Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 88 922
  • 671
  •   1
Отговори
# 390
  • Стара Загора
  • Мнения: 4
Аня, благодаря ви много! Днес получих гъбата в отлично състояние. Започвам първото си "производство" на кефир! Дано да се получи!

# 391
  • София
  • Мнения: 6 242
Аня, благодаря ви много! Днес получих гъбата в отлично състояние. Започвам първото си "производство" на кефир! Дано да се получи!
Радвам се, със здраве да се ползва! Simple Smile

Ако още някой иска по Еконт - да пише на лични, много ми расте таз' гъба. Grinning

# 392
  • Стара Загора
  • Мнения: 4
Все се каня да постна какъв е резултата и все не успявам. Ноооо.... ето, че сега ще го направя!
В събота 29.06.19 получих гъбата и веднага заредих буркана с млякото. Държах го 2 дена, после прецедих и сложих в хладилника. Не стана много гъсто и не много кисело, но ми хареса. Докато го опитаме и то свърши! Разбира се, междувременно заредих следващата доза. Да отбележа, че видимо гъбата беше пораснал (първо си помислих, че си въобразявам, но не беше така). Вторият път стана за по-малко от 24 часа. Стана много гъсто и по-кисело, но аз така го харесвам. Прецедих, сложих в хладилника и заредих следващото, но го разделих на 2 части както и гъбата. Та така! Почти не се задържа след денонощие в хладилника.

# 393
  • Мнения: 7
Да попитам, ако гъбата е станала кафява, има ли начин да се оправи или е за смяна?

# 394
  • Мнения: 470
Здравейте момичета, много искам и аз да си правя кефир, много ми допада, опитвала съм само купен, но нямам гъбка, ако някой има за подаряване да пише, моля.

# 395
  • София
  • Мнения: 22 526
Да попитам, ако гъбата е станала кафява, има ли начин да се оправи или е за смяна?


По=добре вземи здрава гъба, а тази хвърли. Гъбата се е заразила с нещо. Кефирът от нея, ако изобщо прави кефир няма да е годен за пиене. Не рискувай!

# 396
  • Мнения: 7
Благодаря, Amiamo. Не съм ползвала гъбката отдавна, стоеше си в хладилника. Няма да рискувам с нея...

# 397
  • София
  • Мнения: 6 242
Moга да пратя по Еконт - който го устройва като доставка. Ако искате - пишете ми на лични.
Моята расте много бързо и периодично търся на кой да давам, че ми се свиди да я хвърлям.

# 398
  • Мнения: 470
Аня, благодаря ти. Едно от момичетата вече се ангажира.

# 399
  • Мнения: 18
Здравейте, много ми е интересна темата ви ( нямам гъба и никога съм нямала), но ви чета от дълго време. Въпроса ми е дали мога да си взема гъба и да опитам кефир по време на бременност?

Последна редакция: пн, 15 юли 2019, 07:42 от lenka12.01

# 400
  • 1st floor
  • Мнения: 9 077
Връщам се от море, нямаше ни две седмици. Гъбите са били в хладилника с вода, като водата е сменена някъде преди седмица с нова. Вчера ги сложих в мляко, колко пъти трябва да изхвърля кефира? newsm78 И имате ли идея защо моите не растат?

# 401
  • Мнения: 1 381
 Скоро давах на една женичка с проблемна бременност, така че явно помага и се препоръчва. Simple Smile За това, че не растът значи нещо не им е окей.. извади ги малко от хладилника, в някоя по-тъмна и хладна стая.

# 402
  • 1st floor
  • Мнения: 9 077
В най-тъмната и хладна стая стояха и преди морето, пак не растяха. Sad Иначе кефирът си става гъст и е супер вкусен.

# 403
  • Мнения: 1 381
В най-тъмната и хладна стая стояха и преди морето, пак не растяха. Sad Иначе кефирът си става гъст и е супер вкусен.
Пробвай да смениш съда с по-голям..

# 404
  • Мнения: 1 120
Като я оставаш често да почива в хладилник, а не я храниш постоянно забелязвам, че доста по-умерено расте, което на мен ми харесва. Не се налага да изхвърлям от гъбата, което определено ми е неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт