3 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. грис
1 ч.ч. маково семе
1 и 1/2 - 2 ч.ч. брашно
1 ванилия
10 г бакпулвер
За крема:
3 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. брашно (с връх)
5 с.л. захар
2 с.л. меко крем сирене
За сиропа:
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. вода
сокът от 1/4 бр. лимон
Първо се приготвя сиропът, като водата и захарта се варят 15 минути. Добавя се лимоновият сок и се оставя да изстине.
През това време се приготвя сместа за реването. Яйцата се разбиват със захарта в продължение на 7-8 минути. След това се добавя олиото, а след него и млякото. Грисът се смесва с маковото семе. Към тях се добавят смесените брашно, ванилия и бакпулвер. Сухите съставки се смесват с течните. Разбърква се добре. Тябва да се получи консистенция, подобна на сусамов тахан. Изсипва се в намазнена тава с размер 25х35 см. Разпределя се равномерно. Пече се в предварително загрята на 180С фурна, до златисто. Изважда се от фурната и се оставя леко да изстине, след което се залива със студения сироп.
Кремът се приготвя, като 2 ч.ч. от млякото се загряват на котлона заедно със захарта. Третата чаша мляко се разбърква с брашното до получаване на гладка смес. Добавя се към загрятото мляко и се вари до сгъстяване, като се бърка непрекъснато. Накрая се добавя крем сиренето и се пасира.
След като реването е поело напълно сиропа, се залива с леко изстиналия крем. Слага се за няколко часа в хладилника да стегне. Поръсва се с маково семе.