За любителите на салати - тема 2

  • 98 228
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 499
Гриловани праскови, магданоз, домати, лук, чили сос, сок от лайм

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 09:17 от Aleind.15643

# 331
# 332
# 333
# 334
  • Мнения: 9 120
огромна купа табуле

# 335
  • Русе
  • Мнения: 5 181
Печен патладжан с цедено кисело мляко

# 336
  • Мнения: 6
Шопската салата си е класика.

# 337
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 4 780
Шопската салата си е класика.
Обожавам я.

# 338
  • Варна
  • Мнения: 1 951
Шопската салата си е класика.
Така е, но пък малко да разнообразим не пречи Wink Особено ако имаш продукция от градината...
Аз правя една салата с тиквички, хем салата, хем предястие :
Нарязват се тиквичките на кубчета като за мусака, бланшират се в подсолена вода ( да не се разкашкват). Изсипват се в гевгир добре да се отцедят от водата и по възможност още горещи се объркват с майонеза, счукан чесън, нарязани магданоз и копър.

# 339
  • Мнения: 6 915
Шопската салата си е класика.
Така е, но пък малко да разнообразим не пречи Wink Особено ако имаш продукция от градината...
Аз правя една салата с тиквички, хем салата, хем предястие :
Нарязват се тиквичките на кубчета като за мусака, бланшират се в подсолена вода ( да не се разкашкват). Изсипват се в гевгир добре да се отцедят от водата и по възможност още горещи се объркват с майонеза, счукан чесън, нарязани магданоз и копър.



Това звучи добре, ще се пробва!

# 340
  • София
  • Мнения: 1 127
Аз правя нещо подобно , но с патладжан.Изпичам го , след това го намачквам и го обърквам с майонеза.

# 341
  • Мнения: 10 251
А тия тиквички имат ли отцеждане? Пробвах от форума разни рецепти
С тиквички, но не ми допада резултата. Руло пробвах едно, отцеждах тиквичките даже 24ч и после като го направих стоеше едно подгизнало и мойте не го харесаха. Та и с тази салата се чудя да не се разводни нещо. Иначе идеята ми харесва много.

# 342
  • Dope Reach
  • Мнения: 4 049
Да не би да го правиш прекалено дебело? Когато правя руло от тиквички, насолявам 3-4 за около максимум половин час, минавам ги през кърпа, за да се отцеди водата и разстилам с дебелина не повече от половин сантиметър.

# 343
  • Мнения: 10 251
Не, не е дебело и даже суха ми изглежда сместа. Но като го изпека и престои и ми подгизва. Но не виня никой 😊, просто споделям ако има някой трик за отцеждане. Със сол ги ръся и аз, но не мога на пълно да ги отцедя.

# 344
  • Dope Reach
  • Мнения: 4 049
Колко яйца слагаш? Да не би да слагаш брашно?

Общи условия

Активация на акаунт