ИТАЛИАНСКА кухня

  • 103 263
  • 992
  •   2
Отговори
# 570
  • MI
  • Мнения: 11 803
Да, всъщност и с хляба това е проблемът - че се прави често от жито, което не става за тази цел. С една и съща рецепта и брашно от различно жито се получава съвсем различен резултат.

# 571
  • Мнения: 896
Аз го направих с фино царевично брашно на оберон. За мое учудване стана доста бързо. Но допуснах доста грешки и тази седмица пак ще правя. С 300 грама брашно стана цяло тенджера и изхвълих доста. Малко късно разбрах че за да се пече във фурна трябва да истине и нареже. Аз още топло го изсипах в тавата и веднага във фурната.
Най-странното ми беше че стигна до една консистенция и повече не пожела да се сгъсти. Каквото беше на шестата минута така си остана до двадесетата (това в тенджерата) .

# 572
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 729
Ваня, лично аз не съм пекла във фурна полента,но знам,че се добавя пармиджано. И май се слагаше и друго сирене по средата. Имам една приятелка от Генуа  и тя го правеше така. Но сега живеят на друго място .
 Когато изстине качамака, който правя, го режа на филии и го пека на грил тиган. Така ми харесва. Поднасям го и като хапчици за предястие. За хапване със сосове и разядки. Става леко хрупкав.

# 573
  • Варна, България
  • Мнения: 727
Здравейте! В Рино имат италианска седмица на прибори и аксесоари за домашна паста- машина, резачки и други интересни джаджи Simple Smile https://reno.bg/sedmitsa-na-pastata-i-pitsata
Точилките за изрязване са много идейни Simple Smile

# 574
  • Мнения: 896
Днес М беше направил за вечеря черна паста:



Оцветени с мастило от сепия, авокадо, риба тон, домати и аншоа.

# 575
  • Мнения: 4 539
Симпатични неща има за паста, аз онзи ден правих домашно и ръчно, по бабешки. Сега ми стоят в кутии в хладилника, готови за употреба. Имах само обикновено брашно и с него. Никога обаче не съм пробвала с пълнозърнесто или някакво по-специално.

# 576
  • MI
  • Мнения: 11 803
Момичета, за пастата най-важното е брашното. Наистина е по-добре качествена купена паста от домашна, направена с много труд и любов, но с неподходящо брашно.

# 577
  • София
  • Мнения: 2 298
Сега вече в БГ може да се намери семолина внос от Италия, така, че който има желание може да твори на воля у дома, и да е качествено ...

# 578
  • MI
  • Мнения: 11 803
Не всичката семолина е с едно качество. Честно казано в Милано не е лесно да се намери достатъчно добра, за София не знам. Wink Казвам просто, че има готова паста, която е с пъти по-добра от направената с не съвсем първо качество брашно, а и заради начна на приготвяне. Но всеки си преценява.

# 579
  • Мнения: 2 111
Черната паста изглежда сууууупер! Потекоха ми лигите! Ще направя и аз!

# 580
  • Мнения: 896
Мами поръчала съм си овче мляко да ди правя моцарела.
Трябва ли млякото да се свари или не?

# 581
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 729
Мами поръчала съм си овче мляко да ди правя моцарела.
Трябва ли млякото да се свари или не?

трябва. Има рецепти в нета,но от телефонът ми е трудно да ги кача.

# 582
  • Мнения: 1 545
Мами поръчала съм си овче мляко да ди правя моцарела.
Трябва ли млякото да се свари или не?

Моцарелата се прави от биволско мляко, в комбинация с малко краве,не от овче.

# 583
  • Мнения: 896
Знам че се прави от биволско, но такова ми донесоха. Мисля че за моцарела е по-добро от кравето Confused

# 584
  • MI
  • Мнения: 11 803
Никога не съм виждала моцарела от овче. Сега търсих в нета, има, но ми излизат 3-4 малки производители само....Според мен си направи хубаво българско домашно сирене или ако обичаш рикотта, хем е много по-бързо доколкото знам. Тя е много хубава от овче мляко, особено за сладкиши.

Всъщност масово се прави точно от краве мляко моцарелата, навсякъде освен в Кампания и южната частна Лацио. Даже не цяла Кампания, а само около Неапол, Казерта и Салерно. Вътрешната част, планинска, правят само от краве. Друг е вкуса, по-хубава е биволската, но и от другата има много хубава....

Общи условия

Активация на акаунт