Тайната на омлета

  • 7 115
  • 19
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
                Моля споделете как го правите. Никога не оспявам, правя не омлет а бъркани яйца Embarassed Rolling Eyes
Искам тази вечер да го сготвя най сетне. Вие сте на ход - казвайте baby_neutral

# 1
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
                Моля споделете как го правите. Никога не оспявам, правя не омлет а бъркани яйца Embarassed Rolling Eyes
Искам тази вечер да го сготвя най сетне. Вие сте на ход - казвайте baby_neutral

  УСПЯВАМ

# 2
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Разбивам 2-3 яйца с щипка сол и с.л. прясно мляко (когато имам). Сипвам ги в загрят тиган и отгоре слагам сирене, кашкавал, колбас, зелен лук, чушка.... по избор. След като яйцата стегнат прегъвам на 2, оставям още минутка в тигана. Това е.

# 3
  • Мнения: 293
  chef
Аз омлета го приготвям така:
Продукти за 1 омлет:
1/2 гл. лук
2 яйца
кашкавал , салам, сиреене , царевица , грах и други продукти,които имаш под ръка.
Подправки по желание:черен пипер, червен пипер, кимион,розмарин и др.

Приготвяне:
Запържвам нарязания лук и върху него изсипвам разбитите яйца.Оставям да се изпържи от долната страна и слагам от плънката,захлупвам  и го сервирам.

# 4
  • Мнения: 2 550
РазБивам две-три яйца, добавям сиренце, кашкавал, шунка, подправки + червен пипер малко и пържа в тиган с малко масло.
Изчаквам хубаво да се запържи от едната страна и го обръщам с помощта на два ножа  Laughing

Последна редакция: ср, 24 май 2006, 13:55 от Марчето

# 5
  • София
  • Мнения: 2 530
Разбивам две- три яйца, добавям щипка сода, за да бухне омлета и пържа. Като стане готово го обръщам с шпатола, като палачинка, когато и от другата страна стегнат яйцата настървам кашкавал или добавям сирене или зеленчуци, прегъвам на две и сервирам.  chef

# 6
  • Мнения: 14 654
за да ми е по-лесно и да не ми се скъса омлета,ползвам тиган с незалепващо покритие.освен разбърканите яйца,прибавям по избор сирене,гъбки,кашкавал или някакви зеленчуци.може да се добави и съвсем малко брашно.пърженето става на не много силен котлон,за да не изгори от едната страна докато другата е още "течна".олио слагам малко,но може и без

# 7
  • Мнения: 344
Разбивам яйцата и слагам вода (става по-пухкав), на 1 яйце 1с.л вода. Сипвам ги в тигана, на не много селен огън, поръсвам със сирене, кашкавал, колбас на вкус. Като се запече от долу(повдигам да проверя) го слагам във фурната, която предварително е загрята на горен реотан да се запече и отгоре, става за секунди. Дори не затварям вратата на фурната че дръжката на тигана пречи.
Омлета става дебел и пухкав и не го прегъвам.

# 8
  • Мнения: 14 654
това за запичането във фурната е супер идея-задължително ще опитам така

# 9
За 1 омлет - 3 яйца, 3 с. л. вода, сол, плънка - по желание. Яйцата се разбиват до хомогенна смес и се изливат в тиган с нагорещено олио. Щом започнат леко да се втъврдяват, с вилицата леко се побутват от периферията на съда към центъра. Така - докато се изпече цялата смес. По този начин омлетът не загаря и се изпържва равномерно. После се сгъва на две и се "Хлъзва" на голяма чиния.

# 10
  • Мнения: 5 299
Разбърквам всичко предварително, но задължително слагам и браШно, и пържа.  chef

# 11
  • София
  • Мнения: 35 973
За 1 омлет - 3 яйца, 3 с. л. вода, сол, плънка - по желание. Яйцата се разбиват до хомогенна смес и се изливат в тиган с нагорещено олио. Щом започнат леко да се втъврдяват, с вилицата леко се побутват от периферията на съда към центъра. Така - докато се изпече цялата смес. По този начин омлетът не загаря и се изпържва равномерно. После се сгъва на две и се "Хлъзва" на голяма чиния.
Peace
Да е пухкав - вода.
Да е сочен - след като се стегне, сгъвам на две и го вадя.

# 12
  • Мнения: 505
ТАЙНАТА, ако въобще има такава е в ПРЕДВАРИТЕЛНО ДОБРЕ ЗАГРЯТАТ МАЗНИНА...и да не се бърка сместа след като си я изсипала в тигана.... аз поне така процедирам и венаги се получава... Hug

# 13
  Задължително слагам на яйце 1с.л. вода, омлета става пухкав .

# 14
  • Мнения: 5 475
ТАЙНАТА, ако въобще има такава е в ПРЕДВАРИТЕЛНО ДОБРЕ ЗАГРЯТАТ МАЗНИНА...и да не се бърка сместа след като си я изсипала в тигана.... аз поне така процедирам и венаги се получава... Hug

  Точно така и да не се обръща докато не е добре изпечен по крайщата.  Peace

# 15
  • Мнения: 8 917
Разбивам 2-3 яйца с щипка сол и с.л. прясно мляко (когато имам). Сипвам ги в загрят тиган и отгоре слагам сирене, кашкавал, колбас, зелен лук, чушка.... по избор. След като яйцата стегнат прегъвам на 2, оставям още минутка в тигана. Това е.
Това е "моят омлет" Peace Mr. Green

# 16
  • София
  • Мнения: 3 421
  Никога, ама никога не мога да направя омлета сгънат - винаги ми се чупи или се разтича. А много обичам омлет.
  Затова се примирих и го оставям като палачинка кръгъл.

# 17
  • Мнения: 120
Тайната на омлета е следната: ако означим например броят на яйцата с А, броят на супените лъжици вода с В и броят на супените лъжици брашно с С, трябва да се спазват следните пропорции -
А=В=2С, т.е., ако сложим 2 яйца, трябва да добавим също 2с.л.вода и 1 с.л.брашно, ако пък сложим 3 яйца ще добавим и 3 с.л. вода и     1 и1/2 с.л. брашно и т.н. Laughing.Това е основната рецепта-иначе може да добавите каквото ви хрумне-лук, сирене, колбас, бекон, кашкавал и т.н. Heart Eyes.

# 18
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Продукти:
яйца
сол
царевица
кашкавал
сирене
пипер суров
 
Разбърквам няколко яйца с малко сол, към тях прибавям сирене, кашкавал, царевица, в тигана слагам малко пипер нарязан на ситни ивици и леко го запържвам, след което добавям сместа с яйцата. Не разбърквам сместа в тигана. След като се зачерви от едната страна с шпатола обръщам омлета много внимателно, за да не се разкъса. Оставям да се зачерви и от другата страна. И е готов. Отгоре поръсвам с шарена сол или червен пипер.
Забравих да добавя пържа в тефлонен тиган с много малко мазнина за да се получи равномерно зачервяване на омлета след като обърна слагам пак малко мазнина и леко разклащам за да отиде от долу мазнината.

Последна редакция: пт, 09 юни 2006, 09:38 от Tinka79

# 19
  • Мнения: 1 210
А всъщност НАЙ-ВАЖНОТО е

Добре загрята мазнина, но след това пържене на слаб огън, за да може да се яйцата навсякъде да се стегнат, без "дъното" на омлета на загори.

Аз правя омлети, ама мъж ми какви ги твори - после се чудя що не мога да отслабна.

Общи условия

Активация на акаунт