WAYA – истинският път към регулирано храносмилане

  • 15 013
  • 164
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
  • Мнения: 175
Най-важните хранителни източници на витамин D са рибеното масло, мазните риби като сьомга, скумрия и сардини, черен дроб и жълтък.

# 91
  • Мнения: 170
 Витамин D можем да си набавим  като консумираме  сьомга, тон, скумрия, сардела, херинга, сардини, а също така хайвер, телешки дроб, мляко, сирене, жълтък, гъби.

# 92
  • Мнения: 243
За разлика от останалите витамини, в случая на витамин D набавянето с храна е малко по-трудно, но не и невъзможно. С най-високо съдържание са мазните риби (сьомга, тон, скумрия), черния дроб, яйчните жълтъци, гъбите (печурки, манатарки, шитаке), кравето масло и млечните продукти (прясно и кисело мляко, сирене, кашкавал).

# 93
  • Мнения: 1 388
Много малко храни съдържат витамин D и то не в много високи количества. Среща се предимно в рибните продукти. С най-високо съдържание са шаранът, змиорката, скумрията, морският вълк и бялата риба. За да се снабдим с необходимото количество на витамин D за деня са ни нужни 200 грама шаран или 400 грама бяла риба.

# 94
  • Мнения: 159
Рибено масло, черен дроб, жълтък, сирене, мляко, сьомга

# 95
  • Мнения: 910
Най-важните хранителни източници на витамин D са рибата, черният дроб и жълтъкът.

# 96
  • Мнения: 429
Млякото е богат източник на витамин D, както и всички млечни продукти, също и сьомгата, скаридите, яйцата, черния дроб.

# 97
  • Мнения: 1 185
Естествен източник на витамин D са рибите - сьомга, тон, скумрия, сардела, херинга, сардини, хайвер, телешки дроб, мляко, сирене, жълтък, гъби.

# 98
  • EU
  • Мнения: 400
Витамин D има най-вече в мазни риби -сьомга, риба тон, както и в рибеното масло, месо, мляко, черен дроб, жълтъка на яйцата, гъби и други. Излагането на слънчева светлина е много важно.

# 99
  • София
  • Мнения: 3 816
Храни, които осигуряват втамин Д са:
 рибено масло;
 мазни риби, като риба тон, скумрия и сьомга;
 черен дроб;
 сирене;
 яйца.

# 100
  • Мнения: 218
Най-важните хранителни източници на витамин D според мен са по-тлъстите риби, рибеното масло, жълтък и черен дроб.

Последна редакция: ср, 21 фев 2018, 08:54 от stelito321

# 101
  • Мнения: 1 570
Най-добрият източник на витамин D е слънцето, жълтъка и рибеното масло.

# 102
  • Мнения: 376
Естествен източник на витамин D са рибите – сьомга, тон, скумрия, сардела, херинга, сардини, а също така хайвер, телешки дроб, мляко, сирене, жълтък, гъби.

# 103
  • София-Младост
  • Мнения: 23 336
Черен дроб от различни животни, яйца, мляко, риба (калкан, шаран, сьомга и др)

# 104
  • Мнения: 215
Хранителни източници на витамин D са мазните риби, черния дроб, жълтъците на яйцата, някои видове гъби, кравето масло и млечните продукти - прясно и кисело мляко, сирене, кашкавал.

Общи условия

Активация на акаунт