче. Понеже трябва да оползотворя прясното мляко, пък и имам череши, та реших да ги съчетая. Simple Smile

# 16
  • Мнения: 2 817
Вижте тази рецепта с череши. Мисля да я опитам тези дни.

http://www.kulinarnarabotilnica.com/2017/06/-recipe-klafuti-s-chereshi.html

# 17
  • Мнения: 6 687
Аз много обичам клафути, но ММ не и затова искам нещо друго да пробвам. Благодаря за предложението!

# 18
  • София
  • Мнения: 11 688
Благодаря за темата! Simple Smile
Пепчо, бързо възстановяване!
И аз с молба: може ли да ми предложите крем с череши, имам и близо литър прясно мляко . Мислех си за домашен крем с нишесте и жълтък, и да добавя черешите, дали ще се получи добре или да добавя сметана?!
http://mysweethobby.blogspot.com/2013/06/blog-post_3.html

# 19
  • Мнения: 6 687
Марчева, благодаря! Ще пробвам тази рецепта!    bouquet Hug

# 20
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 3 997
Благодаря за темата. За сега въпроси нямам Simple Smile

# 21
  • Мнения: 2 755
Мноого моля, някой да помогне с рецептата или съставките на Ягодово дайкири от Хепи.

# 22
  • София-Младост
  • Мнения: 23 321
Мноого моля, някой да помогне с рецептата или съставките на Ягодово дайкири от Хепи.
Не съм пила в Хепи, но пробвай това
http://m.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1056-strawberry-daiqu … -iagodovo-daikiri

# 23
  • Мнения: 2 755
Мноого моля, някой да помогне с рецептата или съставките на Ягодово дайкири от Хепи.
Не съм пила в Хепи, но пробвай това
http://m.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=1056-strawberry-daiqu … -iagodovo-daikiri

Благодаря, но наистина искам точно тяхното. Ненадминато е Yum

# 24
  • Мнения: 189
Здравейте! Ще може ли да се получи вкусна гъбена каша с пълнозърнесто брашно? Само такова имам в момента.

# 25
  • Sofia
  • Мнения: 26 331
Да,аз винаги ползвам тъмно брашно.

# 26
  • Мнения: 189
Супер! Мерси  bouquet

# 27
  • Мнения: 284
Първо,благодаря за рецептите за пидето,тези дни ще го направя. Второ,да се извиня предварително за невежеството,но като начинаещ доста неща са ми мъгла,за това да ви попитам какво мога да приготвя с брашно "тип 500",тип "650" и тип "00" и каква е разликата? ММ е взел от всички видове само да му готвя 😀
Благодаря ви предварително!

# 28
  • София
  • Мнения: 11 688
Първо,благодаря за рецептите за пидето,тези дни ще го направя. Второ,да се извиня предварително за невежеството,но като начинаещ доста неща са ми мъгла,за това да ви попитам какво мога да приготвя с брашно "тип 500",тип "650" и тип "00" и каква е разликата? ММ е взел от всички видове само да му готвя 😀
Благодаря ви предварително!
Цифрата поставена към вида брашно показва пепелното му съдържание в проценти

тип 500 - бяло брашно за бял хляб - широка употреба

тип 650 - 850  брашно за пици , хляб, козуначено тесто

тип 450 - екстра фино бяло брашно

тип - 0 - италианско близо до нашето 500

тип  00 - италианско - най-високо категоризирано брашно, изключително фино, има два вида - от твърда пшеница и мека с нисък глутен

тип 1600 - пълнозърнесто

тип 812 - брашно за хляб с висок глутен

тип 550 - за всичко
има и още но аз работя основно с 500 българско и с италианско 00, като ползвам отделно за пица, отделно за сладкиши, отделно за прясна паста и за общо предназначение.
Дано тази разбивка да ти помогне.




# 29
  • Мнения: 284
Първо,благодаря за рецептите за пидето,тези дни ще го направя. Второ,да се извиня предварително за невежеството,но като начинаещ доста неща са ми мъгла,за това да ви попитам какво мога да приготвя с брашно "тип 500",тип "650" и тип "00" и каква е разликата? ММ е взел от всички видове само да му готвя 😀
Благодаря ви предварително!
Цифрата поставена към вида брашно показва пепелното му съдържание в проценти

тип 500 - бяло брашно за бял хляб - широка употреба

тип 650 - 850  брашно за пици , хляб, козуначено тесто

тип 450 - екстра фино бяло брашно

тип - 0 - италианско близо до нашето 500

тип  00 - италианско - най-високо категоризирано брашно, изключително фино, има два вида - от твърда пшеница и мека с нисък глутен

тип 1600 - пълнозърнесто

тип 812 - брашно за хляб с висок глутен

тип 550 - за всичко
има и още но аз работя основно с 500 българско и с италианско 00, като ползвам отделно за пица, отделно за сладкиши, отделно за прясна паста и за общо предназначение.
Дано тази разбивка да ти помогне.
Много ми помогна,искрено ти благодаря за подробното описание,ориентира ме добре. Ще се опитам да направя питка другата седмица и сега вече знам,че е добре да е с тип "650"?

Общи условия

Активация на акаунт