Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 71 067
  • 884
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: X
А, при мен не сладкото е проблемът. Simple Smile Аз ям само 95-100% шоколади, защото такива обичам. Heart Eyes Сладкишите гледам да са без брашно, 'щото там нали няма как да ферментира и т.н. Ще си потърся пак из палео-малео сайтовете. Захарта винаги я намалявам с поне 70%, иначе за моя вкус е отровно направо. Та в такъв смисъл "полезен" сладкиш. Но то и ядките не е хубаво да се пекат. Thinking Или мус да си спретна... той вече е супер полезен. Joy

# 271
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
За голите сарми режете ли лозови листа на ситно и върху тях да редите сармите?

взимам форма за кекс, намазнявам и реда листата, като гледам и по стените са има. слагам 1/2 плънка, листа, плънка, загръщам листата отстрани и пак листа слагам. запичам и правя заливка.
после режа на парчета.
листата са сурови, не бланширам, те са сега толкова крехки.
само по-късно по-твърдите бланширам и то ако ще вия сарми, аз да не се отвиват. Peace

Синьо, аз съм зациклила на онзи с червения боб  Whistling
всеки път става и ми е доста вкусен.
иначе има един с червено цвекло, но у нас не е толкова вървежен, колкото бобения.

аз също не ям много сладко. скоро си взех една халва и не мога да се спра да я ям. ама не беше заради сладкото.
накрая я изядах и мирясах, но 2 дена ми беше тежко Tired

# 272
  • София
  • Мнения: 1 832
Търсих, но нещо не намирам. Някой беше писал за нахут полят със смлени слънчогледови семки /накиснати за една нощ/. Сутринта издавих да се размрази сварен нахут, накиснах и слънчогледови семки и отделно небелен сусам. Нахута само със смлените семки ли се поднася или и друго? Дали ще стане ако пасирам първо слънчогледа и сусама и добавя нахута? И може би сока от изцеден лимон?

# 273
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 719
Аспержи с ориз.
Салата, ама това си е всекидневно блюдо в менюто.
Хумус.
Трябва да сготвя и едни картофи,че май са започнали да покълват.
И мен ме гони един глад към сладко. Не знам на какво се дължи? Обикновето не налитам,но вчера изядох половин пакет мини вафлички:scream:

# 274
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 747
Ще си потърся пак из палео-малео сайтовете. Захарта винаги я намалявам с поне 70%, иначе за моя вкус е отровно направо. Та в такъв смисъл "полезен" сладкиш.

      https://healthywithdeni.com/2017/01/05/%D0%BA%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B5%D1%88%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%81-%D1%81%D1%83%D0%B1%D0%B0%D1%88/

Много е вкусен. Дори моят шестгодишен син мисли, че е брауни. 😛

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 20:29 от ir74

# 275
  • Мнения: 9 175
От една седмица дребното кара на макарони с пармезан или крем супа от сладки картофи.
На мен не ми се готви само за мен и карам на салати и сирене или сандвичи за обяд.
Друго което правя е домашен бананов сладолед - много лесен и бърз.Трябват само бананани и ванилия.
За закуска бананова пита със смокини и ядки - лесна е за приготвяне и не се добавя захар.

Последна редакция: пт, 18 май 2018, 09:32 от Tuon

# 276
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
о да, банановия сладолед и при нас много върви, аз слагам и сметана, иначе не го засища.

вчера бях сама и ги направих зеленчуци на тиган с гадо-гадо сос.
добре стана.
понеже 3 дена ядах ориз (никой не искаше да яде голите сарми), та нямах нищо за гарнитура. Whistling

в събота ще ходим да грилваме там, където сме наели градината и смятам да направя катък, ще взема лютеница и за мен картофи. ще се събираме всички наематели и всеки ще носи нещо.
друго не ми хрумна какво да занеса. newsm78

ако намеря свеж седмолистник и други треви мога да направя и "диво" песто.

# 277
  • Мнения: 9 175
о да, банановия сладолед и при нас много върви, аз слагам и сметана, иначе не го засища.
В новата партида и аз смятам да му сложа кокосово мляко.Взела съм една консерва и ще го забъркам.Също имам вече и фунийки за сладолед и боровинки за украса.

Може да направиш зеленчукови шишчета.

# 278
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
не ги ям аз тези шишчета Whistling
а и другите ще грилват месо, с картофа ми е по-лесно като го увия в хартия за печене или фолио и няма да се контаминира  Mr. Green

аз се чудя какво да занеса по-скоро като добавка към грилнатите неща, а не какво да грилвам.

# 279
  • Мнения: 9 175
Аз нося картофена салата,буркан със салца и някакъв десерт - мъфини,джинджифилови или какаови топчета.

# 280
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 747
     Ние сме на едно събиране тази събота също и ще има бг. храна осигурена. Аз ще направя допълнително салата от печени чушки с много зелен лук, чесън и магданоз; ще занеса и пуканки за децата.

     Тази сутрин за пореден път детето поиска за закуска препечена филия с шарена сол, сварено яйце и мляко с какао. Моята закуска беше бадемово мляко с пукано просо, чия, ленено семе и тахан.  За обяд ще има барбекю в училището и ще ходя там на обяд - начин да съберат допълнителни пари за училище. За вечеря имам гъста червена леща с много зеленчуци и ще направя шопска салата и гуакамоле.    

# 281
  • Мнения: 9 991

Салата варен нахут, печен патладжан, домат на кубчета, магданоз, чесън, сол, лимон, олио. Вкуса превъзходен, рецептата моя.

# 282
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аууу наистина изглежда супер!

вчера занесах лютеница и катък с печени чушки.
само от катъка опитаха, лютеницата никой не посмя да я отвори  Whistling

опитах сладко от ягоди, сушени кайсии и домати - не ми хареса. на нито едно от 3те нямаше вкус, но беше супер сладко. иначе набиват канчето на детето как нямало захар вътре... все едно плодовете нямат захар  Crazy

моята съседка по градина (голяма досадница, наду ми главата), обясняваше на една друга, как репичките можели да се сотират в тигана, заедно с листата и били много вкусни.
ще пробвам, че иначе никой не иска да ги яде  Whistling

днес за обед имаше пълн. ориз с червен боб, чушка и селъри.
за вечеря не съм измислила.

# 283
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
гъбена супа & задушени гъби с пресен лук; бадеми с мед

# 284
  • София
  • Мнения: 4 288
Така сотирани репичките с масло ги правят н Италия, но не съм случила да ги пробвам. На таратор заедно с краставиците също са чудни (в него понякога слагам и сусамов тахан за по-богат вкус)

Нищо не съм готвила напоследък. В предлетен формат съм.

Общи условия

Активация на акаунт