Полезни съвети! Справочник за подправки! Мерни единици!

  • 352 396
  • 208
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 112
Здравейте!
Не знам дали тук е мястото да попитам, но...
Как при готвене със заквасена сметана същата да не се пресече при висока температура? Искам да готвя в събота заек, но много неприятно изглежда сметаната като се пресече...
Благодаря! Hug

# 151
  • Варна
  • Мнения: 1 012
Искам да попитам какво се прави , когато прекаля с черния пипер в супата ? Има ли начин да потуша лютивоста му ?

# 152
  • София
  • Мнения: 640
Харесала съм тази рецепта да я пробвам , но не разбирам
http://www.coolinarika.com/recept/fritule-na-brzinu/
 на колко мл. или гр. отговаря  4 dcl jogurta?
Ще се радвам , ако има запознат и ми отговори!  chef
  bouquet  bouquet  bouquet

# 153
  • София
  • Мнения: 10 835
dcl е децилитра, което означава 1/10 от литъра.

4 децилитра са 400 мл. Peace

# 154
  • София
  • Мнения: 4 547
Пак за лютенето на лука. Докато режете си напълнете устата със студена вода. Не чак да ви изпадат зъбите от студ Mr. Green, но по-добре да е по-студеничка. Ако имате много лук да режете, след известно време почва да ви люти пак. Просто подменете водата. Правила съм си експеримент и да режа до течащата чешма - има същия ефект, но много вода изтича. Сега се сещам да пробвам да сложа съд с вода до дъската. Ако има ефект, ще пиша пак.

# 155
  • Мнения: 36
Пак за лютенето на лука. Докато режете си напълнете устата със студена вода. Не чак да ви изпадат зъбите от студ Mr. Green, но по-добре да е по-студеничка. Ако имате много лук да режете, след известно време почва да ви люти пак. Просто подменете водата. Правила съм си експеримент и да режа до течащата чешма - има същия ефект, но много вода изтича. Сега се сещам да пробвам да сложа съд с вода до дъската. Ако има ефект, ще пиша пак.

Моите трикове са- хапка хляб под езика или да го режа под (включения) абсорбатор.
Извинявам се, ако вече е споменавано, имам някои пропуски в темата Simple Smile!

# 156
  • Мнения: 746
откъде мога да си купя сумак? По-напред се казва, че е различно от розов пипер, а по стелажите на супер маркетите не съм го виждала...
Можете ли да ми кажете хубав магазин за подправки в района на Борово, Бъкстон, Манастирски ливади, Овча купе?

# 157
  • Мнения: 204
Сумак си купих от Кауфланд.

# 158
  • Мнения: 746
mamino, благодаря Peace

# 159
  • Мнения: 3 867
Я да Ви питам, момичета. Искам да направя плодови тарталети с крем. Въпроса ми е: как да направя онзи последен слой /мисля, че е с желатин/, който запечатва всичко?

Когато режа лук, дишам през устата. Не ми люти.

# 160
  • Мнения: 447
Я да Ви питам, момичета. Искам да направя плодови тарталети с крем. Въпроса ми е: как да направя онзи последен слой /мисля, че е с желатин/, който запечатва всичко?

Когато режа лук, дишам през устата. Не ми люти.

Слагаш желатина да набъбне в малко вода, загряваш след това на микровълновата фурна или на котлона (на водна баня), за да се втечни; после вземаш сладкарска четка и мажеш от желатиновата смес върху плодчетата. Стават лъскави, апетитни и се запазват свежи! Успех и да се похвалиш после! thumbsup

# 161
  • В царството на мечтите
  • Мнения: 336
Искам да питам някои знае ли каква е зелената марината по магазините. Много ми харесва ама не искам да взимам от магазина мариновано, защото много съм слушала за това месо. Ама марината си я бива

# 162
  • Мнения: 396
Нямам везна и ми трябват 120гр брашно , това колко е.ако една ч.ч. е 200мл , как да преценя в грамове

# 163
  • Мнения: 3 867
Виж пост номер 2.
 Ч.ч. брашно - 130гр.

# 164
  • Там, където ме обичат
  • Мнения: 3 676
Не знам в коя кулинарна тема да попитам, затова ще пробвам тук, като най-четена.
Имам пуйка, която искам да сготвя със кисело зеле, но искам месото да стане сочно или такова животно няма. Може ли да споделите рецепта с пуешко, от която сте доволни.

Общи условия

Активация на акаунт