Мъфини, малки кексчета и още нещо...... 10

  • 40 723
  • 147
  •   1
Отговори
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 694
Старата тема

мъфини със сладко от вишни ЧервеноВинце
Брауни berina
Браунис Блонди
Боровинкови мъфини Pety
Мъфини с боровинки II Pety
Бананови мъфини Pety
Мъфини с Афтър Ейт(After Eight) enamorada
Боровинкови мъфини Umbra
Мъфини с моркови и орехи Umbra
Портокалови мъфини Umbra
Snickerdoodle мъфини Tanita
Мъфини баклава Tanita
Бананови мъфини с малина
Мъфини с боровинки  
Бананови мъфини с кленов сироп marabu
Мъфини с крема сирене и замразени малини
Малки кексчета  tedi80
Джинджифилови кексчета Смехурко
Кошнички Смехурко
Кокосови мъфини   petrina
Мъфини Рафаелла Steny
Мъфини с ябълки и черен шоколад Steny
Шоколадови мъфини с млечно-яйчен сос marabu
Малки кексчета с крем сирене и ягоди Tanita
Шоколадови мъфини zlatina19951 и пак и пак
Мъфини   blekuta
Основна рецепта с пояснения DessiJ
Какаови кексчета с аерошоколад  didibu
Мъфини  “кафе  меланж” di_ani
какао, кока-кола и фъстъци  labrex
МЪФИНИ С КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО  liletka
Мъфини с боровинки  Tanita
Богат избор от солени и сладки мъфини nordina
разясненията за козуначените мъфини и тук и тук Abra
Бананови мъфини с хрупкав топинг didibu
Двойно шоколадови мъфини  Teodorka
Мъфини с утайка от кафе xenia
Шоколадови мъфини с крем  sladka hapka
Класически шоколадови мъфини
Лесни, вкусни и икономични кексчета в чашки Блонди
Шоколадови мъфини с Нутела
Мъфини с ванилия mishonka95
Превъзходни мъфини с вишни labrex
Мъфини с ягоди
Мъфини - портокал и шоколад bel1070
Ягодови мъфини lulu
Черешови мъфини marabu
Мъфини с ягоди и банан  Pety
Мъфини с ягоди и шоколад enamorada
с орехи, кокос, моркови   millasan
Пълнозърнести мъфини с мед Pety
МЪФИНИ С БОРОВИНКИ   labrex
Шоколадови мъфини с кокосов пълнеж  petrina
Мъфини със стафиди кафе със сметана
Шоколадови мъфини с малини nordina
Шоколадови мъфини с шоколад Pep-4o
Мъфини с праскови Pety
oще една рецептичка чушчица
Мъфини с праз и пушено месо    Pep-4o
МНОГО НЕЖНИ ПУДИНГОВИ МЪФИНКИ labrex
Двуцветни мъфини с кокос -   martin4e
Медени кексчета с кафе и стафиди labrex
Пияни мъфини •◊ Ясмина ◊•
Портокалови мъфини с шоколад Гуш
Лимонови мъфини labrex
Сърцето на Лаура   Yoli
Ябълкови мъфини  Pety
Брауни без яйца с шоколадова заливка vnd
Мъфини със сладко berina
Шоколадови мини кексчета със зехтин   ellyganova
Пандишпанови мини кексчета с пълнеж ellyganova
Чуден кекс))) кафе със сметана
Мъфини с тиква, мед и орехи Tanita
Мъфини с ананас и кокос Pinki_81
Пълнозърнести мъфини с мед   Pety
МЪФИНИ - СЛАДКИ И СОЛЕНИ ОТ ЕДНО ТЕСТО Блонди
Ванилови мъфини с много, много шоколад Dani_Di
Постни мъфини   Pety
Рецепта за къпкейк от книгата на Сузана Блейк   kali
Ябълкови мъфини с канела betka`
Пълнозърнести кексчета с моркови и мед ellyganova
Мъфини с какао и орехи  •◊ Ясмина ◊•
 Мъфини с нуга  Dina.K
Шоколадови мъфини с глазура tanya_p
Мъфини с мандарини enamorada
Таханови мъфини (Без глутен)
Шоколадови кексчета с червено цвекло




СОЛЕНИ КЕКСЧЕТА

Мъфини със сирене и розмарин   Pety
Царевични мъфини (Cornmeal muffins)   Pety
Солени мъфини Pety
Мъфини със спанак  Svetlana P
Мъфини с маслини, фета/сирене и сушени домати    Tatjana
сборна солена рецепта -   mitsie
Соленки с пресен лук и червен пипер didibu
Мъфини със сирене  •◊ Ясмина ◊•
солени мъфини, с колбас, сирене, кашкавал маца м
солени мъфини snezko
солени мъфини  petu6ka63
баничкомъфините labrex
Мъфини - мързеливки Marieta
солени мъфини
Царевични безглутенови

Моля ви използвайте бутона ИЗВЕСТИ , постове тип ЗАПИС пълнят 5 страници от темата.
Благодаря ви предварително!



Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 12:05 от Syn

# 1
  • Мнения: 2 817
Благодаря за новата тема Simple Smile

Скоро правих тези мъфини, станаха супер! Мисля, че ги няма в списъка:
http://www.tanitaang.com/2009/10/blog-post_08.html

Мисля този кекс да го направя във формата на мъфини, би трябвало да стане:
http://recepti.gotvach.bg/r-3595-%D0%98%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BD% … D1%81%D0%BA%D0%B8

# 2
  • Wolwedans
  • Мнения: 396
Благодаря за темата! Следя от години и изпробвам постоянно рецептите, които споделяте!

# 3
  • София
  • Мнения: 10 831
Благодаря за новата тема!

Тези рецепти не ги видях в списъка, за това ги пускам:

Кексчета с шоколад

Кексчета с течен шоколад и лешници

Мъфини с чери доматчета

# 4
  • под тепетата
  • Мнения: 9 264
Syn, благодаря!
 Американският сладкиш на labrex е чудесен под формата на мъфини
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg13208422#msg13208422
 и мъфините с моркови и мед на пеп-4о са ми едни от най-любимите!
  https://blogovoditel.com/recepta/myfini-s-morkovi-i-med/9478/

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 18:45 от bilqna_69

# 5
  • Мнения: 6 677
Благодаря за новата тема!
Аз съм пробвала почти всички рецепти за мъфини на "Супичка" и много ми харесват, но не видях линк към тях. Може да ги добавите.

# 6
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 694
Сладкишите са ми страст. Темата беше доста стара и повечето линкове не работеха. За съжаление не можах да включа всички линкове понеже съдържанието става огромно и нямах повече време.😊 Гледах да включа рецептите на потребителите от форума😊 . Исках да няма сърдити потребители 😊 Според мен те правят темата. Другата тема , който иска може да я направи.😊 Пускайте рецептите в темата  и те ще се добавят в следващата тема.
 Не мога вече да редактирам . Колкото по бързо се изпише Smile толкова по бързо ще се пусне нова. Smile

Последна редакция: сб, 14 апр 2018, 11:18 от Syn

# 7
  • Мнения: 2 266
Записвам се да ви следя,че имам формички за мъфини,но много рядко правя,защото незнам рецепти.Използвам готова смес,но аз искам аз да си направя.

# 8
  • Мнения: 2 817
sisi72,

аз започнах да правя десерти точно с мъфини. Аз ги правя в тавичка за мъфини с хартиени кошнички.
В Супичка има много рецепти, които са пробвани. Тук също има много хубави рецепти. Лесно е, на мен ми отнема 10-тина минутки да забъркам сместта, която няма нищо общо с купешката. Разбира се, след доста практика. Сега направо ми е мания да пробвам по-интересна и засукана рецепта. Започни с някакви по-лесни, примерно тези:

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B8%D0%BD%D0%B8

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BB%D0%B0%D0%B4

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B0%D1%84%D0%B5

# 9
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 694
По тази рецепта стават винаги.
2 яйца
1 чаша захар
50 мл. масло, олио
50 мл . сок, прясно мляко
1 чаша брашно
1/2 бакплувер

1 ванилия, може да се добави кора от лимон, портокал
По желание настърган шоколад, кокос и др. Всичко се разбърква и пече на 180 градуса. При мен стават за 20 мин. Използвам чаша от рекламните на Нес кафе. Вместимост около 220- 240 мл.

Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 05:10 от Syn

# 10
  • Мнения: 171
Аз от скоро правя "Шоколадови мъфини" и "Боровинкови мъфини"....наистина много ги харесват вкъщи........Мъжът ми обожава "Боровинковите", а Дъщеря ми си умира за "Шоколадовите"

Благодаря за хубавата тема! Heart

# 11
  • Мнения: 2 266
sisi72,

аз започнах да правя десерти точно с мъфини. Аз ги правя в тавичка за мъфини с хартиени кошнички.
В Супичка има много рецепти, които са пробвани. Тук също има много хубави рецепти. Лесно е, на мен ми отнема 10-тина минутки да забъркам сместта, която няма нищо общо с купешката. Разбира се, след доста практика. Сега направо ми е мания да пробвам по-интересна и засукана рецепта. Започни с някакви по-лесни, примерно тези:

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B8%D0%BD%D0%B8

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%BB%D0%B0%D0%B4

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B0%D1%84%D0%B5
   
Благодаря

# 12
  • Мнения: 1 109
 bouquet за новата тема

# 13
  • Мнения: 1 325
Здравейте,
да си кажа и аз моя опит в мъфините. Преди време гледах една американка в готварско предаване как приготвя оригинална рецепта. От там запомних основните положения: 1. Смесват се отделно сухите и отделно течните съставки, т.е. в един съд  яйце, кисело или прясно мляко и олио, а в друг брашно, сода за хляб или бакпулвер, сол,  захар и ванилия. 2. Разбърква се само няколко пъти с дървена лъжица. По желание се прибавят шоколад, какао, горски плодове, ябълки и орехи... Често правя мраморните.


Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 07:38 от Leonie

# 14
  • от един красив град
  • Мнения: 402
Страхотна тема, сега ви открих. Набелязах си доста от рецептите. Цялото семейство обичаме мъфини и ще ми бъде много интересно да пробваме нещо ново. Simple Smile

# 15
  • Мнения: 1 328
Страхотни рецепти,още днес ще изпробвам някоя!Кажете ми каква е тайната да се отлепят хартиените кошнички,какви ли не съм взела,но  нещо не ми се получава?

# 16
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 393
Ваниловите мъфини на Супичка

Проблеми с хартиените кошнички не съм имала, освен едни които оцветиха формата /светла е/ и ги изхвърлих, но бяха тънки, тънки като вестник  Close.
Тия са от Джъмбо, вземала съм и от един сайт - е такива не съм виждала в магазин. По-скъпи бяха, но пък си заслужаваха.

# 17
  • Мнения: 4 872
Здравейте Simple Smile
Импровизация на два вида шоколадови мъфини. Едните са с глазура от рецептата за Кокосови мъфини от първия пост



И моите хартийки понякога не се отлепват. Четох , че трябва да се оставят само 5 минути във формата , в която се пекат и след това да се извадят, за да изстинат.

# 18
  • Бургас
  • Мнения: 10 817
Откакто си взех керамична форма за мъфини,изобщо не съм купувала хартиени кошнички.Всичко изскача с помощта на шпатула/силиконова/.

# 19
  • Злокучене
  • Мнения: 456
Откакто си взех керамична форма за мъфини,изобщо не съм купувала хартиени кошнички.Всичко изскача с помощта на шпатула/силиконова/.
от къде си я взехте

# 20
  • София
  • Мнения: 3 163
А аз използвам силиконови формички за мъфини, от Лидъл. Чудни са, нищо не залепва.

# 21
  • Мнения: 1 328
Направих първата рецепта с череши,станаха страхотни!Аз също съм със силиконови,защото с хартиените не можах да се справя 😉 Моите дегустатори са децата в парка,всички бяха доволни 🍮

# 22
  • Бургас
  • Мнения: 10 817
a_alex,взех я от Кауфланд преди няколко години.Виждам ги от време на време по магазините.Такава е моята,но има най-различни:https://www.masterhaus.bg/bg/product/184806-forma-za-myfini-12br … ramika-sp-1223-gc

# 23
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 393
Точно такива са моите/две имам/ от Кауфланд. Аз слагам обаче хартиените кошнички, не съм пробвала без тях...  newsm78 . Същите се боядисаха от ония менте кошнички  #2gunfire
Ето как се отделят

# 24
# 25
  • София
  • Мнения: 12 006
А аз използвам силиконови формички за мъфини, от Лидъл. Чудни са, нищо не залепва.
и аз

# 26
  • Варна
  • Мнения: 948
Момичета, кажете къде бъркам.
Мъфините си набухват нормално, но след като отворя фурната да ги проверя с клечка, те спихват. Как да предотвратя тжва?

# 27
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 393
Момичета, кажете къде бъркам.
Мъфините си набухват нормално, но след като отворя фурната да ги проверя с клечка, те спихват. Как да предотвратя тжва?
newsm78 Аз отварям фурната за да ги пробвам чак след като са се зачервили.

# 28
  • Мнения: 4 872
Момичета, кажете къде бъркам.
Мъфините си набухват нормално, но след като отворя фурната да ги проверя с клечка, те спихват. Как да предотвратя тжва?
newsm78 Аз отварям фурната за да ги пробвам чак след като са се зачервили.
Моите ги чакам да замиришат вкусно и чак тогава ги проверявам Simple Smile

Ето последните , които правих със сладко от сливи:

# 29
  • Варна
  • Мнения: 948
Момичета, кажете къде бъркам.
Мъфините си набухват нормално, но след като отворя фурната да ги проверя с клечка, те спихват. Как да предотвратя тжва?
newsm78 Аз отварям фурната за да ги пробвам чак след като са се зачервили.
Аз забравих да уточня, че отворих фурната след като бяха станали, т.е. да се уверя, но уви. Половината обем се изпари Sad

# 30
  • Мнения: 2 817
dalivali, колко време и на какви градуси печете? Да не е нещо рецептата сбъркана?

# 31
  • Варна
  • Мнения: 948
като начинаеща използвах една от рецептите но супичка, но спазих пропорциите както е дадено. Единственото различно е, че не използвам брашно тип 500, а друго, тъй като съм в Германия.

# 32
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 694
От сместа е. Другият път сложи малко повече брашно.
 Пробвай с някоя от рецептите за кекс. Simple Smile

# 33
  • Варна
  • Мнения: 948
Благодаря ви Hug

# 34
  • Мнения: 9 515
хайде и аз да се разпиша с любимата на децата ми рецепта /всъщност е класическа, нищо особено/: 4 яйца, 2 ч.л. бакпулвер, 1/2 ч.л. сода, 1/2 чаша кафява захар, 1/2 до 2/3 мазнина /например масло и качествен зехтин или само масло, може и кокосово/, около 2 чаши брашно от лимец /малко повече отива, защото тестото трябва да е гъсто/, аромати - ампула ванилия, канела, нещо цитрусово...каквото харесвате, какао или рожков на око и накрая 2 чаши нещо настъргано - ябълки, круши, дюли, моркови...онзи ден го направих с настъргано сурово цвекло, супер станаха. пече се стандартно 15-20 мин.

# 35
  • Мнения: 2 774
Ще може ли рецептата на Бг?

# 36
  • Мнения: 171
Вчера се осмелих да направя кексчета с ванилия,  а  не с шоколад......е наистина станаха прекрасни.
Ако някой иска рецептата да каже.

# 37
  • Мнения: 14 966
Момичета , имам спешен въпрос : Ще правя солени мъфини със спелта , вместо с брашно. Имам и брашно , де. Имам и овесени трици. Не зная като количество трябва ли нещо да променям , последния път правих солен кекс и не се изпече добре в средата. Може аз нещо да съм сгрешила , но заподозрях брашното.
Има ли някаква специфика ?

# 38
  • Мнения: 4 872
Спелтата не я познавам и не съм я използвала,но с пълнозърнесто брашно съм правила почти всичко ,което се работи с обикновено бяло брашно. Съвета ми е да нагодиш гъстотата на сместа, която се иска в рецептата. Моето усещане е ,че "полезните" брашна в тесто се изпича по-добре от бялото брашно.

# 39
  • Мнения: 14 966
Спелтата не я познавам и не съм я използвала,но с пълнозърнесто брашно съм правила почти всичко ,което се работи с обикновено бяло брашно. Съвета ми е да нагодиш гъстотата на сместа, която се иска в рецептата. Моето усещане е ,че "полезните" брашна в тесто се изпича по-добре от бялото брашно.

Станаха си перфектни. Правих ги точно като с обикновено брашно. Благодаря  , и аз с пълнозърнесто редовно ги правя. Спелтата купих експериментално. ОК си е .

# 40
  • Мнения: 4 872
Радвам се . Вие сигурно си ги и хапнахте вече Simple Smile
По коя рецепта ги прави?

# 41
  • Мнения: 14 966
Ето по тази :
http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B5%D0%BD%D0%B5

Тя първа ми попадна
.Охо , мм хапна и още как  Laughing . От хартията отстраних, без поражения, добре изпечени.Те излязоха 12 , а остатъка го изсипах в тавичка , стана едно плоско кексче- питка . Него извадих последно , той го нагънал него . Вика ей така ще ги правиш 
  Smiley

# 42
  • Мнения: 4 872
Благодаря. Записвам си я и утре може да спретна една закуска на детето, защото му омръзнаха пълнозърнестите мъфини , палачинки и пълнени питки.

# 43
  • Мнения: 14 966
После сподели . Аз сложих малко сода за хляб, и по-малко бакпулвер.
Според мен новият момент е чубрицата. И у нас редовно правя с такова тесто кексове , втръснаха , та започнах да им добавям настъргани моркови , зелении и т.н.

# 44
  • Мнения: 217
Момичета ще ми препоръчате ли рецепта (или тайната на правенето) за да станат мъфините сочни. Не обичам сухи десерти тип кекс.

# 45
  • Мнения: 2 817
Момичета ще ми препоръчате ли рецепта (или тайната на правенето) за да станат мъфините сочни. Не обичам сухи десерти тип кекс.

Ето тези са много сочни. Пробвайте ги. Според мен сочността идва от съотношението - течни/сухи продукти.

https://privanya.blogspot.bg/2014/12/blog-post_20.html

# 46
  • Мнения: 4 872
Аз внимавам с количеството брашно, което слагам  в сместта Hands V

# 47
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 393
....

# 48
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 393
Момичета ще ми препоръчате ли рецепта (или тайната на правенето) за да станат мъфините сочни. Не обичам сухи десерти тип кекс.

Ето тези са много сочни. Пробвайте ги. Според мен сочността идва от съотношението - течни/сухи продукти.

https://privanya.blogspot.bg/2014/12/blog-post_20.html
Аз ги пробвах - чудни са

# 49
  • Мнения: 2 817
mama iasi, радвам се, че ви харесаха Simple Smile

# 50
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 393
mama iasi, радвам се, че ви харесаха Simple Smile
  Hug разпечатах още доста неща от там  Wink

# 51
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 393
Мъфини с обикновени вафли - по рецепта на Ваня Джорджевич

# 52
  • Мнения: 2 817
Онзи ден правих тези, много хубави станаха.

https://zelanka.blogspot.com/2016/06/blog-post_7.html

# 53
  • Мнения: 6 677
Ще пробвам тези мъфини, точно търсех рецепта, където да вложа поне част от изостанало прясно мляко , а и череши имам. Благодаря за споделената рецепта! Hug

# 54
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 393
.

# 55
  • Мнения: 4 872
Портокалови и портокалово какаови мъфини
Скрит текст:


# 56
  • Мнения: 36
Вчера направих обикновенни шоколадови къпкейкове, някой може ли да ми препоръча изпробвана рецепта с пълнеж от плодове?

# 57
# 58
  • Мнения: 2
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ,ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ МОЯ ПРОБЛЕМ С МЪФИНИТЕ,ВЕЧЕ ТРЕТИ ПЪТ ГИ ПРАВЯ И ВЪТРЕ МИ ОСТАВАТ КЛИСАВИ ,А ОТГОРЕ И ОТДОЛУ СА МНОГО ДОБРЕ ИЗПЕЧЕНИ...СЛАГАМ 2 ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО,ЛЪЖИЧКА СОДА,1 БАКПУЛВЕР,ОЛИО И СИРЕНЕ И МАСЛИНКИ И БРАШНО 2ЧАШИ...Disappointed МНОГО МИ Е ТЪПО С ТАКОВА ЖЕЛАНИЕ ГИ НАПРАВИХ,ДОРИ МИКС ОТ СЕМЕНА ИМ СЛОЖИХ ОТГОРЕ....ПОЧВАТ ДА СЕ НАДУВАТ И ПОСЛЕ СПАДАТ И СА СУРОВИ ВЪТРЕ ...МОЖЕ ЛИ МНЕНИЕ КЪДЕ БЪРКАМ.БЛАГОДАРЯ

# 59
  • Мнения: 2 817
Кремена, не мога да ти кажа къде бъркаш. Много са възможните причини за провал Sad Пък и солените мъфини са си капризни.

Аз съм правила солени мъфини по тази рецепта и станаха перфектни. https://svanya.blogspot.com/2017/06/blog-post.html

# 60
  • Бургас
  • Мнения: 10 817
На колко градуса ги печете?Аз включвам фурната на 200 гр.,но като се понадигнат намалям на 180.

# 61
  • Мнения: 6 677
Мисля, че грешката е при печенето. Аз загрявам фурната, когато започна да пълня формите. Слагам във фурната и пека на долен реотан, когато започнат по края да се заличат и да се втвърдяват, превключвам на горен и долен реотан, докато се зачервят. При моята фурна, понеже всяка пече различно, загрявам на 180 градуса, на долен реотан пека 10-тина минути, после на горен и долен към 15-тина. Peace
п.п. Рецептата, която ползвам е за "Мъфини мързеливки" на Мариета от форума. Peace

# 62
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 003
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ,ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ МОЯ ПРОБЛЕМ С МЪФИНИТЕ,ВЕЧЕ ТРЕТИ ПЪТ ГИ ПРАВЯ И ВЪТРЕ МИ ОСТАВАТ КЛИСАВИ ,А ОТГОРЕ И ОТДОЛУ СА МНОГО ДОБРЕ ИЗПЕЧЕНИ...СЛАГАМ 2 ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО,ЛЪЖИЧКА СОДА,1 БАКПУЛВЕР,ОЛИО И СИРЕНЕ И МАСЛИНКИ И БРАШНО 2ЧАШИ...Disappointed МНОГО МИ Е ТЪПО С ТАКОВА ЖЕЛАНИЕ ГИ НАПРАВИХ,ДОРИ МИКС ОТ СЕМЕНА ИМ СЛОЖИХ ОТГОРЕ....ПОЧВАТ ДА СЕ НАДУВАТ И ПОСЛЕ СПАДАТ И СА СУРОВИ ВЪТРЕ ...МОЖЕ ЛИ МНЕНИЕ КЪДЕ БЪРКАМ.БЛАГОДАРЯ

на пакетите брашно Софимел има рецепта за "Бърз тутманик".
 
рецептата е супер, използвана е много пъти, но не като тутманик, а точно като мъфини или, когато ме мързи особено много, направо с лъжица на на малки купчинки-питки върху хартия за печене.
ако се спази точно рецептата и температурата на печене няма никакъв проблем.

единствената особеност е да се следи кога са готови, защото на мъфини или питки стават готови по-бързо.
аз правя само половин порция и пак е много като количество. Търпи добавяне на семена вътре или отгоре (аз предпочитам отгоре). пробвано е и с добавка на ситно нарязано филе.
Цитат
Продукти:
2 яйца размер L
300 г брашно
половин кофичка кисело мляко
250 г краве сирене
60 г разтопено краве масло (става и с олио)
1 ч.л. сода за хляб
1/2 пакeтче бакпулвер - 5 г
 

# 63
  • Мнения: 2
много благодаря на всички но и аз нз къде бъркам защото и аз загрявам фурната докато ги пълня ,после пека но 180 гр. на горен и долен реотан с вентилатор...st. Dobri благодаря и на вас ще пробвам и така..като правя кекс така ми се надува...мисля да не е  много и сода и бакпулвер...въпреки че няма смисъл-...би тр да бухне повече... Sad

# 64
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 003
моята печка е "бавна" и пека на вентилатор на 200, а някои неща направо на 230.

опитай веднъж на 200, може там да е ключа от бараката.

# 65
  • Мнения: 4 872
Може да слагаш много от тестото в гнездата и затова да не се изпича добре. Може въпреки рецептата да ти е малко брашното или да ти е много олиото. Слагай да ги печеш на по-долна позиция и не отваряй фурната , докато се пекат. Опитай без бакпулвера.

# 66
  • София
  • Мнения: 10 831
ЗДРАВЕЙТЕ МАМИ,ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ МОЯ ПРОБЛЕМ С МЪФИНИТЕ,ВЕЧЕ ТРЕТИ ПЪТ ГИ ПРАВЯ И ВЪТРЕ МИ ОСТАВАТ КЛИСАВИ ,А ОТГОРЕ И ОТДОЛУ СА МНОГО ДОБРЕ ИЗПЕЧЕНИ...СЛАГАМ 2 ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО,ЛЪЖИЧКА СОДА,1 БАКПУЛВЕР,ОЛИО И СИРЕНЕ И МАСЛИНКИ И БРАШНО 2ЧАШИ...Disappointed МНОГО МИ Е ТЪПО С ТАКОВА ЖЕЛАНИЕ ГИ НАПРАВИХ,ДОРИ МИКС ОТ СЕМЕНА ИМ СЛОЖИХ ОТГОРЕ....ПОЧВАТ ДА СЕ НАДУВАТ И ПОСЛЕ СПАДАТ И СА СУРОВИ ВЪТРЕ ...МОЖЕ ЛИ МНЕНИЕ КЪДЕ БЪРКАМ.БЛАГОДАРЯ

Щом тестото е с кисело мляко, махни бакпулвера и остави само содата. Няма смисъл от двете, а и като количество са много. Печи на 180 градуса в началото само отдолу, а след като се надуят, включваш и отгоре - до готовност. Пробваш с клечка за зъби.
Можеш да погледнеш и рецептата, по която приготвям Мъфини с чери доматчета.

# 67
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 700
Включвам се и аз със една рецепта, която в оригинал е за чийз кейк със сьпмга, но аз я нправих като мини чйизкексчета:
За основа на кексчетата - 200гр крекери натрошени на трохи и смесени със меко масло 100гр( получава се трошливо тесто)
Разстилам го на дъното на хартиени формички и пека 10мин на 200с.
За крема - 2 пак крема сирене разбърквам със сьомга ( пушена, нарязана на ситно), див лук и копър.
Полученият крем разстилам върху изстиналите основи на кексчетата и декорирам с стръкчета копър и малки парченца сьомга.

# 68
  • Мнения: 5 055
Това са моите произведения : мъфини с бял шоколад и къпини;мъфини с банан и шоколад;  тарталети с домашен крем и шоколадово суфле Simple Smile







# 69
  • Мнения: 4 872
Vervam, сподели рецептата за мъфините с бял шоколад. Всички изглеждат много вкусни, но тези са просто неустоими.

# 70
  • Мнения: 9 162
 bouquet
аз от 5 месеца открих 2 рецепти и за човек , като мен- на Вие с месенето на теста, съм във възторг от себе си Embarassed
солени;
2яйца,200гр.кисело мляко, в което слагам 1ч.л. сода; на око 70-90мл. олио /малко под половин чаша от 200гр.нескафе червените Wink/ и 2чаши същите брашно
Всичко с миксера за2 мин /после по желание слагам сирене;кашкавал;шунка каквото имам или искам Mr. Green и с лъжица пълня формите още като почна да правя сместа пускам фурната на макс ! като пъхна да пека, намалявам на 180*С и пека около 20-30мин., без да отварям ..

правя и сладки почти по същата рецепта с лека корекция
вместо сода слагам 1ч.л. бакпулвер + в сместа слагам 1 чаша захар, когато имам и канела  Wink другото е по горната рецепта ...по някой път слагам лъжица смес/лъжица сладко или шоколад парче и отгоре пак лъжица  смес.

Последна редакция: ср, 01 авг 2018, 10:09 от pinko

# 71
  • Мнения: 5 055
Утре ще пусна рецептата Simple Smile 

# 72
# 73
  • Мнения: 206
Надявам се някой да ми помогне. Опитвала съм много рецепти за домашни кексчета/мъфини , но никога не успявам да ги докарам на текстура като тези които продават - ронливи , не много сухи , няма да давам пример с марки , те и без това са почти еднакви всички. Уж рецептите които съм пробвала са именно за такива кексчета. Ако някой е изпробвал някаква рецепта и се получават поне близко до това нека да сподели , ше съм много благодарна.

# 74
  • Мнения: 2 817
mvladimirova27, аз не се сещам за кои мъфини пишете, тъй като отдавна не купуваме. Все пак ето една идея - стават много сочни и вкусни.
https://privanya.blogspot.com/2014/12/blog-post_20.html

# 75
  • София
  • Мнения: 10 831
Надявам се някой да ми помогне. Опитвала съм много рецепти за домашни кексчета/мъфини , но никога не успявам да ги докарам на текстура като тези които продават - ронливи , не много сухи , няма да давам пример с марки , те и без това са почти еднакви всички. Уж рецептите които съм пробвала са именно за такива кексчета. Ако някой е изпробвал някаква рецепта и се получават поне близко до това нека да сподели , ше съм много благодарна.

Кексчета с течен шоколад и лешници

# 76
  • Мнения: 1 117
 Скоро не бях правила мъфини, но децата явно са на тази вълна и за това вече няколко пъти опитвам, но отгоре и отдолу се изпичат, а вътре са сурови и клисави. Също така залепват за хартийката и няма отлепяне. Много моля за някакви съвети къде греша. Спазвам стриктно рецептите, пека в предварително загрята на 180 градуса фурна...

# 77
  • София
  • Мнения: 12 006
Скоро не бях правила мъфини, но децата явно са на тази вълна и за това вече няколко пъти опитвам, но отгоре и отдолу се изпичат, а вътре са сурови и клисави. Също така залепват за хартийката и няма отлепяне. Много моля за някакви съвети къде греша. Спазвам стриктно рецептите, пека в предварително загрята на 180 градуса фурна...
Залепването - хартийките ти не стават. Хубавите са скъпи и стоят като леко мазни. Със силиконови формички без х-я е по-лесно и евтино. Изпичането - или течността ти е много или фурната ти е прекалено гореща, или и двете.

# 78
  • Мнения: 1 117
  Благодаря! Ще пробвам с други хартийки... Течността е 2 супени лъжици в хартийка. Правих ги по рецептата трябваше да е предварително загрята фурна на 180 градуса.
 Рецептата е: 1 кофичка кисело мляко се разбива с 2 яйца. Отделно се смесват 2 чаши брашно, 1 бакпулвер, чубрица на вкус. Натрошава се сирене на око - моето беше 1 чаша и малко настърган кашкавал. Объркват се млякото с яйцата,брашното и сиренето и се пълнят във формичките.
 Пекох около 30 мин, извадих ги защото отгоре и отдолу се изпекоха... Къде греша?

# 79
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 694
Олио не си писала😉без мазнина залепват.  Избери си друга рецепта и успех. 😊

# 80
  • София
  • Мнения: 12 006
Да, нямаш олио, а кашкавала не е достатъчен за да омазни. Сложи си към тази рецепта олио към половин чаша.

# 81
  • под тепетата
  • Мнения: 9 264
Според мен  млякото е много. Обикновено сместта за мъфините ми е една идея по-гъста от тази за кекс.
Виж на 1 страница на темата основна рецепта с пояснения. В нея продуктите са почти като твоите, но млякото е наполовина,  брашното 250г е приблизително 1 и 2/3 чаена чаша.

Последна редакция: сб, 20 окт 2018, 16:46 от bilqna_69

# 82
  • Мнения: 4 872
И според мен е много киселото мляко.
Аз правя солените мъфини  с по-гъста смес. Когато използвам кисело мляко предпочитам сода вместо бакпулвер.

# 83
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 694
Да , трябва да си нацелиш консистенцията. Слагай в кис. мляко по една малка лъжичка сода да шупне и отделно и бакпулвер. Клисаво е защото е много течно .

# 84
  • Мнения: 2 774
Пробвай рецептата на снежко от първа страница, от години я правя, много са сполучливи. Добавям малко настърган кашкавал в сместа( може би 2-3с.л), намалявам содата наполовина.
П.п солените  мъфини често залепват за хартията, у дома никога не слагам кошнички на тях, предпочитаме ги с хрупкави страни

# 85
  • Плевен
  • Мнения: 108
Благодарности за най-хубавата тема
харесва ми да правя мъфини, но после докато ги чакам да се опекат, големи нерви/ днес пекох към 43 мин, че и не стават за снимка. Може ли някой да ми каже, какво да правя, да не ми пада сладкото- от вишни- на дъното?

# 86
  • София
  • Мнения: 10 831
Благодарности за най-хубавата тема
харесва ми да правя мъфини, но после докато ги чакам да се опекат, големи нерви/ днес пекох към 43 мин, че и не стават за снимка. Може ли някой да ми каже, какво да правя, да не ми пада сладкото- от вишни- на дъното?

Дай да видим рецептата.

# 87
  • Плевен
  • Мнения: 108
Рецептата си е обикновена, но всеки път ми се иска да й променям нещо, уж усещам, как трябва да стане, но голямо печене и сладкото, и парченцата шоколад ми падат на дъното.
Мъфини:
3 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша вода- аз слагам кисело мляко
1/2 чаена чаша олио- правих с масло
1 чаена лъжица сода- аз правих с 1 пакетче бакпулвер, но не се надигат много
2 чаени чаши брашно
1 ванилия/ от мен и 1 канелена захар, 1 пакетче нескафе 3 в 1/
3 супени лъжици конфитюр
Добавях и парченца шоколад, парчета бадеми, сушени кайсии, или сладко отгоре.
Вкусно е, но съм яла по-вкусни, с много по-малко усилия. А, да - в силиконови формички от Лидл, вътре с хартиени формички, намазани с олио.

Последна редакция: сб, 09 фев 2019, 23:13 от tea j

# 88
  • София
  • Мнения: 10 831
Ако искаш опитай тези: Боровинкови мъфини. На снимката се вижда, че не падат до дъното. Пробвай с конфитюр, но според ме той е по-тежък. За да не ти потъват трябва да използваш по-гъсто тесто като това: Хрупкави кексчета със захаросани плодове.

# 89
  • Плевен
  • Мнения: 108
Vanja77, мерси, ще обмисля предложенията. Първите са голяма красота, но нямам домакински кантар, ще обмисля тези грамове колко са като супени лъжици примерно.

# 90
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 694
Както казва момичето 😊 по гъсто тесто. Аз слагам сладкото на всеки мъфин по малко.

# 91
  • Мнения: 705



Кексчета Сара Лафонтайн

# 92
  • Мнения: 7 896
Защо се слагат хартийки и в силиконова форма за мъфини? Иначе залепват ли?

# 93
  • Мнения: 705
Защо се слагат хартийки и в силиконова форма за мъфини? Иначе залепват ли?


Аз в силиконова форма не слагам хартийки, само съвсем лело намазнявам, но някои път дори и това не правя и си стават . Може би го правят за да не си цапат формата и да не я мият,  имам една позната слага на всичко хартия за печене за да не й са били цапали съдовете и да не ги мие. За мен това е абсурд да не си мием съдовете, аз също използвам по някога хартия, но въпреки това пак си мия съдовете

# 94
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 39 003
аз слагам, когато ще ги нося някъде.
повече за визия, отколкото за нещо друго.
и си мия формите, независимо, че е имало хартия. Simple Smile

# 95
  • София
  • Мнения: 10 831
Кексчета без бяло брашно, захар, мазнина и мляко Smile

# 96
  • Мнения: 4 872
А с какво?
Blush

# 97
  • София
  • Мнения: 10 831
Фурми, яйца, вода, брашна, какао и бакпулвер!

# 98
  • Мнения: 9 162
Фурми, яйца, вода, брашна, какао и бакпулвер!

уха страхотни Дай рецептата...че ме сърбят ръцете
 bouquet

# 99
# 100
  • Мнения: 2 990
Огладнях с вас. И аз слагам хартийки винаги, без значение от формата

# 101
  • Мнения: 164
Търся рецепта за ронливи мъфини които са като в магазина но не мога да улуча  рецепта пробвах доста,  имаше една в която се слага чаена лъжица оцет но не съм пробвала някой знае ли зо се слага оцет или да пробвам без яйце а с яйчен заместител

# 102
  • София
  • Мнения: 10 831
Oцет се слага за разтваряне на содата.

# 103
# 104
  • Мнения: 6 003
Лимецови мъфини с тиква и целувчен крем

# 105
  • София
  • Мнения: 973
Момичета купих си форма за мъфини с незалепващо покритие и питането ми е когато я извадя от фурната трябва ли да вадя хартиените формички с мъфина и да ги поставям върху решетка?
Досега съм правила мъфини в силиконови формички , а пък последните които правих така се свиха и спаружиха след като ги извадих от фурната, че се чудех къде е проблема....но като се замисля може би в брашното. Както и да е, питането ми е принципно трябва ли да се вадят от формите и кога.

# 106
  • Мнения: 2 817
Момичета купих си форма за мъфини с незалепващо покритие и питането ми е когато я извадя от фурната трябва ли да вадя хартиените формички с мъфина и да ги поставям върху решетка?
Досега съм правила мъфини в силиконови формички , а пък последните които правих така се свиха и спаружиха след като ги извадих от фурната, че се чудех къде е проблема....но като се замисля може би в брашното. Както и да е, питането ми е принципно трябва ли да се вадят от формите и кога.

Аз не ги вадя, никакви проблеми нямам.

# 107
  • Мнения: 2 127
Аз, заедно с формата ги слагам на решетката да"отпочинат"за 10-15мин.

# 108
  • Мнения: 9 515
Момичета купих си форма за мъфини с незалепващо покритие и питането ми е когато я извадя от фурната трябва ли да вадя хартиените формички с мъфина и да ги поставям върху решетка?
Досега съм правила мъфини в силиконови формички , а пък последните които правих така се свиха и спаружиха след като ги извадих от фурната, че се чудех къде е проблема....но като се замисля може би в брашното. Както и да е, питането ми е принципно трябва ли да се вадят от формите и кога.

веднага ги вадя върху решетка.

# 109
  • София
  • Мнения: 973
Благодаря Ви.

# 110
  • пловдив
  • Мнения: 1 090
Момичета, аз пък искам да ви попитам за хубава рецепта за мъфини?
Досега резултата винаги е като малки кексчета, а тези който се продавам според мен са по-различни. Някак си са по-бухнали и не толкова сухи отвътре.
Досега винаги са ми се получавали, но като кексчета.
Дайте идеи къде бъркам?

# 111
  • София
  • Мнения: 10 831
Момичета, аз пък искам да ви попитам за хубава рецепта за мъфини?
Досега резултата винаги е като малки кексчета, а тези който се продавам според мен са по-различни. Някак си са по-бухнали и не толкова сухи отвътре.
Досега винаги са ми се получавали, но като кексчета.
Дайте идеи къде бъркам?

Тези със сигурност няма да ти се получат сухи: Бананови мъфини.

# 112
  • София
  • Мнения: 973
Аз направих МНОГО НЕЖНИ ПУДИНГОВИ МЪФИНКИ  на labrex, с пудинг на д-р Йоткер карамел и станаха страхотни.

# 113
  • Мнения: 896
От 2-3 години само от тези рецепти ползвам http://www.supichka.com/рецепта/219/мъфини-всички-рецепти-за-мъфини-на-едно-място  
(пишете "всички мъфини на едно място" в google)
Ваниловите и ябълка с канела правя поне 1-2 пъти в месеца, от другите много рядко.
Предполагам че проблема може да ти идва от мерителните прибори (чаена чаша е много относително нещо)
Рецептите от горе ги правя с големи чаени/водни чаши, ако не се лъжа са около 200 - 220 мл. (ползвам същата чаша на нес кафе като от тук: https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%80%D0%BA%D0%B8
ПП: Дълго време при правенето на палачинки използвах "грешна" чаена чаша и много си играех докато натаманя сместа, като пробвах с кафена нещата си дойдоха на място.

Не ми се получават линковете от телефона.

Последна редакция: нд, 13 окт 2019, 23:42 от vanqivanova

# 114
  • Мнения: 179
Защо не ми се отлепят мъфините от хартийките??? Sad

# 115
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 694
Мазнината ти е малко.

# 116
  • Мнения: 896
Според мен има нещо  объркано в рецептата или в начина на изпичане.
Майка ми има газова фурна с развален горен нагревател и мъфините не се получават.
Дай рецепта как ги правиш.

# 117
  • Мнения: 896
Според мен има нещо  объркано в рецептата или в начина на изпичане.
Майка ми има газова фурна с развален горен нагревател и мъфините не се получават.
Дай рецепта как ги правиш.

# 118
  • Мнения: 6 003
Мъфини с тиква и кокосова захар

# 119
# 120
  • Мнения: 8 518
Ще се запиша в темата и се връщам да разгледам.Не правя често  , но когато и да правя нещо все не улучвам.Докато се пекат са надути и пухкави,после спадат и стават сухи

# 121
  • Мнения: 41

Някой правил ли ги е от супичка.ком?Можете ли да ми кажете колко ампули ванилия сложихте там не пише каква трябва да е за това питам

# 122
  • Мнения: 896
Да. Едни от мъфините които правя най-често, въпреки че ми идват малко сухи. Даже имам от тях на масата Simple Smile
Ванилия слагам едно пакетче, от течната на око.
От сайта най-харесвам с ябълка и канела.

ПП: В рецептата дават че се слагат 2 бр. ванилия.

# 123
  • Edinburgh-UK
  • Мнения: 685
Здравейте Blush чак сега я виждам тази група ,записвам се да ви следя .Понякога правя малки кексчета и с интерес ще ги следя .Ето и някоя снимка от мене .

# 124
  • Мнения: 186

Някой правил ли ги е от супичка.ком?Можете ли да ми кажете колко ампули ванилия сложихте там не пише каква трябва да е за това питам
Аз ги правя понякога, но в двойна доза и слагам по една ампула

# 125
  • София
  • Мнения: 3 254
Пробвах баничко-мъфините на Лабрекс. Добавих лютеница в сместа и изрязах попрегорелите крайчета на корите. Станаха много добре Heart

# 126
# 127
  • Мнения: 287
Момичета, някоя от вас знае ли рецептата за кексчетата Take a cake?  Някоя хапвала ли ги е , на мен червеното кадифе ми са любими, но всички като цяло са хубави... отгоре  крема сирене ли е какво е много е вкусно ...

# 128
  • Мнения: 1 328
Може ли да споделите рецепта за крем с който да украся мъфини ванилови и шоколадови?За детско парти ще е почерпката.

# 129
  • София
  • Мнения: 10 831
Може ли да споделите рецепта за крем с който да украся мъфини ванилови и шоколадови?За детско парти ще е почерпката.

Сметанов крем за торти

# 130
  • Мнения: 1 005
Белтъци разбити на гъст сняг с малко захар, украсяват се мъфините и се запичат на фурна до лек кафяв загар 🙂 Вкусно, леко и бързо


Снимката е от интернет и е илюстративна

# 131
# 132
  • Мнения: 206

Кексчета от мен Simple Smile

# 133
  • Мнения: 186
Супер са! Рецепта, моля!

# 134
  • Мнения: 206
Оставям рецептата тук Simple Smile
Брашно - ориентировъчно между 150 и 170гр (не съм много точна ,за което се извинявам , но просто по усет спирам да добавям брашно , когато консистенцията е каквато се очаква да бъде. Търси се консистенция като за брауни - сравнително гъста смес)
Захар - минимум 100гр , останалото е въпрос на вкус , пробвате и правите преценка дали е достатъчно сладко за вас
Бакпулвер
Тъмно какао - 25-30гр
Масло - 125гр
Черен шоколад (препоръчвам 60-70%) - 100гр
Есенция от ром или някакъв вид алкохол подходящ за сладкиши (аз използвах шоколадов ликьор)
50мл мляко
2 по-големи или 3 по-малки яйца

Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта до пухкава смес , към нея се добавят предварително разтопеният шоколад с масло , бакпулверът , млякото , есенцията и какаото.Брашното добавям последно и на части за да мога да постигна желаната консистенция.
Понякога брашното е по-малко а понякога повече ,зависи от броя и големината на яйцата , от това до каква гъстота са разбити предварително , лесно се поправя ако е по гъста - аз добавям мляко.
Ако е по течна е ясно , че се добавя брашно , дори да не стане както за брауни - пак се изпича.
Пека на 170-180 и проверявам с клечка , могат да се оставят по сочни или да се пекат повече и да са по сухи и ронливи.
*** Рецептата е за брауни , млякото и ликьора ги добавям от себе си Simple Smile

# 135
  • Мнения: X
Някой може ли да предложи икономична рецепта, че си пестя продуктите, а малкото иска "мъфи".
 Извинявам се, ако има такава и се повтарям.

# 136
  • София
  • Мнения: 10 831
Белтъчени кексчета без набухвател - тези са доста икономични, изключение правят белтъците, но за сметка на това жълтъците ще ги използваш за нещо друго, няма набухвател, мляко, брашното е по-малко от 1 чаша, 1 чаша захар, 75 г масло и по малко орехи, стафиди и портокалови корички.

# 137
  • там, където ми харесва
  • Мнения: 1 251
Мъфини с "Нутела" за 12бр.
1 айце
70гр. захар
6 с.л. олио
150гр. заквасена сметана
150гр. нутела
200гр. брашно
2ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
50гр. ситно нарязани лешници
и още:
нутела
ситно нарязани лешници
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса
Разбийте яйце със захар.Добавете олио , заквасена сметана, нутела, смесено брашно със сода бикарбонат, бакпулвер, щипка сол и ситно нарязани лешници.След всяко добавяне разбивайте само , колкото да се съединят продуктите.От получената смес сипвайте (по 1с.л. пълна с връх) в мъфини форма с хартиени капсули, или намазани с олио и посипани с брашно.Печете на загрята фурна около 20мин.. След охлаждане намажете мъфините с нутела и поръсете със ситно нарязаните лешници.

# 138
# 139
# 140
  • Мнения: 21
Онзи ден попаднах на една рецепта във фейса за много лесен кекс и ми се стори доста бърза. Мисля тези дни да я пробвам.
5 яйца
1,5 ч.ч захар
0,5 к.ч олио
2 ч.ч брашно
бакпулвер
2 ванилии


п.с: Снимката е от фейса

# 141
  • Варна
  • Мнения: 3 415
Здравейте, момичета. Сигурна съм, че имате съвет как да не залепват мъфините в тавичка с формички с тефлоново покритие. Не искам да използвам хартия. Вчера си купих тава и направих 2 дози. Едната беше с яйца и зеленчуци и нямах проблем. Другата беше бананови мъфини с овесени ядки...е, тавичката няма измиване. А сложих добро количество кокосово масло. Винаги ли залепването е въпрос на количеството мазнина в рецептата? Сега се сещам, че от дозата с банановите мъфини имаше 2 от тях, които извадих лесно, докато всички останали буквално трябваше да изстържа.

# 142
  • Мнения: 6 933
Аз след като си пооризилих тавата, си купих силиконови формички и тях мия накрая.
И аз чакам съвети.

# 143
  • София
  • Мнения: 1 482
Мажа формичките с масло и поръсвам с брашно. Когато мажех с олио, ми залепваха. Не вярвах, чеще има такава разлика, пробвайте. Имам силиконови, но не харесвам как се изпича в тях.

# 144
  • Варна
  • Мнения: 3 415
Мажа формичките с масло и поръсвам с брашно. Когато мажех с олио, ми залепваха. Не вярвах, чеще има такава разлика, пробвайте. Имам силиконови, но не харесвам как се изпича в тях.

Задължително ще пробвам. Благодаря.

# 145
  • Бургас
  • Мнения: 10 817
Имам форма за мъфини с керамично покритие. Доволна съм, но винаги по-трудно я измивам след солени мъфини. Даже ги правя половината сладки/6 бр/, другата половина солени/6 бр/. След сладките почти не е залепнало нищо, но след солените си трябва киснене. Не мажа и не поръсвам с нищо.

# 146
  • София/Испания
  • Мнения: 1 504
Солените мъфини не залепват в силиконови формички и не влияе на вкуса.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2021, 15:26 от janetaes

# 147
  • Мнения: 440
Имам проблем с едни шоколадови къпкейкове. Какво може да не правя както трябва?

Използвах рецептата от блога на Тейк-а-кейк. Правих я два пъти, с корекции, резултатът е един и същ- вместо 12 бр., аз успях да напълня съответно 10 и 9 бр. във формите. И двата пъти къпкейковете не ми се надигнаха дотолкова, че да се запълнят до ръбовете на хартийките, напукват се и се надигат централно. Докато последните две неща могат да се покрият с крем отгоре, то количеството като брой и незапълването на хартийките не мога да реша като проблем.

Изгледах няколко чуждестранни клипчета в ютюб и коригирах между първото и второто печене две неща:

Първият път маслото бях оставила по-дълго на стайна температура и беше по-меко. Вторият път пръста ми потъваше в него, но не оставаше масло по него, та мисля това беше ОК. Първият път бърках с миксер по-кратко, вторият път поне двойно повече време - рецептата изисква маслото да се разбие като крем.
Първият път пекох на 190 градуса без вентилатор, както са го дали в рецептата, вторият път на 180, но като видях, че пак започват да се пукат, намалих на 170.

Може ли проблемът да е в маслото или в брашното? Или друго?

Общи условия

Активация на акаунт