Hell’s Kitchen България - сезон 1, тема 7 - ФИНАЛ

  • 61 384
  • 694
  •   1
Отговори
# 660
  • ГО
  • Мнения: 3 955
Една чаша захар си е по принцип количеството за кекс - мах. 250гр.
Зная, че съотношението захар-брашно е 1:1,5.
Да ви кажа, много ме е яд, че Божидар готви, отрязаха Лора и Стоян, че да гледаме Божидар - тъпо!
Ех, ако Филип беше готвач или Станимир.....

# 661
  • Sofia
  • Мнения: 26 370
Само за тази седмица беше той.От утре друг.

# 662
  • ГО
  • Мнения: 3 955
Само за тази седмица беше той.От утре друг.
Това съм го пропуснала. Мерси!

# 663
  • London
  • Мнения: 6 732
Аз кекс без кисело мляко или прясно мляко някак си не си представям.....и с толкова малко олио, на тези грамажи трябват поне 100 мл? Даже го предпочитам с масло, вместо олио! Не ме блазни сякаш рецептата.

# 664
  • Мнения: 1 914
Аз кекс без кисело мляко или прясно мляко някак си не си представям.....и с толкова малко олио, на тези грамажи трябват поне 100 мл? Даже го предпочитам с масло, вместо олио! Не ме блазни сякаш рецептата.
На мен любимият ми кекс е пандишпановия. Прави се само с яйца, но разбити много добре.

# 665
  • София
  • Мнения: 20 062
И с никакво или минимално количество мазнина, в зависимост от рецептата.  Peace

# 666
  • Мнения: 5 680
Трябва тия дни да спра до един магазин и да ви снимам една реклама с Мартин. Реклама на бельо е Wink.

# 667
  • Другата България
  • Мнения: 37 231
Интересно ще е да я видим. Wink Sunglasses

# 668
  • Мнения: 13 260
Simple SmileХайде снимай, чакаме да обсъдим.

# 669
  • 221B Baker Street
  • Мнения: 1 950
Точно така, пандишпанов кейк, бухва без набухвател, само от яйцата. Обаче си трябва яко биене и на жълтъци, и на белтъци.
Нали си имаме по един миксер, разбиваш без проблем, не е ли така..

Обаче вуйна ми, лека и пръст, никога, ама никога не използваше миксер, разбиваше всичко на ръка. И винаги само по посока на часовниковата стрелка! Когато и ходех на гости, винаги ме караше да и правя точно този кейк... Simple Smile Wink

# 670
  • London
  • Мнения: 6 732
Хич не обичам пандишпан аз, обичам кекса да е мокър и плътен.

# 671
  • София
  • Мнения: 20 062
Аз като цяло не обичам кексове, защото са ми сухи. Правя един с пресни и сушени плодове и ядки, иначе предпочитам сладкиши.

# 672
  • London
  • Мнения: 6 732
Аз като цяло не обичам кексове, защото са ми сухи. Правя един с пресни и сушени плодове и ядки, иначе предпочитам сладкиши.


Заповядай у дома на кекс, няма да е сух. Ще е перфектен марбъл...сочен. Или пък неаполитански с череши и масло.

# 673
  • София
  • Мнения: 20 062
Благодаря за поканата!  Hug Марбъл не обичам, независимо колко е сочен, но този с черешите бих опитала с удоволствие.

# 674
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Светлана готви при Гала. Хубаво е, че им дават поле за изява.

Общи условия

Активация на акаунт