Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 88 930
  • 671
  •   1
Отговори
# 435
  • София
  • Мнения: 95
Благодаря на всички отзовали се- намерих Simple Smile

# 436
  • Мнения: 3 702
Здравейте, да споделя за гъбата ми от две седмици ужасно е лигава, всеки път я мия и тогава зареждам с мляко, четох че е от жегите, но може ли да се разболее от това. До преди това нищо ѝ нямаше, въпреки горещото. На цвят е добре, ако оставям кефира да стои в хладилника с гъбата  по-добре ли ще бъде, какво ще препоръчате.Благодаря

# 437
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 237
sunrise_67, не я ли държите в хладилник? Simple Smile

# 438
  • Мнения: 3 702
Ами не ,когато ми я дадоха ми обясниха два дни вън на плота и два в хладилника, сега я държа 1 на плота и после в хладилника, казвате след зареждането на млякото да я оставя да работи в хладилника ли,за колко време трябва да стане кефира така. И да допълня питането си, кога и как да пия кефира, за да има слабителен ефект?

# 439
  • Пловдив
  • Мнения: 1 860
Ами не ,когато ми я дадоха ми обясниха два дни вън на плота и два в хладилника, сега я държа 1 на плота и после в хладилника, казвате след зареждането на млякото да я оставя да работи в хладилника ли,за колко време трябва да стане кефира така. И да допълня питането си, кога и как да пия кефира, за да има слабителен ефект?
Според мен няма значение къде е държите гъбата в хладилник или отвън.
Моята няма зима ,няма лято все е от вън .
Няма проблем ,когато е лигава мисля ,че тогава се отделят малки гъбки .
Аз зареждам буркана сутрин и на другия ден след кафето я пия .
За разхлабване при мен е трудна работа ,но не ми вреди и ми е приятно да си я пия .
Имам е от близо 10 години ,тогава още живеех в Италия .
През това време горе-долу 6 години съм е пила .
Беше стояла в хладилника и мислих ,че ще е умряла ,но не .
Държах е два ,три дни в мляко и после пак си е пия .
Да допълня още нещо смятам ,че млякото е важно .

# 440
  • Мнения: 3 702
Все с едно и също мляко го правя, а Вие зареждате млякото, на единия ден ,на следващия е готов кефира и го пиете ли, не изчаквате ли втора ферментация в хладилник без гъбата? Сега забелязвам,че когато е по-топло ,кефирът е готов още на следващия ден, става по-бързо за ден, не за два ,както преди

Последна редакция: пн, 26 авг 2019, 14:17 от sunrise_67

# 441
  • Пловдив
  • Мнения: 1 860
Все с едно и също мляко го правя, а Вие зареждате млякото, на единия ден ,на следващия е готов кефира и го пиете ли, не изчаквате ли втора ферментация в хладилник без гъбата?
Не го чакам .

# 442
  • Мнения: 1 381
Моята гъба става лигава когато и е топло. Пробвайте в хладилник.

# 443
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 237
Аз правя кефира само в хладилнк за 5 дни става в най-топлата част на хладилника а и така не нараства бързо и не се налага да и търся стопанин Simple Smile

# 444
  • Мнения: 3 702
Благодаря ви, ще я сложа в хладилника да работи Simple Smile

# 445
  • София
  • Мнения: 1 864
Аз пък да кажа, че имам малки гъбки за раздаване, поне на двама мога да дам. Който иска, да ми пише на лични  bouquet

# 446
  • Мнения: 1 096
Аз го правя без да стои в хладилник, за 24 часа става. Слагам в хладилник само когато ме няма за няколко дни!

# 447
  • София
  • Мнения: 2 044
Момичета,майка ми ми е загряла гъбата с мляко в микровълновата,помислила че съм приготвяла за подквасяване кисело мляко,няма да ви казвам че направо ми прилоша,такъв хубав ми ставаше кефира.Все пак тъпо и упорито я измих и заредих с мляко,сложих и малко готов кефир,но от събота вечерта нищо не става,май тотално се е прецакала.Някой от София ,южните квартали да има в излишък гъба?

# 448
  • София
  • Мнения: 1 864
danielad, имате лично съобщение Simple Smile

# 449
  • Пловдив
  • Мнения: 1 860
Аз го правя без да стои в хладилник, за 24 часа става. Слагам в хладилник само когато ме няма за няколко дни!
И аз така Laughing

Общи условия

Активация на акаунт