Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 89 899
  • 685
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 3 723
Здравейте, аз първо да се консултирам, като начинаещ , една мила дама ми обеща гъбка и аз четох, за да се запозная, но да преговоря с вас. Щом ми я даде ще изтърпи ли с мен на работа както е в контейнерчето, и след като се приберем, трябва да я прехвърля в новото съдче и да я залея с малко мляко колкото да я покрие , да кажем за 2 дни на стайна температура и така да сменя няколко пъти за по два дни, докато свикнела гъбката. А после вече заливам с по-голямо количество за производство Simple Smile. Правилно ли е до тук, благодаря и после пак ще питам , нямам търпение

# 406
  • 1st floor
  • Мнения: 9 099
В най-тъмната и хладна стая стояха и преди морето, пак не растяха. Sad Иначе кефирът си става гъст и е супер вкусен.
Пробвай да смениш съда с по-голям..
Слагам около 700-800мл мляко в една пластмасова купа. Като гъбките са дребни и са повече от преливащата ми шепа. Да не би да са много за това количество мляко? Стоят си все на кухненския шкаф - кухнята е без прозорци, бокс, и там е най-хладно и тъмно от цялата къща. В хладилника прибирам само прецедения кефир.

# 407
  • Пловдив
  • Мнения: 1 879
Вкючвам се да кажа ,че имам гъба да дам на един човек .
Държа да е от Пловдив ,не ми се разправя по офиси .
Ако има желаещи пишете .

# 408
  • Мнения: 1 381
В най-тъмната и хладна стая стояха и преди морето, пак не растяха. Sad Иначе кефирът си става гъст и е супер вкусен.
Пробвай да смениш съда с по-голям..
Слагам около 700-800мл мляко в една пластмасова купа. Като гъбките са дребни и са повече от преливащата ми шепа. Да не би да са много за това количество мляко? Стоят си все на кухненския шкаф - кухнята е без прозорци, бокс, и там е най-хладно и тъмно от цялата къща. В хладилника прибирам само прецедения кефир.
Гъбата трябва да е в стъклен съд. Никакви пластмаси! Simple Smile

# 409
  • 1st floor
  • Мнения: 9 099
Аз сам запомнила, че не може с метал. ОК, преместих в стъкло. Дано започне да расте.  Laughing

# 410
  • Мнения: 3 723
Здравейте, сетих се и друго да попитам, чета ,че трябва да се яде по малко количество в началото, какво трябва да е , за да се свикне с кефира и да не се стои в тоалетната

# 411
  • Пловдив
  • Мнения: 1 879
Здравейте, сетих се и друго да попитам, чета ,че трябва да се яде по малко количество в началото, какво трябва да е , за да се свикне с кефира и да не се стои в тоалетната
По принцип зависи от организма на човек .
Аз пия по цял буркан и не стоя в тоалетната .
Пия го сутрин след кафето и това ми е закуската .
Различно явно действа на всеки .

# 412
  • 1st floor
  • Мнения: 9 099
Аз имам чувствителен стомах и очаквах, че кефирът ще ми подейства зле в началото. Започнахме с ММ по 200мл горе-долу на ден. Видях, че всичко е ОК и сега си пия по почти половин литър, когато друг не иска. И всичко е наред при мен.

# 413
  • USA
  • Мнения: 675
НеПоКоРнА, и моята не расте. Вече цяла година и все така си стои и самите зрънца са много дребни. Стои в стъклен буркан, не докосва метал от няколко месеца ( попитах тук и явно това уж беше проблемът) и пак не. Иначе прави страхотен кефир.
Сега видях, на мен твоите ми се виждат доста за 700-800 мл буркан. Моите са може би една препълнена кафяна лъжичка и правя същото количество като теб.

# 414
  • Мнения: 2 600
Маймун, и на мен ми се случи това- да не растат зърната, след като цяла зима го правех в хладилника. След това почнах пак на стайна, но упортито продължиха да не растат. Преди седмица видях случайно на Олимпус малка бутилка кефир (пак с голяма трайност), но пишеше че уж бил с жива закваска и нямал консерванти. Доста сметанов на вкус. На три пъти сложих по лъжица от този фабричен кефир на новото прясно мляко, което наливам на зърната и сега гледам, че са започнали да растат пак. Нямам идея, дали е случайно съвпадение, или наистина е имало нещо полезно в купения.

п.п. Иначе аз си го правя в пластмаса.

# 415
  • Мнения: 3 723
Здравейте, искам да попитам освен с мляко олимпус 3,7, с какво друго мога да правя кефир. В нашия магазин няма голям избор , с верея голям процент, ще навредя ли на гъбката.

# 416
  • Мнения: 2 600
Aз първо правех с Верея, ама то е само 3%. Ставаше си кефира, но ми се искаше по-мазно, затова минах на Олимпус. С всички млека, без онази гняс на Лидъл от 2% и още едно, за което не съм сигурна, кое точно беше, става кефир. 

# 417
  • Мнения: 3 723
Благодаря Flowers Hibiscus

# 418
  • 1st floor
  • Мнения: 9 099
Да благодаря на Бенчита - откакто преместих гъбата в стъклен буркан, започна да расте! Simple Smile Вече отделих за първия желаещ.

# 419
  • Мнения: 1 381
Бравооо, много се радвам! Hug

Общи условия

Активация на акаунт