domashno prigotveni pureta

  • 6 618
  • 21
  •   1
Отговори
zdraveite,iskam sama da si prigotvjm puretata ,zastoto gotovite sa palni s niseste.kajete mi za zelen4ukovite moga li da izpolzvam orizovo,carevi4no brasno,oveseni jdki ,4eren oriz i dr. zdravoslovni produkti. soevo brasno sasto.za plodovite kam banana moga li da pribvam sok ot portokal.domati davate li nadecata si.nie sme na 7 m.

# 1
  • Мнения: 5 500
Здрасти Силви Sign Exclamation
Моето бебе е на шест месеца и до този момент сама съм му приготвяла и зеленчуковите и плодовите пюрета и кашите следобед. Зеленчуковите го приготвям на основа картоф и морков и всеки ден разнообразявам с различен зеленчук: тиквичка, грах, зелен фасул. Използвам и кафяв ориз с тиквичка, грах или морков, пипер, коприва, всеки ден различно. А слеобедната закуска е: овесени ядки, ядки от елда, банан и авокадо.
Брашната, които си ги изброила не ги използвам, защото готвя с целите продукти. Няма логика да слагаш оризово или царевично брашно, защото сварените картофи и ориз се пасират много добре. Кафевият ориз, обаче първо го меля в блендер да стане по-ситен и после го варя. А четох, че царевичното не било пълноценно.
Слагам също и соево сирене, но в пюре от моркови и грах или моркови и зелен фасул.
Не ми се вижда приятна комбинацията банан с портокалов сок, банан го смесвам също с ябълка, а портокаловия сок пак с ябълка или мандарина.
За доматите, още не им е сезон, тези които са на параза са парникови и едва ли са подходящи за бебетата. Смятям да давам домати, но на лято, а тогава моят син ще е почти на годинка.
Надявам се, че ти бях полезна Wink  Sign Exclamation

# 2
Здравейте,

искам да ви питам нещо, и ще се радвам някой да ми отговори.
Взех за моето дете, овесени ядки. Искам да му правя кремчета за следобедна закуска с овесени ядки, предварително съм ги смелила с кафемелачка, Кажете ми някоя изпитана рецепта, с овесени ядки и прясно мляко, но така че, овесените ядки да не станат на бучки като ги прибавя към врящото прясно мляко.

Благодаря ви предварително за отговорите.

# 3
a moje i sigurno i pokalnali semena smleni[ Laughing quote="AFRODDITA"]Здрасти Силви Sign Exclamation
Моето бебе е на шест месеца и до този момент сама съм му приготвяла и зеленчуковите и плодовите пюрета и кашите следобед. Зеленчуковите го приготвям на основа картоф и морков и всеки ден разнообразявам с различен зеленчук: тиквичка, грах, зелен фасул. Използвам и кафяв ориз с тиквичка, грах или морков, пипер, коприва, всеки ден различно. А слеобедната закуска е: овесени ядки, ядки от елда, банан и авокадо.
Брашната, които си ги изброила не ги използвам, защото готвя с целите продукти. Няма логика да слагаш оризово или царевично брашно, защото сварените картофи и ориз се пасират много добре. Кафевият ориз, обаче първо го меля в блендер да стане по-ситен и после го варя. А четох, че царевичното не било пълноценно.
Слагам също и соево сирене, но в пюре от моркови и грах или моркови и зелен фасул.
Не ми се вижда приятна комбинацията банан с портокалов сок, банан го смесвам също с ябълка, а портокаловия сок пак с ябълка или мандарина.
За доматите, още не им е сезон, тези които са на параза са парникови и едва ли са подходящи за бебетата. Смятям да давам домати, но на лято, а тогава моят син ще е почти на годинка.
Надявам се, че ти бях полезна Wink  Sign Exclamation
[/quote]

# 4
  • Мнения: 5 500
Давам житни кълнове пасирани в пюрето по една чаена лъжичка през ден.

# 5
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 784
Овесеното брашно от смлени ядки няма да ти става на бучки, ако го разбъркваш със студено мляко/вода, а не врящо. Ядките са фини, така че им трябва съвсем малко да кипнат.

# 6
  • Мнения: 5 500
Цитат на: Малина
Здравейте,

искам да ви питам нещо, и ще се радвам някой да ми отговори.
Взех за моето дете, овесени ядки. Искам да му правя кремчета за следобедна закуска с овесени ядки, предварително съм ги смелила с кафемелачка, Кажете ми някоя изпитана рецепта, с овесени ядки и прясно мляко, но така че, овесените ядки да не станат на бучки като ги прибавя към врящото прясно мляко.

Благодаря ви предварително за отговорите.


Вземи си фини овесени ядки на Фамилия Никола и няма да има нужда да ги мелиш предварително. Аз ги варя в МW и не стават на бучки, но може и на котлон. Измиваш ги, наливаш вода един пръст и ги слагаш на котлона да заврят, готови са две-три минути след като заврат. Не слагам прясно мляко, добавям ситно смлени орехи и мед и вкуса е невероятен. Laughing Гарантирам ти, че така няма да станат на бучки Wink  Sign Exclamation

# 7
nali med ne trjbva da se dava do 1 god.a za soevoto mljko kakvo vi e mnenieto.

# 8
[kakvo se kajes za mesnite pureta,i tjh li sama giprigotvjs. a sasto i zele izpolzvas li v zelen4ukovite i dobabjs li kam tjh maslo ie na kolko meseca stequote="AFRODDITA"]Здрасти Силви Sign Exclamation
Моето бебе е на шест месеца и до този момент сама съм му приготвяла и зеленчуковите и плодовите пюрета и кашите следобед. Зеленчуковите го приготвям на основа картоф и морков и всеки ден разнообразявам с различен зеленчук: тиквичка, грах, зелен фасул. Използвам и кафяв ориз с тиквичка, грах или морков, пипер, коприва, всеки ден различно. А слеобедната закуска е: овесени ядки, ядки от елда, банан и авокадо.
Брашната, които си ги изброила не ги използвам, защото готвя с целите продукти. Няма логика да слагаш оризово или царевично брашно, защото сварените картофи и ориз се пасират много добре. Кафевият ориз, обаче първо го меля в блендер да стане по-ситен и после го варя. А четох, че царевичното не било пълноценно.
Слагам също и соево сирене, но в пюре от моркови и грах или моркови и зелен фасул.
Не ми се вижда приятна комбинацията банан с портокалов сок, банан го смесвам също с ябълка, а портокаловия сок пак с ябълка или мандарина.
За доматите, още не им е сезон, тези които са на параза са парникови и едва ли са подходящи за бебетата. Смятям да давам домати, но на лято, а тогава моят син ще е почти на годинка.
Надявам се, че ти бях полезна Wink  Sign Exclamation
[/quote]

# 9
Много ви благодаря за отговорите.
Не ми пречи да ги меля, аз си меля и мюсли, и овесени ядки.
А и детето ми е голямо вече, може всичко да яде.
Значи ще направя както boo казва - първо ще ги размия в студена вода ядките (всъщност брашното от ядки) и след това ще ги прибавя към врящото мляко за да стане като кремче, и така се надявам да не стане бучки, значи да правя както с нишестето го размивам първо в студена вода. Значи е същото. Нали?

# 10
  • Мнения: 5 500
Зная мнението на повечето педиатри за меда, но аз давам.
Не давам месо.
Зеле още не съм давала, но скоро ще започна, само да случа на българско зеле.
Когато слагам пшеничен зародиш или житни кълнове не добавям масло, всъщност аз не използвам масло, а студено пресован зехтин.
Моят малък бебо днес стана на шест месеца.

# 11
Цитат на: AFRODDITA
Зная мнението на повечето педиатри за меда, но аз давам.
Не давам месо.
Зеле още не съм давала, но скоро ще започна, само да случа на българско зеле.
Когато слагам пшеничен зародиш или житни кълнове не добавям масло, всъщност аз не използвам масло, а студено пресован зехтин.
Моят малък бебо днес стана на шест месеца.


6 месеца са си повод за почерпка!!!! Grinning Живи и здрави!!!

Афродита, искам да те питам, като купиш Елда как я приготвяш за ядене, ама си представи за по-голямо дете, което може всичко да яде, например си представи твоето дете на година и половина - как би му приготвила елда, защото и елда взех, и домашна юфка купих да приготвам, но за елдата не знам как точно, аз пак мога да я меля, но ме интересува с какво е полезна тя? и как се приготвя? ( пак може ли с прясно мляко или как иначе?

boo, ако и ти знаеш нещо за рецепта с елда и затова защо е полезна за малките, моля те ми пиши.
Много съм боса по въпроса за тези семена, а тук разбрах, че са полезни.

Много ви благодаря, ако ми отговориите, момичета.

Приятна вечер

Малина

# 12
  • Мнения: 5 500
Ами, че ние вече празнуваме :new-bday: и ядем торта Oha!  Sign Exclamation
Елдата я приготвям като овесените ядки, както писах по-горе. Тя също се продава фино смляна, а има и на зрънца.
Елда - лесноусвоим пълноценен белтък, чийто състав е сходен с този на бобовите растения, а по съдържание на незаменими аминокиселини се приближава до животинските продукти. Има наличие на голямо количество витамини, ценни минерали и микроелементи. Всичко това допринася за високата им хранителна стойност.

# 13
zdravei pak sam az.iskam da te pitam ti karmes li oste.vijdam 4e prilagas zdravosloven na4in na hranene za bebo ,a ti spazvas li go.moga da ti prepora4am da vklu4ia i tikva kam puretata mnogo e polezna varena na para.az sasto sam ot varna.

# 14
  • Мнения: 5 500
Не кърмя, старая се да го спазвам за себе си, в процес на научаване е и тати. Тиква давам отвреме на време, а също и цвекло, забравих да напиша.
Ще се радвам да се видим Wink  Sign Exclamation

Общи условия

Активация на акаунт