Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

  • 83 997
  • 803
  •   1
Отговори
# 795
  • Plovdiv, Bulgaria
  • Мнения: 1 634
Към тези, които пият глюкофаж или друг вид лекарство - след приема му, имате ли повече апетит? От няколко дни го пия след закуска, и час след това умирам от глад. Може би и закуската ми е лека, ама такова нещо до сега не е било.

# 796
  • Мнения: 5 459
Ами аз джинджифиловата си лимонада правя със стевия, ама нали Barefoot Kontesa реагира срещу стевията, че била подсладител,та вече и аз не знам на кого да вярвам...

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 18:36 от alinnna

# 797
  • Мнения: X
Ами аз джинджифиловата си лимонада правя със стевия, ама нали Barefoot Kontesa реагира срещу стевията, че била подсладител,та вече и аз не знам на кого да вярвам...
Реагирах защото все така си пия кафето от години и след четене на др Фунг и подобни теми за ИР ми стана ясно, че трябва да не подавам никакви заместители на захарта, защото инсулинът реагирал на фруктоза, Стевия, Аспартам, Захарин и прочие по същия начин както ако му подаваш сладък мед или чиста захар..



Иначе мразя горчиво кафе. Сметаната или бадемовото мляко омекотяват вкуса, но се залъгвам с 1/3 малка лъжичка канела за вкус. Не е същото...

Последна редакция: пт, 27 апр 2018, 20:38 от Анонимен

# 798
  • Мнения: 6 230
Аз винаги си пия кафето горчиво, нямам този проблем Simple Smile))) но скоро се бях интересувала как така протеинът, който пия с тренировките, е сладък, а пък не съдържа въглехидрати (захар). Всъщност съдържа подсладител и за него намерих това:

Sucralose is an artificial sweetener and sugar substitute. It is not found in nature, and must be synthetically produced. It is extremely sweet (about 600 times as sweet as sugar) so only small amounts are required, and since the body cannot digest sucralose, it does not contribute calories to the diet.

Значи тук твърдят, че изобщо не участва в метаболизма. За да "реагира тялото по същия начин", това означава, че трябва да участва в познатия цикъл на кръвна захар-инсулин-панкреас и какво още беше... Не знам, аз нямам доказателства кое как е, просто споделям какво съм чела, понеже е различно.

# 799
  • Мнения: 31 380
Елора, измисли ли темата? Simple Smile

Още не съм. На работа бях, а сега съм скапана да творя голям пост.
Утре ще сътворя нещо като стана и се ококоря.
Дано не ни локнат темата и ни изчакат.
Обещавам, ще е утре.
Ако някой друг има време да направи подробен обяснителен пост с линкове, нямам против.
Ако не, утре като стана, ще почвам.

# 800
  • София
  • Мнения: 16 105
Барби, виж това:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/261179.php

Описан е механизмът на провокиране на секрецията на инсулин.

# 801
  • Мнения: 251
Бяхте писали за първопричината на ИР/по-назад из страниците/. Аз отключих моята в рамките на един месец,когато бях 10-ти клас. Преживях голям ужас, огромен стрес,не можех да спя, кръвното ми беше ежедневно 160/200 и  имах учестен пулс. След около 3 месеца ми изледваха инсулина и беше 300 пъти над нормата... Всъщност дядо ми е с диабет,аз съм си го имала по наследство,но все си мисля,че можеше да не се появява толкова рано. 😕

# 802
  • Мнения: 2 083
Кафето вдига инсулина.

qrye, това са 1300 -1500 калории на ден, въглехидратите са 40%, протеините са 30% и мазнините са 30%, но въглехидратите са с нисък гликимичен товар и не би трябвало да има лашкане, само постоянна стойност на кръвната захар, защото няма какво да я провокира. Може би вече не мога да си позволявам този плод по принцип. Ще се консултирам с екипа на Бари Сиърс и ще покажа всички резултати и дневните ми менюта. Ще питам и за мнението им за метформин.

# 803
  • Мнения: 31 380
Линк към новата тема
http://bg-mamma.com/?topic=1033265
На бързи обороти толкоз  Mr. Green  Дано ви хареса.

Последна редакция: сб, 28 апр 2018, 12:29 от Tatti

Общи условия

Активация на акаунт