Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
За любителите на салати - тема 2
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
330-344 от 353 отговора


Мнения: 447
Гриловани праскови, магданоз, домати, лук, чили сос, сок от лайм

« Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 09:17 от Aleind.15643 »
Цитирай


Мнения: 3 787
Салата от гриловани тиквички със сумак
Цитирай


Мнения: 3 787
Хумус с печен патладжан

Цитирай

Русе

Мнения: 2 386
Салата с домати, печени чушки и патладжани

Цитирай


Мнения: 4 125
огромна купа табуле
Цитирай

Русе

Мнения: 2 386
Печен патладжан с цедено кисело мляко
Цитирай


Мнения: 5
Шопската салата си е класика.
Цитирай

ВАРНА-морето,сините вълни.

Мнения: 3 683
Шопската салата си е класика.
Обожавам я.
Цитирай

Варна

Мнения: 260
Шопската салата си е класика.
Така е, но пък малко да разнообразим не пречи Wink Особено ако имаш продукция от градината...
Аз правя една салата с тиквички, хем салата, хем предястие :
Нарязват се тиквичките на кубчета като за мусака, бланшират се в подсолена вода ( да не се разкашкват). Изсипват се в гевгир добре да се отцедят от водата и по възможност още горещи се объркват с майонеза, счукан чесън, нарязани магданоз и копър.

Цитирай

Munich

Мнения: 3 516
Шопската салата си е класика.
Така е, но пък малко да разнообразим не пречи Wink Особено ако имаш продукция от градината...
Аз правя една салата с тиквички, хем салата, хем предястие :
Нарязват се тиквичките на кубчета като за мусака, бланшират се в подсолена вода ( да не се разкашкват). Изсипват се в гевгир добре да се отцедят от водата и по възможност още горещи се объркват с майонеза, счукан чесън, нарязани магданоз и копър.



Това звучи добре, ще се пробва!
Цитирай

София

Мнения: 1 126
Аз правя нещо подобно , но с патладжан.Изпичам го , след това го намачквам и го обърквам с майонеза.
Цитирай


Мнения: 3 854
А тия тиквички имат ли отцеждане? Пробвах от форума разни рецепти
С тиквички, но не ми допада резултата. Руло пробвах едно, отцеждах тиквичките даже 24ч и после като го направих стоеше едно подгизнало и мойте не го харесаха. Та и с тази салата се чудя да не се разводни нещо. Иначе идеята ми харесва много.
Цитирай

BG

Мнения: 1 404
Да не би да го правиш прекалено дебело? Когато правя руло от тиквички, насолявам 3-4 за около максимум половин час, минавам ги през кърпа, за да се отцеди водата и разстилам с дебелина не повече от половин сантиметър.
Цитирай


Мнения: 3 854
Не, не е дебело и даже суха ми изглежда сместа. Но като го изпека и престои и ми подгизва. Но не виня никой 😊, просто споделям ако има някой трик за отцеждане. Със сол ги ръся и аз, но не мога на пълно да ги отцедя.
Цитирай

BG

Мнения: 1 404
Колко яйца слагаш? Да не би да слагаш брашно?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
330-344 от 353 отговора